Cesena – Inter 0-1 – Ranieri, a clean sheeter

Emberek, az Udinese meccs óta nem kaptunk gólt, ez 3 mérkőzést tesz ki, és az utolsó 5 forduló alatt 4 clean sheet-et hoztak össze a srácok. Végre valaki, aki megdolgozik a pénzéért. Ha csettinteni nem is kell a játék láttán, de jönnek a pontok, stabil a védelem és nyerünk. Mi kell még? Fredy Guarin. Az is kristálytisztán látszik, hogy Brancáék túlokoskodták a szezonkezdetet, szinte kizárólagos jelleggel az ő nyakukba lehet varrni a gyenge idényrajtot. Simán ott lehetnénk már most a BL-helyeken, úgyhogy el lehet indulni Canossa-járásra, a szezon hátralévő részében meg több fizetést ne is várjanak. Megint nyertünk, jövünk fel mint a talajvíz. Már csak este kell szurkolni két X-ért.

A meccsből nehéz lenne rockoperát írni, a szokásos Ranieri-féle forgatókönyv volt most is. 4-4-2, 3 védekező középpályással, és két befejező emberrel. Kreativitás annyi szorult ebbe a felállásba, mint Muntari kérges, bőrkeményedéses sarkába. Ennek megfelelően Ranieri megint lehozta az egyetlen kreatívnak nevezhető embert Coutinho személyében, hogy az egyelőre eredeti posztján minden másiknál rosszabb Obit hozza a helyére. Az igazi probléma nem itt volt, hanem Pazzinivel, aki helyett akár Farkasházy Tivadar is játszhatott volna a mai napon, annyit sikerült hozzátennie a meccshez. Milito viszont jól mozgott, jól húzogatott, élt. Bár igazi veszélyt továbbra sem jelent a kapura, de legalább nem labdatemető.

Forlánnak előbb kellett volna jönnie, de ma ez belefért. Ugyanis Béka Bandi, aki kisebb meglepetésre Samuel helyére bekerült a kezdőbe, fejelt egy gólt, amivel behúztuk a meccset. A fiatal olasz játéka továbbra is hagy kívánni valót maga után, a sebessége nem túl biztató, de legalább nem csinál nagy ökörségeket, beérni látszik, bár még bőven van hova fejlődni. Maicon szürke volt, de hát ő is egy ember, és azért valljuk be, a Cesena rászolgált az egy pontra, de talán még a háromra is. Julio Cesarra mondhatnám, hogy megmentette a valagunkat, de hát lábon lőtték lényegében, vert helyzetben voltunk már.

Nehéz mit írni a meccsről, mert nagyon sablonná kezdenek válni ezek koholmány 4-4-2-vel elért nézhetetlen 1-0-ák, de jelen esetben cseppet sem bánjuk, iszonyatos mélységekből jövünk, minden pozitívum úgy kell mint egy falat kenyér. Bár a Lecce elleni meccs még nagyon kellene, hogy jó szünetünk legyen, de addigra valószínűleg visszatér Sneijder, Forlán nem 10 percet fog kapni és bízzunk benne, hogy Maicon is jobb lesz, ugyanis a védekezésünkre egy szavunk sem lehet, elöl kellene javulni, hogy az ilyen necces 1-0-át le tudjuk cserélni magabiztosabb győzelmekre. Ranierinek rengeteg hibája van, de most nagy köszönettel tartozunk neki, nagy vonalakban rendbe szedte a csapatot, már csak egy-egy eltalált igazolás kell és komoly esély lesz a BL-helyekre.