Pletykafészek

Mivel – most már szokás szerint – nyáron nagyon okos volt a vezetőség, télen lehet majd túlórázni Brancáéknak. Piero Ausillio notebookjával a hóna alatt megérkezett a 10 napos brazíliai kiküldetéséből. Már belefáradtunk az őszi igazolási hírek követésébe, megfogadtuk, hogy csak a célegyenesben  leszünk hajlandóak foglalkozni velük, de vasárnapig sok idő van. Fussuk át nagyjából, miről van szó, mostanában kik vannak képben.

Ausillio brazíliai körútja során rengeteg név merült fel. Lucas felett folyamatosan megy a vajúdás, olyanokat olvasni, hogy Moratti meghívta vendégségbe az egész családot, több fordulós tárgyalás-sorozat az ügynökkel, de igazi megegyezéssel egyelőre nincs. Nehéz szülés lesz ez, mert jelenleg csak a pénz beszél, az Inter meg nem azzal operál elsősorban, vagyis  nem annyival, amennyivel kéne. Ezért eddig hiába a megkülönböztetett figyelem, a gesztus-áradat, most télen semmilyen fejlemény nem várható ez ügyben, folytatás nyáron. Nem tenne rosszat egy kisebb hullámvölgy, formaingadozás a kisgyerek pályafutásában, más különben nehéz elképzelni, hogy Brancáék az aprópénzes udvarlással célba érjenek.

Juan Jesus ugye alaptétel a téli mercatóban, perpillanat úgy néz ki, a Juventus zavarórepülése eredménytelen volt, a fiatal brazil védő elkötelezett a milánói Inter iránt, 5 millió körül létre jöhet a megállapodás. Jó eséllyel ez a pénz Chivu értékesítéséből lesz megteremtve, a román ikarusnak több kérője is van, a vezetőség valami kisebb fajta csodának köszönhetően megválna az évek óta bizonytalan teljesítményt nyújtó védőjétől. Juan Jesus egy az egyben Chivu helyére jön, klubcsapatában, a brazil Interben ugyanaz a baloldali jolly joker, mint a román volt fénykorában. Arra ne vegyünk mérget, hogy kapásból jobb lesz, mint Chivu – bár meglehet – de idővel, mondjuk tavaszra, vagy jövő szeptemberre belerázódhat, hosszútávon pedig bármi lehet belőle, és az is pozitívum, hogy megszabadulunk Chivutól.

Ausilio figyelte még a Vasco da Gama középső védőjét, Dedét,  fiatal  védekező középpályás tehetségét, Romulót, a Botafogo gyaloggaloppját, Bruno Cortest, a Sneijder-Baptista keverék Elkesont. A Corinthiansból egy emberevő, Ralf keltett feltűnést, illetve a több posztos Paulinho. 

Ezek közül Dedé maradt a listán, de ő a bajnoki címért hajtó Vascoból egyelőre mozdíthatatlan, nyáron folytatás várható. Ralf és Paulinho közül érkezhet valaki, akár most télen is, de ez függ Kucka érkezésétől is. A szlovák esete úgy néz ki, hogy Preziosi szeretné a tulajdonjog másik felét is megkapni, ami 5 millió euró körüli összegre rúg, ezért biztosított be egy két alternatívát a stáb. Egyébként a nyári mercatót dicséri, hogy a jövő héten december, és Poli még nem lépett pályára, őt is fel lehet fogni egy téli igazolásnak gyakorlatilag.

Guarin körül elcsendesedtek a dolgok, állítólag lenyilatkozta, hogy maradni akar, nyáron ott is a sokadik csapó fog elcsattanni, ha addig el nem viszi valaki, de erre kicsi az esély, mert az ára továbbra is magas, illetve használhatatlan a BL-ben, jelen körülmények között nem feltétlen éri meg az árát. Fernando szintén zenész, ott is nyáron várható folytatás. Legújabb pletyka, hogy Anzsi 10 millát adni Lucióért, ennek egyetlen egy akadálya lehet, hogy a brazil nem fogja elfogadni. Ő inkább az a típus, aki szeretne minél tovább magas szinten játszani, mintsem pénzért bohóckodni.

Tevez körül nagy az aszály, a Milan nyomul gőzerővel, de a City pénzt akar látni, azt egyik milánói klub sem tud letenni az asztalra, és továbbra sem tudni, hogy Calitos hatalmas agyában mi játszódhat le, mit is akar igazán, hova is szeretne kerülni, ha egyáltalán tudja. Castaignos mehet kölcsönbe, mert a vezetőség úgy érzi, hogy még éretlen – zseni – erre a szintre, illetve Milito továbbra Leonardo és a PSG egyik célpontja. Igen nehéz megmondani, hogy ebből mi lesz, a herceg maradna, és az is probléma, hogy az érte kapható pénzből előrelépést jelentő igazolást csak szélsőséges esetben lehetne tető alá hozni.