Mercatós olvasztótégely és az új mellvért

Még el sem kezdődött a szezon, de már szokás szerint mindenki el lett adva, mindenki távozik és sereg új ember jön, valaki olvasta már, hogy XY ki is van már fizetve, közben más azt mondja, hogy kategorikusan tagadják ezt az érintett klubnál. Gyorsan összegezzük, mi történt eddig a még el sem kezdődött piacon, mik az aktuális hírek és kik a célpontok, illetve nagyon úgy néz ki, megvannak az új mezek is, ami hordoz magában némi meglepetést is. Úgyhogy érdemes tovább kattintani.

Első mellbevágó hír az volt, hogy Lucio elmegy. Ennek hátteréről, igazi okáról semmi infónk nem volt, egyszer csak az ügynök elkezdte nyilatkozni, hogy mennek, kész, passz, slussz. Majd manapság már úgy néz ki, hogy mégsem mennek. Tipikus.

Egy tuti igazolás viszont már van, Palaciót megvettük és pontosan ezért Pandev nagyon valószínű, hogy Nápolyban köt ki végleg, mivel Mazzarri nagyon szeretné őt, illetve a padavan miatt kell is a sas. Középhátvédeket kajtatunk, mert ugye Cordoba visszavonult, Chivu pedig jelen állás szerint megállíthatatlanul halad a Galatasaray felé, kb. oda is való, de helyükre kell ember. Egy bizonyos Alexis Rolín elő is került Uruguayból, ajánlat is ment érte közel 5 millió, csak a Nacional egy elég tehetős klub, nem igazán érdekli őket a pénz, Rolínt nem feltétlen akarják elengedni, a játékos természetesen örül az érdeklődésnek, de kb. semmiről sem dönt. Erről az emberről egyébként semmit sem tudunk. Acerbi felől érdeklődtünk, 10 milla felett kér a Chievo, ami azért sok, egy egyelőre egy szezonos senkiért. Andreolli lehet a fantom tag a védelemben, ő érkezik minden bizonnyal Cordoba helyére edzeni a nagycsapattal. Ogbonna volt képben, majd a Torino egy 20 milliós kérése lecsillapította a kedélyeket. Sakho jött fel még közvetlenül a szezon vége előtt, egy esetleges Lucio-cserén keresztül, de ez elcsendesedett, kb. ennyi a védelem. Illetve Ranocchia távozása merült fel egy De Jong-csere keretén belül. Maicon-Kolarov csere is be volt már dobva. Összegzés: Cordoba távozott, Chivu távozik, Maicon jó eséllyel idén már végleg távozik, minden más képlékeny, nincsenek is igazából reális és konkrét célpontok.

De Jongot kajtatjuk nagyon, viszont érte fizetni kell, egy Maicon-csere ide is be lett dobva, viszont nem lehet tudni, hogy kik lehetnek a riválisok, ez a buli bukhat az átigazolási pénzen, illetve a fizetésén is, 6 millát keres a Miguel Cotto imitátor Manchesterben. Szóba került Paulinho, akiért állítólag ment is egy 10-es, de a Corinthians visszadobta, nem igazán akarják elengedni, a Libertadores szereplés sokat számíthat, egy esetleges búcsú felgyorsíthatná a folyamatot. Mudingayi van tűzoltás szinten terítéken, M’vila nevével bohóckodnak, 20 alatt nem akarják eladni az arcot, ennyit biztos nem fizetünk. Most Lassana Diarra van fókuszban, az ő kis szolid 16 milliós árával, és szinten szolid 5 millás fizetésével, szintén zenész, szintén necces. Mai pletyka Moussa Sissoko például. Összegzés: Egy labdaszerző mindenképp érkezik, kifele senkinek nem lóg a szénája.

Palacio jött, Lavezzit elvitte a PSG, hála isten, Ramírez került képbe, viszont a City rá is tette a mancsát az ügyre, ez bukónak tűnik. Gaitant vinnénk, csak 45 millás kivásárlási ára van, a Benfica nem szívbajos, alatta lehet meg sem hallgatnak ajánlatot, komoly pénzt nem tudunk itt sem letenni, ez is bukó gyanús. Alejandro Gómez volt egy ideig képben, de feledésbe merült, de jön ő még szóba. Forlánon kínlódnak, ő maradni akar, Moratti nem akarja, fel akarják bontani a szerződését. A Lucas-szappanopera csak habzik, most egy 18 millás ajánlatot röhögnek ki Sao Paulóban, teljesen reménytelen a helyzet. Destro ügy nagyon elcsendesedett, a Genoa perpillanat a bundabotrányt akarja megúszni, kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy most Destróról tárgyalgassanak, ez a dolog parkol. Verrattiért ment egy 10 millás ajánlat, illetve Giovinco került eléggé komolytalan kontextusban egy hírbe velünk. Összegzés: Egy csatár Milito mögé mindenképpen érkezik,  sanszos, hogy Destro lesz az, illetve még egy, szélen is bevethető támadó középpályás, vagy támadó. Forlán jó eséllyel távozik, Pazzini körül nagy a csend, de lesz ez még így se.

Valakik tuti kimaradtak, de majd írjátok úgy is.