Egy hamburger a melegben

Nyár, forróság, edzőmeccs, német ellenfél – a gyermekkorom elevenedik fel a Hamburger SV gegen Inter Mailand freundschaftspiel-en am Samstag nachmittag. Annak idején a parabola antennát megfelelő irányba forgatva egy Kaiserslautern elleni felkészülési derbit szenvedtem végig a Sat1-en (és nem azért, mert Hrutka Rudi is pályára lépett). Szombat délután a Sport2 jóvoltából nagyszerű lesz ismét egy kicsit gyereknek lenni.

Az évek óta fokozatosan leépülőben lévő HSV-t nagyon bírtam a mostani steril világával ellentétben bájos és imádni való kilencvenes évek Bundesligájában (kötelező EZT!!! elolvasni), amelyben olyan kultikus arcok szaladgáltak a rozoga lelátók előtt, mint a nagyhasú litván, Valdas Ivanauskas, a recobás balossal megáldott Jörg Albertz, a négy méter magas center, Karsten Bäron, vagy épp az észember, Harald „Lumpi” Spörl. Fiatalabbaknak ezek a nevek gyaníthatóan semmit nem mondanak, nekem a szombat délutánjaimat töltötték ki évekig.

Manapság Arslanok és Badeljek alkotják a keretüket, nem beszélve az egykori zalaegerszegi Rudnevsről, de hogy ne csak a fikát ontsam rájuk, van egy van der Vaartjuk – sikerült is elérni az előző idényben a hetedik helyet.

A felkészülésben viszont elvileg előrébb kell, hogy tartsanak, mert bő egy hét múlva tétmeccs vár rájuk a Dojcse Pokalban. Láthattuk őket az elmúlt hétvégén a mönchengladbachi Telekom-kupán, ahol a Bayern Münchentől (0-4) és a Dortmundtól (0-1) is könnyedén lecumiztak a kétszer harminc perces mérkőzéseken. Azóta összejött még egy zacskó a West Ham United ellen (1-3), szóval finoman szólva nincsenek csúcsformában.

Az Inter sincs, de milánói oldalról ez most nem is várható el. Mazzarri a jelenlegi állapotokhoz képest legjobb embereit utaztatja a Hanza-városba, azaz mindössze a sérültek (Zanetti, Milito, Kovacic) és a még le nem igazolt kiszemeltek (Isla, Nainggolan, Luis Gustavo?, Zuniga?, Taider?, Czvitkovics? Rooney?) nem csodálhatják meg közelről az Imtech Arena gyepszőnyegét.

A kezdőt így viszonylag könnyedén el lehet találni: a Handanovic – Ranocchia, Campagnaro, Juan Jesus – Nagatomo, Guarín, Alvarez, Cambiasso, Pereira – Palacio, Icardi veszedelmes tizenegy próbálja majd 15.30-tól a Drobny – Diekmeier, Sobiech, Westermann, Jansen – Arslan, Badelj – Beister, van der Vaart, Ilicevic – Zoua felállású, félelmetesnek aligha mondható hamburgiakat felfalni.