BL-sorsolás

Nincs már hátra egy óra a BL-sorsolásig. A 2010-es BL-győzelem amúgy is kellett már, mint egy falat kenyér a klubnak, és most a jótékony utóhatásait élvezhetjük. Ugyanis Mourinho elvesztésének következtében létrejövő hanyatlást és az énkeresés időszakát az első kalapból vészelhetjük át. Nézzük, kiket kellene elkerülni illetve megcsípni.

1. kalap: Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Bayern München, Real Madrid, Porto, Internazionale

2. kalap: AC Milan, Lyon, Sahtar Doneck, Valencia, Benfica, Villarreal, CSZKA Moszkva, Marseille

3. kalap: Zenit, Ajax, Bayer Leverkusen, Olympiakosz, Manchester City, Lille, Basel, BATE Boriszov

4. kalap: Borussia Dortmund, Napoli, Dinamo Zagreb, APOEL, Trabzonspor, Genk, Viktoria Plzen, Otelul Galati

Összességében, akik ténylegesen nagyon veszélyes ellenfelek, az a Sahtar Doneck és a City. A Lyon, a Dortmund és a Valencia azok, akik szintén nagyon jó és veszélyes csapatok, de velük kapcsolatban az összecsapások végkimenetele nagyban függ, hogy mégis milyen erőt fogunk képviselni idén, alapvetően verhetőek. Kellemetlen ellenfél kategóriájába tartozik a Marseille, Zenit és ha kijön a lépés nekik, a Benfica, Ajax, Villarreal és a Leverkusen.

Érdekesség, hogy ugyaannyi francia van, mint olasz, eltűntek a nagy török csapatok, a City és a Dortmund harmadik, illetve negyedik kalapban való feltűnése pedig igencsak felkavarta az állóvizet, egészen brutális csoportok is létrejöhetnek. Lényegében ha a Sahtar és a City közül valamelyiket elkerüljük, megúszhatjuk, hogy az egyik ilyen embertelen csoport a miénk legyen.

Egy ilyen csoport teljesen korrekt lenne, ha nem gondoljuk komolyan, hogy ki lehet fogni minden kalapból a leggyengébbet, az különben is az Arsenal privilégiuma:

  1. Internazionale
  2. Benfica
  3. Olympiakos
  4. Trabzonspor