This is the beginning of a beautiful friendship

Hangzanak a Casablanca záró sorai. Ami abból a szempontból nem igaz ránk, hogy a Lazio és az Inter barátsága nem ma, és nem is tegnap kezdődött. Ez a kapcsolat elsősorban a politikának köszönhető, pontosabban az ultráink politikai beállítottságának, de megnyilvánul például a tragikus sorsú Gabriele Sandri előtti tisztelgésben is. A barátság jegyében működtünk együtt a Non Mollare Mai stábjával, amiből megtudhatjátok mit várunk a meccstől és úgy általában mit gondolunk a két csapatról. Római vakáció.

 

1. A mai Lazióból hányan férnének be az utolsó bajnokcsapat keretébe?
2. Kinek drukkoltatok 2002. május 5-én?
3. Miért ilyen ostoba Zarate?
4. Verón, hogy tudott nálatok úgy játszani, ahogy nálunk soha?
5. Szerintetek ki a közelmúlt (15 év) legmeghatározóbb Lazio ill. Inter játékosa? Miért?
6. Egy játékost választhatnál az Interből, ki volna az?
7. Ha Reja távozna, kit látnátok szívesen a helyén?
8. Ki az az egyetlen Lazio játékos, akinek a nyári távozását megtiltanátok?
9. Miért szimpatikusabb csapat az Inter a Milannál és a Juvénél? (Ugyebár az evidens, hogy kedvelhetőbb 🙂
10. Szerintetek is hasonlít Tare Terence Hillre?

Kérdeztünk a Lazio véleményvezéreitől…

1. A mai Lazióból hányan férnének be az utolsó bajnokcsapat keretébe?

EstiKornél: Érzelmi alapon Mauri. Észérvekkel Marchetti, Ledesma és Klose kezdőként – mondjuk egy akkori Klose -, csereként Ledesma és Radu. Meg persze Mauri

marciab: Marchetti, mint cserekapus, Radu, Ledesma kispadra és Klose csúcsformában kezdőbe.
SSLaci69: Marchetti és Ledesma, esetleg még Klose, de egyikük sem lenne kezdő.

2. Kinek drukkoltatok 2002. május 5-én?

EstiKornél: Annak, hogy ne bukjak meg matekból.

marciab: Akkor 11 évesen nem számolgattam még, örültem, hogy nyert a Lazio.

SSLaci69: Annak, hogy megértsem, mi is folyik a táblázaton.

3. Miért ilyen ostoba Zarate?

EstiKornél: Valószínűleg azért, amiért 20 éves korában már Arábiában játszott. És sokat az sem segít a helyzeten, hogy argentin.

marciab: Zarate remek játékos lehetne hangzik a sablonos szöveg. Szerintem nem ostoba hanem zseni. Csak még nem találtak edzőt aki kezelni tudná. Talán egyedül Delio Rossinak ment ez.

SSLaci69: Ostobának nem nevezném, de nem látok már benne olyan jövőt, mint olaszországi karrierje elején.

4. Verón, hogy tudott nálatok úgy játszani, ahogy nálunk soha?

EstiKornél: Jó kérdés. Van az úgy, hogy nagy klasszisok egyszerűen képtelenek jól teljesíteni új környezetben. Jó példa erre Mendieta, aki még az évtized legrosszabb igazolásai közé is bekerült nálunk.

marciab: Én is szívesebben halnék meg a Lazio-ért, mint az Inter-ért.

SSLaci69: Kapásból Vieri ugrott be. A kérdésre pedig, maximum tőlünk kellett volna elvinni, mert London nem tett jót neki.

5. Szerintetek ki a közelmúlt (15 év) legmeghatározóbb Lazio ill. Inter játékosa? Miért?

EstiKornél: Talán Nesta és Zanetti. Nem is azért, mert feltétlenül ők lettek volna az adott korszak legjobbjai – bár ez ellen is nehéz sok ellenérvet hozni, főleg a posztjukon -, de talán azok a legmeghatározóbbak, akihez automatikusan egy klubot kötünk. És ezen az sem változtat, hogy a focit csak pár éve nézők Nesta esetében inkább egy másik csapatot mondanak.

marciab: Lazio: Nesta, Rocchi, Peruzzi. Inter: Zanetti, Vieri, Ibrahimovic.

