A Wesley Sneijder-gate

Időpont: 2012. november 28.

Helyszín: Tárgyalóterem.

Felperes: FC Internazionale Milano Spa.

Alperes: Wesley Benjamin Sneijder.

A per tárgya: Szerződésmódosítás.

Jelen vannak:

A bíróság részéről: Katalin bírónő.

A felek részéről: Alperes, személyesen és képviselője, Sören Lerby; Marco Branca technikai igazgató, Francesca Muttini, jogi képviselő.

 

Tárgyalás megnyitása után a bíróság megállapítja, hogy a megidézettek megjelentek.

Hallgatóként jelen van: Nerazzurri blog, szerkesztőség.

Katalin bírónő: – A felperes képviselője ismerteti szerződésmódosítási ajánlatát. Muttini ügyvédnő, öné a szó.

Francesca Muttini: – Köszönöm, bírónő. Ügyfelem mindenek előtt kijelenti, hogy az alperes az Internazionale Labdarúgó kft. történelmének része, nagyra becsülik őt és törődnek vele, de gazdasági okok miatt kénytelenek egy naprakészebb szerződési javaslatot elé terjeszteni, amit szeretnének, ha elfogadna. Időt adtak neki és az ügynökének, hogy kiértékeljék a javaslatukat. A legfőbb oka, hogy jelenleg nem játszatja őt az Internazionale vezetőedzője, az az, hogy nyugodtabb környezetben tudjon gondolkodni. A klub és Andrea Stramaccioni is egyetértenek abban, hogy ha egy ideig nem kell a játékra koncentrálnia, világosabb döntést tud hozni a szerződése ügyében.

Katalin bírónő: – Köszönöm, ügyvédnő. Lerby úr, ön következik.

Sören Lerby: – Tisztelt bíróság, tisztelt ügyvédnő, tisztelt jelen lévő bloggerek. Ügyfelem az Internazionale Labdarúgó kft. legjobban kereső alkalmazottja. Megérdemelt fizetésemelését a klub történetének legsikeresebb szezonja után kapta, amelyhez nagy mértékben hozzájárult a kiváló teljesítménye. Úgy gondolja, ez az összeg továbbra is megilleti, mert amikor pályára lépett, legjobb tudása szerint szolgálta a csapatot és amikor más egyesületek akarták őt megszerezni, kijelentette maradási szándékát, kvázi hűségesküt téve az Internazionale mellett. Tisztában vagyunk a klub nehéz gazdasági helyzetével, mégis úgy véljük, Wesley Benjamin Sneijder marketingértéke, piacképessége, elismertsége arra predesztinálja, hogy ne fogadja el a fizetéscsökkentést. Hozzátenném, az elmúlt mérkőzéseken látva, az Internazionale nem engedheti meg magának egy ilyen kaliberű futballista mellőzését.

Katalin bírónő: – A bíróság felszólítja Horas nevű bloggert, hogy fejezze be a folyamatos suttogást a whoscored.com nevű oldal statisztikáiról.

Katalin bírónő: – Szólítom Marco Brancát a tanúk padjára. Rodrigo Palacio tincsére esküszik, hogy az igazat és csakis a színtiszta igazat mondja?

Marco Branca: – Esküszöm.

Marco Branca: – Tisztelt bírónő, Francesca, Wesley, Bobogoal és a többiek. A Lerby úr által említettek nagy részével nem tudok, nem is akarok vitatkozni. Viszont szeretném leszögezni, hogy Sneijder úr utóbbi években mutatott formája és egészségi állapota meglehetősen ingadozó. A stábbal egyeztetve úgy véljük, a gyakori sérülései miatt mulasztott rengeteg mérkőzés következtében nem tudunk évente 6 millió eurót kifizetni neki, mert ár-érték arányban nem éri meg az egyesületnek az a 25 bajnoki, amelyeken pályára lép. Ezért javaslunk másfél millióval kevesebbet, ami egyrészt még mindig csúcskategóriás juttatásnak számít, ráadásul ebben nincs benne az az összeg, amit a dohányzásról való leszoktatási programjába fektettünk, valamint hitvesének, Yolanthe Cabaunak az évi öt darab Los Angelesbe szóló menettérti elsőosztályú repülőjegye. Véleményünk szerint ez egy korrekt ajánlat.

Katalin bírónő: – A bíróság felszólítja Csabinter nevű bloggert, hogy ne mutogasson a telefonján hiányos öltözetű képeket Cabau kisasszony twitteréről a mellette ülőknek.

Sören Lerby: – Ha már szóba került a mikroblog, tisztelt bírónő, ügyfelem tiltakozik, amiért letiltották eme közösségi oldal használatáról, miközben más csapattársai, neveket nem akarok mondani, de Gaby Mudingayi, vidáman twitterezgethetnek.

Marco Branca: – Már elnézést, tisztelt bírónő, de ennek semmi köze a szerződéshez.

Katalin bírónő: – A bíróság a tiltakozást elutasítja.

Katalin bírónő: – Szólítom a tanúk padjára Wesley Benjamin Sneijdert. Sneijder úr, Cristian Chivu fejvédőjére esküszik, hogy az igazat és csakis a színtiszta igazat mondja?

Wesley Benjamin Sneijder: – Arra jóhogy!

Katalin bírónő: – Kérem jegyzőkönyve venni a tanú komolytalan viselkedését és egyúttal felszólítom a tanút, hogy tisztelje meg a bíróságot, különben megrovásban részesítem.

Wesley Benjamin Sneijder: – Elnézést kérek. Esküszöm.

Katalin bírónő: – A bíróság felszólítja Viridis Aquilae nevű bloggert, hogy ne tegyen utaló megjegyzéseket a holland válogatottra.

Wesley Benjamin Sneijder: – Tisztelt bírónő, Marco, Francesca. A szerződésem részletei egy ideje ismertek a klub számára. Nem értem, miért a szezon kellős közepén kell ilyen ajánlattal kopogtatni nálam. Nyáron is ennyit kerestem. Ha el akarnának adni, akkor kellett volna megkeresniük, mert simán visszautasítottam volna például a Manchester United kedvéért. Mindenki jól járt volna: az Inter kapott volna egy rakás pénzt, én végre megint trófeákért harcolhattam volna, Yolanthe pedig gyakorolhatta volna releváns környezetben az angol nyelvet. Most már késő, egyék meg, amit főztek. Nem fogadom el az ajánlatot. Láthatták a Parma elleni szenvedést és hogy nélkülem mennyire híján van a kreativitásnak a csapat. Nagyobb szükség van rám, mint bármikor. Ha ezt nem értik meg, sajnálom.

Katalin bírónő: – A bíróság a felek meghallgatása után ítélethirdetésre január 31-ig visszavonul.