Wanted Dead or Alive

Az igazi fejvadász nem ijed meg egy körözött banditától sem, jelenjen meg az vérszomjas farkas vagy akár csontozott zebra képében. Egy igazi becstelen bandával csaphatunk össze vasárnap, akik nem riadnak vissza semmilyen aljasságtól. Jellemzőjük, hogy szökés után sem veszik le a börtönfelszerelést, mi több a nyilvánosság előtt parádéznak benne meg rózsaszínben a ferde hajlamaik miatt. Igazi bűnözőkhöz méltón hirdetikhogy őket meglopták, csak a körülmények áldozatai. Ahogy Red is mondta: „Itt bent mindenki ártatlan, nem tudtad?” Ügyesen elsajátították a mártír szerepet, de nem szabad ennek bedőlni, nehogy megvezessenek az egymás seggének markolászásában világelső Juventinók. Azonban egyszer minden bandát utolérnek. A Daltonok Coffeyvillenél futottak a halálba, Butch Cassidy-t és Sundance-t Bolíviában lőtték agyon és Jesse James is megkapta a maga golyóját. Most sem történhet másként. Nézzük, kikkel is állunk szemben.

 

Andrea Pirlo –  A lomha

A leghitványabb gonosztevő mind közül, az agy. Álmatag tekintete és nehézkes mozgása miatt azt hiszi a jónép, hogy veszélytelen ez az élősködő. De sosem szabad lebecsülni. Tagja volt a három legvérmesebb bandának a nyugaton, nem szégyelli elárulni társait, igazi gerinctelen fajta, aki mindig a jobb pozíciókba fészkeli be magát, hogy onnan felügyelhesse a többieket. Különös érzékkel bomlasztja szét a környezetét, tudja mikor kell lelépni, hűlt helyét árulás és hullák tömkelege jelzi. A főnök jobbkeze, mindig mindenhol. Eléri, hogy bízzanak benne, hogy építsenek rá, még, ha ő az idegen is. Jenkiként is betudna épülni az apacsok közé, hogy elvegye a törzsfőnök lányát. Különleges felügyelet mellett azonban nem ficánkol, ha mindig követik, nem tudja irányítása alatt tartani az eseményeket és ármánykodása kudarcba fullad. Ne dőljünk be a leszázalékolt külsejének, a vérdíj a fejére 800$.

Arturo Vidal – A mexikói

Vagy valamelyik hasonló, koszos náció tagja. Csak a polkorrektség jegyébentartják, de jobban utálják, mint a gringók többsége. Alattomos húzás, így védettek, minden spanyol ajkútól és a kapcsolatai révén olcsón, ládába bújva utazhatnak a határon túlra. De valójában sokat ugráltatják, lábtörlőnek használják, vele végeztetik a piszkos melót, mint a mosogatás vagy Borriello prosztatájának izgatása. Pirlo mesterkedéseiben játszik fontos szerepet, az ő kis ölebe. Jobb sorsra érdemes fiú, még nem olyan mocskos a lelke, de a bűn idővel mindenkit besszippant, pláne a Juventinók közelében. Vérdíja 150$.

Giorgio Chiellini – Az előember

Született agy nélküli tuskó, ő gárda verőlegénye.Önálló cselekvésre képtelen, csak rombol és pusztít ott, ahová kijelölték. Talán a fegyverét (labda) sem tudja használni, de nincs is rá szüksége, ököllel megy legkiélezettebb tűzpárharcba is. Bizonyos tájakon golyónyelőnek nevezik, állítólag ez az állat három golyóval a fejében is földbe taposott egy balkáni monstrumot. Ha arra kényszerítik, hogy önállóan oldjon meg valamit (például a balszélen) azonnal kijönnek hiányosságai. A banda nélkül csak egy középszerű bűnöző, ló- vagy marhatolvajlásból tartaná el magát, és rég a (Serie B)itófán lógnak valahol a senki földjén. De felkarolták, esélyt adtak neki és ügyesen ki is használják az erejét. Viszont ésszel minden mamlasz legyűrhető. 300$ ér.

Claudio Marchisio – A hóhér

Megátalkodott gyilkos, az egyszemélyes kivégzőosztag. Nem tisztel senkit, nem adja meg a kegyeletet áldozatainak sem. Tony Conte kedvence, vele végezteti el a piszkos melót. Hátulról vágja el a torkodat, miközben fogalmad sincs róla, hogy egyáltalán létezik. Ha észre is veszed, sosem néznéd ki belőle, de egy született gyilkos. Nem érdekli, hogy ki vagy mi az áldozat, nincsenek elvei, nincsenek rokonai, nincsenek barátai, nem tud szeretni. Az egyetlen amihez kötődik a bandája, de ők is csak a főnök miatt nézik el ezt a gátlástalan tetűt. 500$, lehetőleg holtan.

Mirko Vucinic – A kasszafúró

Délről csalták el ezt a hétpróbás gazfickót. Arra helyezkedik, ahonnan jobb szelek fújnak, vérbeli zsoldos, a Fekete-hegy környékéről. A kasszafúrót különleges technikai tudása miatt tartják, jó az improviázcióban, ezzel a képességével a leghúzósabb rablásokat is levezényli. Mert gyakorlatban az akciókat ő vezeti, nélküle a banda sosem jutna elegendő pénzhez, úgy meg önmaguktól bomlásnak indulnának. Mirko bárkinek dolgozik, csak adják meg neki a lehetőséget. Zseniként gondol önmagára, csak a világ nem érti meg a művészetét. Akasztani való egy művészet az egyszer biztos. Könnyen felhergelhető, ha semmibe veszed a tudását, azt nem viseli. Sokan nem is tudják igazából mennyire fontos láncszem ő, így ha elkeríted, gyakorlatilag forrás nélkül maradthat a gyülevész had. 500$ a fejéért.

Gigi Buffon – A jófiú

A szervezet veteránja, a probléma a megoldó. Nem vesz részt minden akcióban, akkor van rá szükség, ha balul sül el valami. Rendre megmenti a társai seggét, kifinomult kapcsolat hálózata van a nyugaton. Sok városban nem is tudják, hogy bűnöző, azt pláne nem, hogy a banda tagja. Afféle külső ember, már nem kell a többiekkel együtt bujkálnia, összeszedett annyi pénzt a múltban, hogy előkelő úriemberként mutogathassa magát. Kimagyaráz, elterel és lefizet, nélküle már rég elbuktak volna az átkozottak. 750$ és minden vagyona vihető érte.

Antonio Conte – Az eszelős

A főnök. Egy megveszekedett őrült. Biztosan sokat szivatták régebben, egy elnyomott lóti-futi volt a tömegből, sosem vették igazán komolyan. Nem is voltak különleges képességei, nem ő volt a banda esze, nem ő a leggyorsabb kezű lábú, nem túl rafinált és bunyóban is vannak nála jobbak. De egy igazi pszichopatáról beszélünk, aki nem ijed meg senkitől és semmitől. Egy felfegyverzett katonai erődnek is kivont karddal revolverrel ront neki. Rettegésben tartja az embereit, sosem tudják mire számíthatnak tőle. A látszat csal, titkon félnek tőle, eltávolítanák, ha lenne hozzá merszük, csak a sikerek idején minden banda összekovácsolódik. Csakhogy megtörténhet ismét, hogy az idegbeteg Tony saját embereit nyírja ki vagy áldozza fel. Ha valaki elkezd keresztbe tenni nekik, Conte puskája visszafelé sülhet el és idővel felszámolja saját kompániáját. A fejére tűzött összeg: 1000$.