Handában bízva

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat a sorsolást illetően, hogy egy olyan időpontban fogadhatjuk Benitezéket, mikor már nemigen számít nekik az eredmény. A dobogó (és a BL-selejtezős hely) már szinte biztos, hogy megvan nekik, előrébb nem igazán tudnak kerülni, nagyon remélem, hogy ma este hozzák az olaszos hozzáállást és szépen végigporoszkálják a meccset. Mi már ott toporgunk Európa kapujában, lépjünk be rajta!

Vártunk már kedvezőbb előjelekkel is mérkőzést, hisz Rolando és Samuel sárgalázban szenved, Juan Jesusra már (sajnos) nem számíthatunk ebben a szezonba. Ranocchia, szerencsénkre, kimondottan jól futballozik az utóbbi hetekben (lehet, hogy nem csak TV-n akarja nézni a VB-t), Andreolli is szokta hozni magát amikor lehetőséget kap, Campagnarotól darázok nem kicsit. Persze Hugo azért egy hangyányit ismeri az ellenfelet, hátha ez kihozza belőle az állatot, akarom mondani a sallangmentesen játszó hátvédet. Morfondíroztam, hogy esetleg Mazzarri (figyelembe véve a sérültek számát), kivételesen feláll négy védővel, mondjuk egy Zanetti (D’Ambrosio)-Rano-Campa-Nagatomo kvartettel, de nála ennek az esélye nála nagyjából annyi, mint Alvareznek jobbal gólt lőni a tizenhatoson kívülről. Középről épp az előbb említett Ricky és Jonathan fognak hiányozni sérülés miatt, a csatársorban mindenki egészséges és habzó szájjal várják, hogy bevegyék Reina kapuját. A végére hagytam csapatunk legjobb formájában lévő játékosát Samir Handanovicsot. Nekünk  ő az a busz, ami a Chelseanek 10 mezőnyjátékos. 

Az utolsó két meccsén gólt sem kapott Samir barátunk, s nem mellesleg kifogott egy-egy tizenegyest is. Rizzoli eddigi munkásságát ismerve, nem tartom kizártnak, hogy ma is fognak lőni neki egy büntetőt a világoskék Hamsikék. Erre a kezdőre tippelek (természetesen 3-5-2) : Handanovics- Campagnaro, Ranocchia, Andreolli – D’Amrosio, Kovacic, Hernanes, Cambiasso, Nagatomo – Icardi, Palacio. Megkockáztatom, hogy leírom a várható cseréket is! Tehát: Kovacic-Guarin (55. perc), D’Ambrosio-Zanetti (68.perc), Icardi-Milito (80.perc). Mazzarritól nagy meglepéseket már nem igazán vár az ember. Gondolom, hogy unhatták szegény gyerekei a karácsonyi ajándékok kicsomagolását néhány év után. (már megint sapka) Az ellenfél oldalán köszönthetünk egy régi ismerőst, akit itt  blogon csak Máris-szomszéd jelzővel illetünk, szidtuk mint a bokrot, de volt olyan pillanat, hogy ő volt szemünkben a világegyetem legjobb játékosa.

Nem szeretek tippelni, de valami azt súgja, hogy apró Palacio góllal nyerünk ma, Higuain kedvetlenül fog játszani, Benitezt majd jól kifütyüli a Curva Nord, mi meg plusz három ponttal a zsebünkben készülhetünk a jövő heti derbyre. Digi Sport élőben közvetíti a ma esti mérkőzést!

Ezúton szeretné minden hazai Inter szurkoló, a blog olvasói és szerzői csapata őszinte részvétét kifejezni, a  fiatalon elhunyt Barcelona edző, Tito Vilanova családjának. Nyugodjék békében!