Kevin nélkül, de Jesuskával

1. Samuel biztosan nem, Abate valószínűleg nem játszik – ők jelentették mindig a babonát ilyen-olyan értelemben. Miben bízhatunk így?

Bobogoal: Abban bízom, hogy a Curva Nordot megnyitják a szurkolók előtt és ez olyan löketet a játékosnak, hogy megeszik Muntarit a 10. percben.

cambiasso19: Úgy hírlik, ezúttal a Rocchi-Tagliavento duó elkerüli a derbit. Ez azt jelenti, hogy bár nagy eséllyel nem kapunk tizenegyest, de legalább 10%-ról 50%-ra ugrott fel annak az esélye, hogy 11 emberrel fejezzük be a derbit.

csabinter: Mivel se nem az eddig kevés szerencsét hozó törzshelyünkön, se nem a tévéstúdióban, se nem a Meazzában nézem, ezért ebben.

Jackkbauer: Itt az ideje új mítoszokat teremteni. Mondjuk mostantól, ha Kovacic játszik, akkor rúg egy gólt, ad két gólpasszt és legalább néggyel nyerünk.

Rolkó88: 4-3-1-2 vs. háromvédős rendszer, elvileg ez nekünk kedvezhet. Másba igazán most nem tudok kapaszkodni az utóbbi hetek után…

Viridis Aquilae: Jesus velünk van, azt mondják ez karácsony tájékán jollynak számít.

2. Montolivo hiányzik majd jobban a Milannak vagy Ricky az Internek?

Bobogoal: Ricky fog nekünk hiányozni, de nagyon! Hatalmasat játszik eddig, nagyon technikás a srác. Olyan finoman nyúl a labdához, ami elég ritka a mai
fociban (talán Özil). A múlt szezonban még futsalozott, most már végre futballozik! Montolivo tizenkettő, egy tucat játékos, de ugye egy focicsapatban csak tizenegyen játszhatnak, így nem hinném, hogy hiányozna bárkinek is.

cambiasso19: Utoljára a Miant még a legutóbbi derbin láttam játszani (adok a minőségre,bocsi),  így fogalmam sincs, hogy hogyan muzsikál Montolivo, WhoScored statokra pedig nem akarok támaszkodni.

csabinter: Valahová leírtam nemrég, hogy durva, de ha választani kellene az akkor sárgaveszélyben tengődő Campagnaro és Ricsifiú közül, bizony a fogvédős ember hiányozna kevésbé. Alvarez a minimális kreativitást hozza a csapatba, szóval, nagyobb érvágás az eltiltása, mint a piros-feketében alibiző városi lakótársáé.

Jackkbauer: A Milannak megvannak a kreatív arcai, Montolivo nélkül sem lesznek elveszettek. Ellenben Ricky nélkül most az a helyzet, hogy fogalmam sincs, hogyan fogunk helyzetet kialakítani. Kovacic-time?

Rolkó88: Álvarez a szezonunk egyik legjobbja eddig, bár a védekező munkája nem a természetes középső középpályásokat idézi, Montolivo viszont a kuzinok csapatát fogja össze a pálya azon részén, szerintem igen jól. Egál.

Viridis Aquilae: Ricky. Idén már nem akkora kulcsszereplő Montolivo odaát, mert van egy egészséges de Jongjuk és visszatért Kaká. Ők bőven lefedik a tavalyi Montolivo feladatát, sőt szerintem túl is szárnyalják. Nálunk Ricky támadásban és védekezésben egyaránt kiemelkedik. Nélküle teljesen halovány a kreatív szekció, nincs ki pótolja.

3. Az Interben több „elsőderbiző” (Mazzarri, Campagnaro, Jonathan, Kovacic, Taider, Icardi) akad, mennyit számít ez?

Bobogoal: Semmit, mivel az utolsó percben Campagnaro szerelését követően, Taider elé kerül a labda, aki remekül passzol a Kovacichoz, a horvát tinisztár bebőrözi Muntarit, majd kiugratja Jonathant, a brazil wingback tökéletesen kanyarít Icardi fejére, aki bestukkolja  a győztes gólt. Mazzarri azonnal mutogatja az óráját a negyedik játékvezetőnek.

cambiasso19: A Juve ellen ezek a srácok helytálltak hazai pályán, szóval beszari hozzáállástól nem félek, Kovacic kivételével. A lelkem nagyon visszafogott kölök, és még finoman fogalmaztam.

csabinter: Én az első helyszíni derbim után belázasodtam, tehát sokat.

Jackkbauer: Nem ezen fog múlni. Azon fog múlni, hogy az elmúlt két meccsen totálisan összeomló középpályás védekezésünk összeáll-e vagy sem. Ha nem, akkor forradalmi hangulat lesz, ha igen, akkor kozmetikázhatunk a mérlegünkön. Kovacic mellett Icardinál érzem, hogy nyerő ember lehet (persze csak ha kezd).

Rolkó88: Megérzés, de pozitívan fog lecsapódni a szitu, főleg hogy a Milan sincs eleresztve nagyon etekintetben.

Viridis Aquilae: Egyénfüggő. Campagnarónak nem hiszem, hogy számít, ha gyengén játszik az nem a tapasztalathiány miatt lesz. Jonathan mindig kiszámíthatatlan, ennek van jó és rossz oldala is, Mazzarrinak meg volt már pár rangadója, elvileg azért ül ezen a padon, mert el kell tudnia viselnie ezt a terhet. A többiek esetében majd elválik a szar a májtól.

