Söpörjük a szőnyeg alá

Technikai gondok miatt kissé megcsúsztunk, de azért nem megyünk el szó nélkül a vasárnap történtek mellett, még ha meg is tehetnénk. Sok említésre méltó nem történt, de pár dolgot azért érdemes feljegyezni.

Menjünk sorban! Aki látta a Premiership utolsó fordulóját, az lehet, hogy titkon abban bízott, hogy valami ilyesmi történhet majd itt is. Hát nem így lett. (Tapsoljuk meg azért Mancinit és Balotellit.) Párhuzamosan figyeltük a Napoli és az Udinese meccsét. A Napoli egy gyors gólváltás után döntetlenre állt a Siena ellen, ami jó is lett volna, de aztán Di Natale vezetést szerzett az Udinesenek. Innentől nagyjából el is dőlt minden. Az Inter eközben uralta a Lazio elleni meccset. Guarin nagyon aktív volt, távolról bombázott, közeli helyzetét védte Bizzarri. Milito centikkel fejelt mellé, aztán Maicont buktatták a vonalon, Milito pedig értékesítette a büntetőt a félidő hajrájában. Szünetben aztán rátapadtak a fülek az öltözőben a táskarádiókra, és amikor hallották, hogy akkor ennyit a BL-ről, akkor talán az Indonéziai túrára tartalékolva futottak ki a fiúk, mert a folytatásban gyakorlatilag nem csináltak semmit. Azon kívül persze, hogy kaptunk három gólt, langyosan elcsordogált a meccs. Pazzini helyzeténél Biava találta el a kapufát. Longo bemutatkozott, nem béna gyerek, Juan is kapott pár másodpercet, egyszer elcsúszott a lába alatt a labda. Orlandoni sajnos nem kapott lehetőséget. A meccset és a szezont is el kell felejteni úgy, ahogy van!

2004 után először nem állhattunk fel a dobogóra. Ennél a hatodik helynél csak 1999-ben végeztünk szarabbul. Milito 24 góllal zárt Zlatan mögött, ami megsüvegelendő, mert korábbi gólkirályaink közül sokan kevesebb góllal lettek elsők. Idén viszont így még nem lett a hercegből gólkirály. Jövőre a csapatunk őskövületei még öregebbek lesznek, védelmünk, ami az ötödik legtöbb gólt kapta idén, szégyenteljesen produkált. A riválisoknál a Milánnál nagy nyugdíjazások vannak, a Juve jövőre két fronton harcol majd, még egy veretlen idényük nem lesz. Őszintén szólva az olasz foci szempontjából egy Napoli talán jobban mutatott volna a BL-ben, nem sokat adnék az Udineseért, de cáfoljanak rám. Gratulálunk Di Natalénak a 3. helyért!

A lényeg hogy vége, innentől főleg a mercato a fontos, lesz miről beszélni az biztos. A nálunk kölcsönben levők ügye még kérdéses (Poli, Palombo Zarate, Guarin), a kikölcsönzöttek visszajöhetnek. Coutinhora és Jonathanra elvileg számít Strama, de itt van még Mariga, Pandev, Muntari. Utóbbi remélem soha a büdös életbe nem veszi fel újra a mezünket! Córdoba és Orlandoni visszavonul, de lesz még pár távozó az biztos. Lehet elemezni, pletykálni és végigizgulni az indonéz ligaválogatottak elleni meccseket.