SSLaci69: A mi oldalunkról ez nehéz kérdés, Nesta. Nálatok Zanetti, nincs még egy Lazión kívüli játékos, akit ennyire elismernék.

Nesta, az egykori Lazio kapitány

6. Egy játékost választhatnál az Interből, ki volna az?

EstiKornél: Coutinho. Nagy klasszis lesz, ebben biztos vagyok, csak talán nem a Serie A-ban.

marciab: Sneijder.

SSLaci69: Tudnám sorolni a neveket, de valamiért mindegyikük „megbukna“. Zanetti, Samuel, Lucio számomra még mindig a legjobb védők között vannak, de a koruk…, aztán szívesen látnám viszont Stankovicot, a labdáit, bombáit és őt magát is bírtam, de a kor szintén kizáró ok, ahogy Militonál is. Castaignos és Pazzini jó, de persze nem a legjobb nálam. Faraoni, késő bánat. Cambiasso posztja legjobbja – volt. Guarint viszont kapásból hoznám, természetesen egyáltalán nem az Interes mutatványa miatt. Az ilyen lövők mindig a gyengéim voltak, és egyébként is remek középpályásnak tartom.

7. Ha Reja távozna, kit látnátok szívesen a helyén?

EstiKornél: Nekem alapvetően tetszik az a szezon közben is belengetett alternatíva, hogy egy Zola-Casiraghi duó veszi át a csapatot, bár én bízom abban, hogy marad Reja. Di Matteo titkos favoritom, és nem rugdosnám a Lazio relikviáimat Montella esetében sem.

marciab: Szeretnék egy fiatal ambíciókkal teli edzőt, mint például Stramaccioni. De örülnék Di Matteónak, Fulvio Peának, esetleg Montellának is. Simeone lenne a legjobb, de ő most mozdíthatatlan.

SSLaci69: Simeone. De Mancini se lenne rossz. Más kérdés, hogy ők a lehetetlen kategória. Amúgy szeretem a jó stratégákat, de olyanból reálisat most nem tudok mondani.

8. Ki az az egyetlen Lazio játékos, akinek a nyári távozását megtiltanátok?

EstiKornél: Tőlem ilyen egyetlen játékos dolgot ne kérdezzetek, mert számomra ilyenkor nincs alternatíva. De rajta kívül Ledesma.

marciab: Ledesma.

SSLaci69: Ledesma, hasznosság szempontjából mindenkit megelőz.

9. Miért szimpatikusabb csapat az Inter a Milannál és a Juvénél? Ugyebár az evidens, hogy kedvelhetőbb.

EstiKornél: Az igaz, hogy a Milannak voltak tetszetősebb meccsei, korszakai, de a Juventushoz tényleg semmilyen pozitívum nem kötött. Valahogy mindig is taszított a hatalmas pofa, hiába volt mögötte teljesítmény, és ebben a szurkolói sem maradtak el. Az Inter viszont már akkor is szimpatikus volt, mikor még semmit sem tudtam a közmondásos Lazio-Inter barátságról. A Mancini-éra kezdetén kifejezetten szorítottam nekik, és a szimpatizálás később is megmaradt. Ahol nem játszik a Lazio, ott én általában az Intert követem. Nevezhetjük ezt amolyan másodlagos preferenciának is. És persze nagyon tetszettek azok a momentumok, amik nem konkrétan a focihoz kötődnek, de szívhez szólóak voltak, mint a Gabriele Sandri édesapjának adott tisztelet, Milánóban jártakor.

marciab: Én komázom a magyar Juventus és Milan szurkolókat is, ahogyan titeket is természetesen. Nekem az Inter elsősorban akkor lett igazán szimpatikus, mikor sorozatban megnyertétek a bajnoki címeket a merda előtt. Azért millió köszönet.

SSLaci69: Kb 10-12 éve bírom és szurkolok az Internek is, ahol lehet (értsd: nem üti a Laziót), különösebb oka nincs, jön az ilyen magától.

