Még a kapufákat is legyőztük! Inter – Lecce 4:1

Utolsó 7 meccsünkből 6 győzelem, amit alig tudunk elhinni. Lassan már kezdünk emlékeztetni egy labdarúgócsapatra. Tegnap este a Leccét fogadtuk, s tükörsimán lefociztuk őket úgy, hogy végre-valahára a csatáraink is gólt lőttek. A második félidőben FELSZABADULTAN játszottunk. Mikor is volt ilyen utoljára? Talán még tavasszal Leonardo irányítása alatt. Nem vertem magam a földhöz Ranieri érkezésekor, de el kell ismernem, hogy valamit tud az öreg.

Kora este jól alakultak számunkra a dolgok, hisz a két zebracsapat ikszelt, így győzelmünk esetén már látó távolságba kerülhet a dobogó. Az idősebbik CR Militót és Cambiassót a kispadra ültette, míg Faraoni és Forlán a pálya közepén énekelhette a Pazza Inter Amalát. A közvetítéséket elnézve nem tűnt úgy, hogy telt ház lenne a Giuseppe Meazzában, s akkor még enyhén fogalmaztam. Ezzel a kezdővel rontottunk neki a sereghajtó lecceieknek: JC- Maicon, Samuel, Lucio, Nagatomo – Faraoni, Zanetti, T. Motta, Alvarez- Forlán, Pazzini.

kezdő

Nem sokat kerestük a fogást, eléggé rendesen beszorítottuk a piros-narancssárgákat. Maicon zakatolt a jobb oldalon, Pazzini és Forlán is aktívnak tűnt, így éreztem, hogy nem sokat kell várni az első gólra, amely meg is érkezett a 20. percben. Annyi volt csak a hiba, hogy mi kaptuk. Obodo ugratta ki Murielt, aki gond nélkül lefutotta Luciót, megpörgette Maicont és élesen lőtt a jobb alsó sarokba. Julio Cesar első labdaérintése az volt, amikor kiszedte a hálóból a labdát. 0-1. Nem kaptunk sokkot a góltól, folytattuk a támadásokat, szépen fel is építettül az akciókat és sikerült egy új csúcsot felállítanunk a Seria A-ban. Jelesül azt, hogy 10 perc alatt lőttünk 4 kapufát. Forlán kétszer, Pazzini és Samuel egyszer-egyszer voltak az elkövetők.

Már kezdtük szidni a kapufagyártó cégeket, mikor megtört az átok. Maicon mozdonyszerűen ment el a jobb oldalt, Pazzini meg már ifjú apukaként, bevette a leccei kaput. 1-1. Ezúton  gratulálunk neki kisfia születéséhez, aki akkor látta meg a napvilágot, mikor a papa megérkezett a stadionba. Végül is érthető, hogy az ifjú Tomasso Pazzini meg akarta nézni a meccset.  Összegezve az első félidőt, elmondhatjuk, hogy jól játszottunk, de egyszerűen nem volt szerencsénk a befejezéseknél. Maicont ebben a szezonban ilyen nagy kedvvel még nem láttam játszani. Szünet, 1-1.

meccs embere

Ranieri keveselhette az argentinokat, így beküldte Militót és Cambiassót. Faraoni cseréje érthető volt (eléggé szürkén játszott), Forláné már kevésbe. A döntés igazolta mesterünket, mivel már a negyedik percben eredményes volt a Herceg. Alvarez „Xavi-szerű” passzával kilépett a védők között és elegánsan eltette a labdát a kapus mellett. 2-1. Szeptember 24-ikén lőtt utoljára gólt bajnokin, reméljük, hogy nem kell megint három hónapot várnunk. A lecceiek nem álltak vissza, így nagyon élvezetes játék alakult ki, a középpályák gyakorlatilag nem üzemeltek. Julio Cesar bemutatott néhány bravúrt, majd Nagatomo percei következtek. Megbolondította  bal oldalon a leccei védelmet, majd az alapvonalról szépen passzolt vissza Cambiassóhoz, aki megint eltalálta a kapufát, de ez most a másik oldali kapu volt, így bepattant róla a labda. 3-1. Nagatomo nagyon belejött az asszisztok kiosztásába,  mert néhány perc múlva Alvarez lábára varázsolta labdát, aki kapásból bevette az ellenfél kapuját. 4-1. Szép gól volt ez is! A végén Maicont lekönyökölték gusztustalan módon, de még sárga lapot sem kapott az elkövető. (A videó alapján biztos, hogy el fogják tiltani).

Julio Cesar 8 (Hihetetlen jó formában van, ezt ma is bizonyította).

Maicon 7 (Ezt a Maicont szeretjük).

Samuel 6 (Egy kapufa, átlagos teljesítmény).

Lucio 6 (Kezd lassulni).

Nagatomo 8 (Két mesteri előkészítés. Lehet, hogy neki a középpályán a helye?)

Faraoni 5 (Kilógott a csapatból, de lefelé) – cseréje Cambiasso 7 ( Köszönjük a gólt)

Zanetti 6 (Átlagos).

T. Motta 7 (Kezd vezéregyéniség lenni).

Alvarez 8 (Gól, gólpassz, alázatos játék, s mintha fel is gyorsult volna).

Forlán 7 (Ha vele lettek volna a kapufák, akkor ő a meccs embere. Nekem így is tetszett a játéka. A következő meccsen majd jönnek a gólok is) – cseréje Milito 7 (Na végre!)

Pazzini 7 (Végre kapott használható beadásokat) – cseréje Obi 6 (Beállt, így Pazzini el tudott menni a kórházba).

Ranieri 8 (Győztünk, jókat cserélt, szórakoztatóan játszottunk. Nekünk elég ennyi!)

naga

Köszönjük srácok, így egy picit nyugodtabban karácsonyozhatunk!

FORZA INTER PER SEMPRE!