Könnyed játszadozás egy félidőn át

Szerencsére nem égtünk meg az azeri túrán, nagyjából minden úgy alakult, ahogy reméltük, egy-két dolgot leszámítva.

  Úgy néz ki, végleg leragadunk a háromvédős formulánál, mert bár volt szó róla, hogy erre a meccsre „visszaállunk”, végül maradt Stramaccioni a biztonsági 3-5-1-1-nél, rég látott emberekkel, brutális fizikai jelenlétet képviselő színes bőrű középpályával.

Az egycsatáros játékot bőven kompenzálta a két-két felzárkózó szélső(bár Jonathanban nem volt sok köszönet) és középső középpályás, így az elejétől domináltunk, az azeriektől nyugodtan mehettek a kis csiki-csukik, háromszögek, rendre le voltak maradva egy-két ütemmel – ez az első gólnál volt legikább látható, a középhátvédjük komikusan lépett ki lesre (nem) állításkor. Néhány kontrával próbált operálni a Baku, veszélyt nem sikerült okozniuk, így a fölényünk egyre nyomasztóbbá vált, és elég gyorsan el is döntöttük a 3 pont sorsát, méghozzá szórakoztató játékkal, sok pozitívummal.

Livaja

A második félidőre elég lenne egy lábjegyzet is, mivel nagyon visszavettünk, nyilván a hétvégi Derby járt mindenki fejében, törvényszerű volt a kapott gólunk. Szerencsére ettől kicsit észbe kaptak a srácok, és főleg az idei legjobb meccsét hozó Guarín vezetésével vezettünk még néhány veszélyes akciót, sajnos eredmény nélkül.

Az eredménnyel és a meccs nagy részében mutatott játékkal elégedettek lehetünk, innentől koncentrálhatunk a Milanra, akik ugyancsak egy keleti blokkban aratott győzelemmel hangoltak a világ legnagyobb rangadójára.

Pontozás:

Handanovics – A gólról nem tehetett, egyébként a szokásosat kaptuk magabiztosság terén, plusz még a hangszálainak is odatett egy csomagot a védőkkel való üvöltözéseikor. (6)

Juan Jesus – Nem tudom, eljutott -e 10-ig a feleslegesen rossz helyre előreívelt labdákban, de nem lennék meglepődve, ha így lenne, mert 6 perc után 0/4 embert találó előrebikázással állt. Emellett ma (főleg az első félidőben) védekezésben is bizonytalankodott néha. (5,5)

Cambiasso – Fura ilyet írni, de ő volt a védelem legjobbja. Talán itt lehet leginkább a csapat hasznára a jövőben. Ennyit valószínűleg egész idényben nem szerelt összesen. (6,5)

Silvestre – Sima meccset tudhatott volna le, ha nincs a kapott gólnál az a csúnya hintáztatás. (5,5)

Pereira – Aktív és hasznos volt, sokat jött előre, kis szerencsével gólt is lőhetett volna. Kezdenie kell hétvégén. (6,5)

Obi – Így kell visszatérni. Azt az energikus játékot nyújtotta, amiért annyian (többek között én is) vártuk már a felépülését, ő pedig nem okozott csalódást, az extrát pedig hozzátette a góllal. (6,5)

Mudingayi – Tyrese Gibson belga hasonmása pusztító üzemmódban ténykedett, test a test elleni párharcot valószínűleg nem veszített el egyet sem. Nagyon tetszett. (7)

Guarín – 2 és fél gólpassz, és ezeken kívül is rengeteg szép és hasznos megmozdulás. Egy pár flegmaság (rabona abban a helyzetben, nanemá’) megmaradt, de ez már az a kolumbiai volt, akit a felkészülési időszakban „megszoktunk”. Remélhetőleg nem csak annak szólt, hogy az ellenfél hasonló szintet képviselt, mint az akkoriak. (7,5)

Jonathan – Lassú, körülményes és technikátlan, de legalább védekezni sem tud. Továbbra sem győzött meg, hogy neki az Inter keretében van a helye – valószínűleg már nem is fog. (5)

Coutinho – Óriási tehetség, amilyen természetességgel ma is csinálta a cseleit, a gyorsasága, a technikája… Egyértelműen az Inter jövője lehet, persze még bőven tisztulnia kell a játékának. A gólja egy élmény volt. (7)

Livaja – Megmutathatná Juan Jesusnak, hogyan is kell pontos keresztlabdákat adni, az első félidőben 3 ilyenje volt, nem könnyű helyzetekből. Egyedül őrlődött a védők gyűrűjében, de remekül oldotta meg a rá bízott feladatot, és még szerzett is egy lesipuskás gólt. A második félidőre elfáradt kissé, de egy szép lövésre, és nagyjából 27186 kiharcolt szabadrúgásra volt még ereje. (6,5)

Ranocchia – Volt pár hasznos mentése, tisztázása, stabilan állt a lábán végig. (6)

Garritano – Agilisan, gólra törően próbált játszani a neki szánt időben, igazán nem mutathatta meg, mit tud. (-)

Gargano – Beállt pár percre vért szívni. (-)

Stramaccioni – Hozta a kötelezőt a csapat, ráadásul amíg kellett, szemre is tetszetősen és magabiztosan tette mindezt. A második félidőért és a harmadik cseréért(Benassit vártam) én kicsit megdorgálom, de összességében nem érheti szó a ház elejétCambiasso posztjáért piros pont jár! (6,5)