10. Szerintetek is hasonlít Tare Terence Hillre?

EstiKornél: Van benne valami. És szerintem nem tudja, mi az a corporation.

marciab: Igen, ahogyan majd Lotito fog Bud Spencerre néhány év múlva.

SSLaci69: Nem, Hillnek a szerepeiben volt esze…

Együtt játszottak a Nincs kettő négy nélkülben

…és válaszoltunk is nekik.

1. Mi a véleményetek egy esetleges Zarate-Pazzini cseréről?

Bobogoal: Zarate inkább. Pazzini olyan gödörben van, hogy csak egy klubváltás tudná kirángatni.

csabinter: Egy ujjamon meg tudnám számolni, hány Inter játékost utáltam eddig 20 éves szurkolói pályafutásom alatt, és mivel nem Pazzo az, így köszönettel, de visszautasítom.

horas: Végső esetben oké, de inkább csináljunk pénzt Pazzoból

Salalalala: Pazzini legalább jól fejel…

Viridis Aquilae: Pazzini helyett bárki, aki felismer egy gömbalakú tárgyat, de, ha lehet ne pont azt, amelyik önmagán gyakorolta az agyamputációt.

2. Hány csapat van Rómában?

Bobogoal: EGY! A Roma, c’è solo La Lazio!

csabinter: A Cisco Romával együtt három.

horas: Én csípem a Romát is, meg a Laziót is, a rómát talán egy gondolattal jobban, szóval…

Salalalala: Most azt kéne írni, hogy csak egy, de bizony kettő.

Viridis Aquilae: Jelenleg egy. A másikat most kísérleti nyúlnak szólítják.

3. Ki a legszimpatikusabb Lazio játékos, illetve ki lenne az, akit jövőre szívesen látnátok az Inter mezében?

Bobogoal: Kozáknak és Matuzsálemnek szimpatikusak a nevei, amúgy Klosét el tudnám képzelni nálunk.

csabinter: Egyértelműen Hernanes, az egész keretből csak ő kellene.

horas: Hernanes, esetleg Radu.

Salalalala: Hernanes.

Viridis Aquilae: Hernanes természetesen.

4. Jogos lenne Marchetti, Ledesma és Mauri válogatottbeli tagsága az Eb-n?

Bobogoal: Igen.

csabinter: Marchetti igen, Ledesma talán, Mauri nem.

horas: Hát, Marchetti kimehet az EB-re, de Buffon megint csúcsformában véd, úgyhogy sokat nem oszt nem szoroz. Mauri, Ledesma kettős felett meg ez a lehetőség már elszállt, szerintem.

Salalalala: Kiegészítőembernek mehetnek, de sok nem múlik rajtuk.

Viridis Aquilae: Marcehttié igen. Ledesma helyére, szerepére vannak jobbak. Nálam Mauri is beférne, habár nem a kezdőbe.

5. Milyen felállással kezdenétek a vasárnapi meccsen, illetve milyen Lazio felállás esetén láttok esély győzelemre/vereségre?

Bobogoal: Ugyanúgy kezdetném a mieinket, amivel a Milant is agyonvertük. (Esetleg Obit betenném Alvarez helyére). A Lazio felállásáról ne nagyon kérdezzetek, mert én akkor néztem utoljára Lazio meccseket, mikor Vieri is ott játszott.

csabinter: A Milan ellen látott csapat nagyon tetszett. Érdekes lesz Zarate helyzete: tegyük fel, kikap az Udinese és nem nyer a Napoli, Agynélküli Mauro pedig döntetlen állásnál ziccerbe kerül a végén. Ha belövi, jövendőbeli csapatát megfosztja a BL-helytől.

horas: Laziónál folyamatosan rengeteg a hiányzó, ha jól tudom most is lesz vagy 9 hiányzó, eltiltott. Nálunk a lényeg, hogy legyen ott Samuel, Lucio, Guarin, Sneijder, Alvarez és Milito. A többiek rotálhatók. Nekem a karácsonyfa tökéletesen megfelel, Milito mögött Sneijder és Alvarez. Igazából a győzelem mellett, annak is szurkolni kell, hogy a Napoli és az Udinese is annyi pontot veszítsen ami nekünk kéne, szóval eléggé komplex a problematikánk, de az esély meg van rá, bár nem sok.

