A remény tovább buszozott és elhagyott minket

A FOStream-en kezdtem el nézni, de mire visszajött, az állás 2-1 lett oda. Fasza. Mi az isten történt itt? Valahogy most én sem bánom, hogy nem láttam rendesen a meccset. Inkább hanyatt dőltem és művelődtem az Éden Hotelen. Ahogy olvasom, visszaköszönt a Ranieri korszak, nevetséges és bőven elkerülhető gólokat kaptunk, mindent kihagytunk.

Az első félidőben elbuktuk a meccset azzal, hogy visszaálltunk. Azután jött Lucio óriási hibája (úgy gondolta, hogy kihozza a labdát, Giovinco szerelte, kapuig gyalogolt és adott egy gólpasszt), ami meg is fogta a csapatot.

Ilyen szarul játszó csapatot a második félidőben még soha sem láttam. Tésztát ettek a fiaink a szünetben?

Ennyire nevetségesen balfasz módon elbukni ezt a meccset nem lehet. Azt hittem, túlléptünk ezeken Ranieri kirúgásával. A kimaradozó helyzetek abba az irányba kezdtek mutatni, hogy ezt a meccset egész egyszerűen buknunk kell, vagy legalábbis nem nyerjük meg, így kellett lennie…Első félidőben kellett volna 10-15 percet úgy megnyomni és nem lett volna gond. Ez az, álljunk vissza és csak nem kapunk gólt, annyira ranieris volt…És ki végez ki minket? A disznó a jégen.

Hát akkor ennyi volt.

Európa-liga.

Az a szomorú, hogy azok miatt az olasz csapatok miatt maradunk le a BL-ről, akik beleszartak az El-be.

Kis vigasz, hogy a legröhejesebb gólt a mégis a Juve kapta.

A baj akkor is, ha Stramán csattan az ostor, mert ő a lehetőségekhez mérten mindent megtett, sokkal többet, mint amit Ranieri és Gasperini. Sajnálom egy kicsit, mert papíron mindent jól csinált, ő nem ezt érdemli.

Most egy kezdeti pár jó hét után fejben megint szétcsúsztunk, ezért roppantul izgat, hogy mire megy ezzel a bandával Strama a hátralévő két meccsen. Nem mintha bármilyen felelősség terhelné őt, ráadásul a taktikai húzásai is szimpatikusak, de az, hogy mentálisan hogy tudja felrázni az öltözőt a hátralévő két meccsre, nagyon sokat el fog mondani arról, hogy érdemes-e vele belevágnunk a következő szezonba.

Nekünk meg végképp elúszott a remény a BL-re, gyakorlatilag tét nélküli két meccsünk lesz. Azt látom sanszosnak, hogy szétesünk fejben, darabokban állunk majd ki, a Milan meg most jött fel egy pontra a Juvéra, vért fognak inni.

Nem tudom, volt-e csapat az egész focitörténelemben, amely ennyi lelki szemenköpést intézett a szurkolói felé egy szezonon belül.

Egyéni értékelést csak páran érdemeltek ki:

Lucio – Kapd be a faszom, mit kell ott szórakozni? Menj a picsába. Tippmixel? A másodiknál is ő ragadt be, és majdnem kaptunk még egyet róla. Ott tartunk, hogy kifütyülik a szurkolók, de nagyon keményen…

Samuel – Lényeg, hogy jó a védelmünk. Nem lett volna egyszerűbb játszani Juan Jesust, akit talán nem futnak szarrá?

Obi – Úgy néz ki, egy helyet kiszorított magának a Sztankovics, Cambiasso, Guarín hármas mögött, ő lett az első számú beugró. Jonathannal jól elbirkózott, de nem nagyon bírt vele.

Sneijder – Mondjuk majdnem sikerült elbohóckodni a helyzetét, egyébként les volt, de leszarom.

Alvarez – Azért remélem, megvan, hogy Ricky labdaszerzéséből indult a vezető gól előtti akció…

Pazzini – MENJ A BÚS PICSÁBA! TAKARODJ! Én nem akarom elhinni, hogy valaki lehet ennyire balfasz. Bennem felmerült már, hogy ezt direkt csinálja, hogy ennyi helyzetből, ami a meccsek alatt van neki, nem bír gólt rúgni. Vicc ez az ember. Ha helyette Longo vagy Livaja van a padon, akkor gól. Szólok Jimmy Jump-nak, üsse le. Nem labdatemető, hanem edzőtemető. Aki bízott benne, meg is bukott. Ha a Cesena ellen nem veszi le, akkor nem fordítunk. Most még fordított volt a helyzet. Vele esélyünk sem volt fordítani. A ziccerben a lelátóra küldött lövését Luca Brasinak ajánlja…

Zarate is ilyenkor passzol.