Ellenfelek legunalmasabbika

Szegény mai ellenfél az érdeklődés legkisebb szikráját sem gyújtja meg egy Inter-szurkolóban. Kevés dolog miatt irigyeljük a Juventust, az egyik ilyen, hogy a gránátosokkal kell minden szezonban (legyen az A vagy B liga) borítékolható hat pontot hozó városi derbiket vívnia, szemben az Internek a mindig háromesélyes Madonninával. Na most, ez az unalmas és érdektelen csapat érkezik vasárnap este Milánóba, akiknek öt éve még Mancini (nem az edző, hanem a sittes) is gólt rúgott.

Utoljára egészen 1994-ig kell visszalapoznunk a törikönyvet, hogy olyan eredményt találjunk a két klub egymás elleni megfeszüléseiben, amitől ma este nem jönne álom a szemünkre. Akkor 2-0-ra győztek a népszerűtlenebbik piemontiak, azóta 14(!) Inter-győzelemnek örülhettünk három döntetlen mellett – ezeknek nem örültünk.

Benito beharangozója a jövőbe látott, a bloggerceleb eddig kiválóan megjósolta, milyen fordulóra számíthatunk: látszólag uncsira, de…és itt jön a képbe a két tegnapi Bwin-gyilkos eredmény, a Lazio hazai hasalása és a Juventus döntetlenje a futballistatesco ellen. Az egészből azt akartam kihozni, nehogy a Népsport egyik fő mentorának az Interre vonatkozó tippje is megvalósuljon.

Ebben „segítségére lehet” drága klubvezetésünk a két legkreatívabb ember elherdálásával és ha Cassanót nem sikerül kulcspasszképes állapotba hozni, megint nézhetjük a Guarin mögötti négy fogalmatlant. Kurva jónak kell lennie ennek a Paulinho gyereknek, ha ennyi mindent feláldoznak érte – ha érkezik egyáltalán. (Pali után lehet egy Palikánk!)

Abban szinte biztos vagyok, hogy a kiscsapatok nagy hős kapusa, Gillet kb. 19 nagy védést fog produkálni, mert az Inter ellen mindig ezt csinálja. Hiányzik tőlük a tehetségesnek tartott (emberek, még csak 24 éves!!) Ogbonna, akit ugye sokan szívesen látnának kék-feketében. Cerci, és a Zarate utáni második legtöbbet fölöslegesen biciklicselező Santana kósza kontráiban látom a nagy veszélyt az említett szőke kapus várható ihletett formája mellett, akinek Palacio fog betalálni a 76. percben egy Guarin-lövés utáni kapufáról kipattanó labdát értékesítve.

Ja, Zanetti ma 590. bajnokiján léphet pályára, beérve az örökranglistán Pietro Vierchowodot. A Torino edzője meg úgy néz ki, mint Nyilasi Tibor fog 10 év múlva.