4. Milyenre értékelnéd Walter rangadómérlegét egy győzelem, illetve egy vereség esetén?

Bobogoal: Most nagyon haragszom Walterra, úgyhogy vereség esetén takarodjon, győzelem esetén maradjon. Döntetlennél iksz.

cambiasso19: Győzelem esetén sem értékelem túl jóra, hiszen ez a Milan talán az utóbbi 20 év legrosszabbja. A Juve elleni meccs nagyon tetszett, Roma ellen fütyike rossz végére kerültünk, Nápolyban meg egy fityinget nem ért a védelem. Ha nyerünk, ha vesztünk, ez nálam egy 5-ös skálán 2,5-es.

csabinter: A Milan legyőzése esetén minden el van nézve. Amúgy nem igazán hibáztatom: a Roma egy szerencsétlen meccsen győzött megérdemelten, a Juventus ikszes volt, Nápolyban meg ki lehet kapni bármikor. Vereség esetén követelni fogom a négyvédős rendszert.

Jackkbauer: A Derbyt nem lehet elveszíteni, kész, pont. Győzelem esetén szerelmes levelet, vereségnél selyemzsinórt küldök neki.

Rolkó88: Teljesen egyértelmű: ebből a szempontból (is) csak a győzelem elfogadható, vereség esetén már igencsak ráncolnám a homlokom.

Viridis Aquilae: Ha győz, azt mondom hozta a minimumot, 50%-os mérleg, jobb csapatoktól kapott ki, váltakozó formájúakat vert és pontot csípet a favorittól. Nem bravúr, de nem szégyen. Ha kikap, abszolút negatív a mérleg, egy meccs kivételével, hazai pályán, 4 pont 5 rangadóból. Az is egy Fio elleni, nem teljesen megérdemelt győzelem. Illene nem kikapni, különben félévkor a megítélése nem lesz jobb a közvetlen elődjétől.

5. Ismét végrehajtjuk azt a csodát, hogy a kuzinok kétszeres lekörözésből is visszaelőznek, vagy mi azért bent tudunk maradni?

Bobogoal: Mi sem vagyunk fényesek, de az a Milan Muntarival…

cambiasso19: Ha ez a Milan előttünk végez az év végi tabellán, akkor 5 évre előre vállalom az összes előzetest a nevesincs csapatok ellen meccsekhez.

csabinter: Túl hideg van már most is, hogy ez bekövetkezzen.

Jackkbauer: Nem, idén már meg tudjuk csinálni, hogy előttük maradunk, és bejövünk a 14. helyre.

Rolkó88: Két idényből kétszer ez nem fordulhat elő, nem kerülnek elénk, de nem is lesz nagy különbség szezon végén.

Viridis Aquilae: Benne van a pakliban, hogy megelőznek. Jobb keretük van, ha tavasszal megint formába lendülnek, mi meg nem erősítünk megfelelően, akkor. Oltári szégyen volna, ismételten, nálam felér egy 9. hellyel.

6. Mennyire befolyásolja a karácsonyodat egy esetleges vesztes derbi?

Bobogoal: Abszolút nem.

cambiasso19: Mivel tojok a karácsonyra (több az ideg vele, mint az öröm és még el is hízok), mondhatjuk azt, hogy semennyire.

csabinter: Nagyon. Főleg, hogy idén nem adják le sehol a Reszkessetek betörőket!!!

Jackkbauer: Vereségnél elmarad a karácsony, senki nem kap semmit.

Rolkó88: Berúgok, ha kikapunk. Ha nyerünk, akkor is.

Viridis Aquilae: Én nem tudtam, hogy az Interisták is ünneplik a karácsonyt.

7. Küldj egy karácsonyi jókívánságot Milan-szurkoló barátainknak és egyet külön Balotellinek!

Bobogoal: Milan szurkolóknak: Fel a fejjel, mi is a 9. helyen végeztünk tavaly,
még odaérhettek. Balotelli: Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet, de
szilveszterkor ésszel petárdázz, fiam!

cambiasso19: Milan-szurkoló barátainknak szeretnék küldeni egy remek DVD összeállítást, „Szopóálarc Abate módra” címmel, Diego Milito ajánlásával, míg Mario cimboránknak egy Phil Taylor dartskészletet szeretnék adományozni. Boldog Karácsonyt mindenkinek!

csabinter: Van pár milanos haverom, nekik azt kívánom, hogy Barbara hívja meg őket a következő bukkake-partijára. Balotellinek valami jó kis luvnyát, hogy kitehessem a blogra a pucér képeit. Mármint a csajnak.

Jackkbauer: A Milan-szurkolóknak Allegri önéletrajzi best sellerével kívánok boldog karácsonyt: „Az én tiki-takám, avagy közönségszórakoztatás mindenek felett”. Hangoskönyvben is megjelent, de ott valamiért csak a drukkerek halálhörgését lehet hallani, Balotellinek pedig piros lapokban és kihagyott tizenegyesekben gazdag ünnepeket kívánok!

Rolkó88: Sok-sok meg nem ítélt büntetőt kívánok mindegyikőjüknek.

Viridis Aquilae: Barbara Berlusconi szimpatikus hölgy, sokkal szebb, mint Galliani. Jó lenne, ha jövőre átvenné a kopasz minden feladatát a Milannál, megérdemelne egy lehetőséget. Ezt kívánom nekik. Mario, csak légy önmagad az ünnepek alatt. A karácsony az önzetlenségről is szól, oszd meg a szereted másokkal is, látogasd meg Allegriéket. Biztosan ők is szeretik a csillagszórókat. Kellemes ünnepeket!