Piacról a pályára

Az utóbbi napokban mindannyian magunkra akasztottuk a „világ legjobb játékosügynöke” címet és vadul gondolkodtunk, hogy ki jöjjön, ki menjen, ki miért lenne az évszázad igazolása, kinek kellene eltakarodnia Milánó ezer kilométeres körzetéből is. Sneijdert már korábban elveszítettük, most a héten Coutinho vágatott magának gombafrizurát, Livaját meg beáldoztuk a Schelotto-bizniszbe. Én személy szerint örülök, hogy végre beadásokkal, szerelésekkel, köpködésekkel, időhúzó cserékkel kell foglalkoznunk, hisz mi futballszurkolók vagyunk, nem közgazdászok. Ma délután Sienába megyünk, figyelem: New kids on the pitch!

2010 óta igencsak édes ez a kis olasz városka kék-feket szívűnknek, hisz mindannyian emlékezünk arra a Milito gólra, amivel abszolválta Mourinho csapata a scudettót. ( 6 nap múlva meg lendületből BL-t nyertünk) Még 3 év sem telt el azóta, de nekem, elnézve csapatunk mostani játékét, néha olyan érzésem támad, mintha egy 10 évvel ezelőtti Intert néznék.

Törölgessük meg szemünket, picit szidjuk a vezetőségünket, higgadjunk le és gondoljuk át, hogy mi is várhat ránk ma délután. A statisztikákat böngészve nem kell épp hosszában eret vágni alkarunkon, hogy Sienába kell kirándulnunk, hisz általában győzni járunk a toszkán kisvárosba, egész 2006-ig kell visszahajtanunk a naptárunkat, hogy nem 3 ponttal gazdagabban buszoztunk vissza Milánóba. Most is a tabella utolsó helyén szerénykednek, bár ne feledjük, hogy éhgyomorra, a bajnokság indulásánál, mindjárt kaptak 6 pont levonást az Olasz Szövetségtől. (Nem fogjátok kitalálni. Bunda miatt. Bizony-bizony, ilyen még az olaszoknál is előfordul…  Természetesen az akkor edzőjük, Antonio Conte, nem volt benne a dologban, de a kapusedző, az igen.) Ősszel „sikerült” elszenvedünk egy vereséget hazai pályán  a szimpatikusabb bianconeriktől, de attól a pofontól valahogy észhez tértek fiaink, mivel utána kezdődött a fantasztikus menetelés, ami tartott egészen az Atalanta meccsig. Azóta aztán kaptunk jobb-bal egyenest, gyomrost, vesést, horgokat, de köszönjük szépen elég volt. Padlón még nem vagyunk de egy picit azért meg vagyunk rogyva. Guarin összeszedett valami kisebb sérülést, így Kovacic mindjárt a pályán igazolhatja is, hogy méltó Sneijder 10-es mezének a viselésére. Eléggé megosztotta a szurkolókat a kis Mateo leigazolás, én konkrétan azt sem tudtam, hogy van ilyen játékos a planétán, de Morattiék állítják, hogy gyémántra leltek, akit nem szabad a disznók elé dobni, így gyorsan le is szerződtették. Kíváncsi vagyok a srácra, kívánom, hogy igazolja a tehetségét, szerezzen nekünk sok örömet, gyorsabban fog behegedni a seb, amit Sneijder eladása (elkótyavetyélése) okozott nekünk.

Chivu sérülése, szerencsénkre, nem volt súlyos, így Stramaccioni a kedvenc 3-5-2-es felállásában feszülhet neki a Sienának. Pereira VÉGRE kikerült a kezdőből, Schelotto lesz a jobb oldali wingback, Nagatomo a bal oldalon kamikázézhat, Zanetti és Gargano szűrnek, elől meg (jobb híján) Palacio és Cassano lesz a gólfelelős. Cambiasso, Milito, Sztankovics és Samuel nincs a keretben.  ( érdekes, hogy ők mindannyian játszottak még azon a 2010-es meccsen ) Guarin sérülése nem tudom, hogy mennyire komoly, de reményeink szerint egy 20 percet tud vállalni, Alvareznek meg csak elsül már egyszer a lába. Szerintem nem lesz egy látványos jó meccs, de véleményem szerint egy jól eltalált lövéssel miénk lesz a 3 pont. Nyert a Nápoly is tegnap, másoljuk le őket!

A mérkőzést élőben közvetíti a sportklub, de aki nem link és van jó linkje az ossza meg velünk.