Úttörő tábor Tatárföldön

A hétvégi bajnoki és utózöngéi után épp azon kezdtem morfondírozni, hogy majd miként vezetem fel ezt a meccset úgy, hogy majd most eldől, mennyire akarjuk komolyan venni az Európa Ligát. Hiszen a továbbjutás már megvan, de egy vereség a Rubin ellen biztossá teszi a csoport második helyét, ami a tavaszi sorsolásnál igen kellemetlen meglepetést is okozhat.

Hála Istennek (?) Strama levette ezt a komoly terhet a vállamról, mivel az utazó keret kihirdetésekor olyan névsor hangzott el, aminél talán majd az Olasz Kupa nyolcaddöntőjére is komolyabbal készülünk majd. Teljesen egyértelmű, hogy magasan teszünk rá, hányadikok leszünk a csoportban.

Az még érthető lenne, hogy a két nem túl fényes bajnoki eredmény után néhány kulcsembert nem utaztatunk el a világ végére, de például Cassano mellőzésére nehéz épkézláb okot találni. Esetleg arról lehet szó, hogy Tóni ezeket a napokat a Scala matinéelőadásain tölti beugróként a hangszálait edzve, hogy aztán majd a következő két bajnokin a lelátóról is jól hallható, szépen zengő bariton hangon juttathassa a bíró tudtára, hogy némileg megkérdőjelezi szakmai felkészültségét és becsületességét.

A keretet elnézve azt is nehéz megtippelni, hogy mi lesz a felállás. Elvileg Rano, JJ és Silvestre személyében felállhat a három védős sor, és az eddig megjelent olasz értesülések szerint ez is várható, de ez esetben nem lenne belső védő csere. A középpályán az egy bajnokiról eltiltott Gargano helye tűnik biztosnak, de a többi poszt várható összetétele sötét rejtély, azt leszámítva, hogy akárhogy is sakkozik Strama, valamelyik fiatalt szinte biztosan a kezdőben kell szerepeltetnie. Én például Del Pierót választanám, már csak a trollkodás kedvéért. Az persze jó kérdés, hogy jó ötlet-e néhány szerencsétlennek a debütálását az orosz sztyeppén megejteni, amikor – legyünk őszinték – nem mi vagyunk a favoritok. Igaz, ha másért nem, a fiatalok biztos örülnek a téli szünet előtt a sok légitársasági törzsutas pontnak.

Elöl állítólag a sérülése után a hétvégén visszatérő Coutinho és Livaja kezdhetnek. Utóbbinak jót tennének a játékpercek, mert fejben eddig nem tűnt túl érettnek, így pedig a bajnokságban elég messze van attól, hogy hiteles cserelehetőségként számolhassunk vele Milito tehermentesítésére.

A matek meglehetősen egyszerű: aki nyer, az csoportelső, döntetlen esetén az utolsó forduló dönt, ahol mi a Meazzában fogadjuk a baltásokat Neftcit, míg a Kazánszerelők Belgrádba látogatnak az igazi partizánokhoz.

Várható kezdő:
Belec – Ranocchia, Silvestre, Juan Jesus – Jonathan, Gargano, Benassi, Pasa, Pereira – Coutinho, Livaja