Salalalala: Az őszi felállásnak örülnék, mert az már egyszer bejött!

Viridis Aquilae: Nálatok most (is) sok a sérült, eltiltott, ami viszonylag jó helyzetbe hoz minket. Ugyanazt fogjuk játszani, amit mostanában, 4-3-2-1-es karácsonyfát, nagyon helyesen. A Lazionál nem felállás függő az eredmény, hanem, hogy a helyettesek mit nyújtanak illetve, hogy mennyire offenzív/defenzív felfogásban játszotok majd, hogy látszani fog-e, hogy a döntetlen nem jó eredmény senkinek.

A jelenkori Lazio egyik kulcsszereplője

6. Kik a legfontosabb láncszemek mindkét csapatban?

Bobogoal: A Laziónál gondolom Ledesma, míg nálunk Sneijder.

csabinter: Marchetti kb. a legjobb kapus volt ebben az idényben, az indiai szőnyegárusnak kinéző Diast említeném a védelemből, természetesen a Prófétát középről és a csendes lengyelt a csatársorból. Milánói részről Julio Cesar, Lucio, Maicon, Zanetti, Sneijder és Milito.

horas: A Laziónál, Dias, Ledesma, Hernanes, Klose. Nálunk, a Samuel – Lucio kettős kardinális kérdés mindig, Milito – Alvarez – Sneijder, és én úgy érzem, hogy Guarín is kezd annyit hozzátenni a játékhoz ami esetek többségében hiányozhat.

Salalalala: Ledesma, Hernanes, Klose ill. az Interes BL-győztesek még mindig

Viridis Aquilae: Ha én volnék Reja, akkor idén a Ledesma, Klose kettős hiányzásakor fájna a fogom. Ha Stramaccioni, akkor a Lúcio, Milito duó ütne mélyet. Ha nem csak a szezont, hanem a kvalitásokat is nézem, akkor Hernanessel és Sneijderrel egészül ki a sor.

7. Örültök Strama várható maradásának?

Bobogoal: Igen!

csabinter: Naná. Nekem vannak fura heppjeim, ilyen pl., hogy olasz csapatnak olasz kapusa és olasz edzője legyen, azt szeretem. Ebből a szempontból az utóbbi években a Mancini-Toldo páros elégített csak ki pár hónapig (Zaccheronit nem veszem edzőszámba).

horas: Abszolút, eléggé bíztató és meggyöző volt az eddigi pár meccsén, és a játékosok is szeretik, ami a poszt-Mou érában kiderült, hogy rettenetesen fontos. És nem utolsó sorban a klub rajta kezdi el az előző évek edzőinek ámokfutásának anyagi kikozmetikázását, állítólag 600,000. eurót fog keresni, ő lesz a Moratti-éra legrosszabbúl kereső edzője. Benítez keresett évi 4-et. Ki lehet számolni, fél évre kapott 8 millát…

Salalalala: Hogyne!

Viridis Aquilae: Abszolúte.

8. Castaignos mennyiért vihető?

Bobogoal: 10 labda

csabinter: Kölcsönben 500.000 euróért.

horas: Végleg, sok pénzbe. Marha angy tehetség szerintem. Egy Hernanes cserével kiegyezünk.

Salalalala: Egy aranyozott köpőcsészéért!

Viridis Aquilae: Örökbe semmiért, kölcsön maximum.

1. Mauri egy tízes skálán mennyire szexi?

Bobogoal: mínusz 5.

csabinter: Gülüek a szemei és nagy az orra, szóval 4/10.

horas: Nálam még nem fordult meg a szélirány, úgyhogy nekem semennyire. De ha nagyon csajosak akarunk lenni akkor azt mondom, hogy ‘nekem a rosszfiúk jönnek be, úgyhogy inkább Matuzalem.

Salalalala: Error.

Viridis Aquilae: Én inkább meghagyom Maurit Kornélnak, de csak, azért, hogy ne legyen féltékeny.

Az emlegetett amorózó

UPDATE: a levelezésünk hét közben folyt, így akkor még nem tudhattuk, hogy Sneijder, Obi és Zárate is kihagyja a vasárnapi mérkőzést, a várakozásainkat ennek tükrében értsétek.