Meglovagolni a káoszt

Megérkeztünk 2014-be, amiben a legjobb az, hogy már nem 2013, úgyhogy nyugodtan tekinthetünk pozitívan a jövőbe. A sikeresebb 2014 első állomása Vízkereszt napján Róma, a Lazio ellen kell folytatni tapadást Benítezékre és Montelláékra.

A Lazio eddigi szezonja finoman fogalmazva is csalódás. Nyár végi reményeikhez képest meg sem tudják közelíteni tavalyi önmagukat, ebben pedig vastagon benne volt Petkovic keze. Bő hónapja várta már mindenki az edzőváltást, de ez finoman fogalmazva sem ment zökkenőmentesen. Summázva annyi a lényeg, hogy Lotito Petkovic felmondását akarta – ilyen eredménysor után teljesen jogosan – míg a bosnyák-horvát-svájci mester a végkielégítését, miközben suttyomban megállapodott a svájci fociszövetséggel, átveszi a válogatott irányítását a VB után (nem egy kifejezetten szimpatikus dolog). Köztes megoldás nem született, úgyhogy most jöhet a pereskedés. A kispadra pedig érkezett Reja tüzet oltani, fél évre.

Megmondom őszintén, én kifejezetten utálom, ha olyan csapat jön szembe, akinél épp edzőt cseréltek. Sosem lehet tudni, hogy éppen az adott pillanatban melyik arcukat mutatják. A Petkovic-féle Lazio ellen egész jó esélyekkel vettük volna fel a versenyt, a Reja-féle Laziotól viszont nem tudom, hogy mit várják. Sok ideje nem nagyon volt változtatni, remélhetőleg nyomot hagy a játékosok fejében az edzőmizéria.

A mi szempontunkból viszont fontosabb, hogy Mazzarri miben(kiben) látja a siker kulcsát. Nos, az előzetes hírek szerint, megtalálta a csapat legfontosabb láncszemét:

Bizony, Kuzi nagyon könnyedén a kezdőben találhatja magát, mivel Taider sérült, Kovacic pedig akkor sem kezdene, ha valaki stukkerral kényszerítené második kedvenc Walterünket.

A siker záloga egyébként annyi lenne, hogy Mazzarri nem egy teljesen elcseszett kezdőt küld fel, mint a Madonninán, hogy nem ad 70 perc előnyt az ellenfélnek, mert ezt évtizedenként csak egyszer lehet eljátszani. Meglátjuk, mindenesetre Campagnaro eltiltása miatt Ranocchia tehet sokat azért, hogy minél több pénzt kérhessünk érte. Mazzarri a kiszámíthatatlanság példaképe, úgyhogy a padra visszatérő Milito a nyolcvanadik, Kovacic pedig a hatvanadik percben várható. Vigyázat, ha a hátrányban leszünk, már az 56-57. perc környékén érkezhet!

Mivel a Fiorentina és a Napoli is győzött, nekünk sem marad más választásunk, nehogy látótávolságon kívülre kerüljenek. Meg egyébként is rég nyertünk idegenben.