Arrivederci, Samu!

Megtörtént, hivatalosan is bejelentette az Anzsi Eto’o szerződtetését. Ha minden igaz, 27 milliót kap az Inter, 11 millió lelépési pénzt(!) Samu barátunk és évi 20,5 millió eurót fizu gyanánt. Erre valljuk be, nem igazán lehet nemet mondani, a tavalyi Inter szezon legjobbjának nem is sikerült. Ezzel a transzferrel kétségtelenül jól jár a klub is, ezért is könnyebb Eto’o-t elengedünk. Sok sikert, köszönünk mindent!

A következő napokban minden bizonnyal úgy is lesz videó összeállítás, kutyafüle Eto’o-val kapcsolatban, úgyhogy a búcsúzkodást mellőzük egy kicsit. Koncentráljuk arra, hogy miért is lehet nekünk jó ez az üzlet, attól függetlenül, hogy kétségtelenül a legjobb játékosunkat vesztettük el.

2013-ban ha minden igaz, megállíthatatlanul jön a Financial Fair Play és Massimo Moratti lázasan készül erre. Eto’o eladása nem csak azért jött kapóra, mert egy 30 éves játékosért remek pénzt tettek le az asztalra, hanem mert hosszútávon tankhajónyi pénz szabadul fel a kameruni fizetésének megszűnésével. Eto’o nettó 8-10 millió eurót keresett, ami bruttóba (magyarán a klubnak ennyibe fáj minden évben) kb. a duplája. Ezzel hozzávetőleg 55-60 millió euró marad a kasszában, 3 év alatt.

Tevez szerződtetésére startoltunk rá, de ha nem sikerül kialkudni a megfelelő feltételeket, akkor nem jön a szép arcú argentin. Ugyanis Teveznek bele kellene mennie fizetésének csökkentésébe, a Citynek a kölcsönadásába és egy számunkra kedvező árengedménybe és részletfizetési formulába. Hát nem tűnik túl egyszerűnek, viszont a City már megvette 43 millióért Agüerót  pont Tevez helyére, Carlitos szintű fizuval és az órákban írt alá Nasri is szintén 25 millió font körüli pénzért, szintén nem teababáért.  Bízzunk benne, hogy ez miatt a City-nek égetőbb lesz Teveztől megszabadulni, mintsem még inkább felverni az árát. Tevez állítólag (ez milyen szó, már?) engedne a fizetéséből, hogy az Interbe jöhessen (nehéz elképzelni), szóval van reális esély a megszerzésére, de az Inter úgy akarja kivitelezni, hogy az Eto’o bulinak utólag legyen értelme, a Citynek meg jó eséllyel nem nagyon lesz választása. Bár a Bayern München képbe került, kérdés, hogy megadják neki azt a fizut amit kell, ránk tudnak-e licitálni és a csúnya argentin óhajtozik-e a bajoroknál játszani.

Tevez üzlet egy hosszabb távú tranzakciónak van kitalálva, (a kameruni fizetéséből felszabaduló pénzből tető alá hozva) míg valószínűleg az Eto’o-ért kapott pénzből valakit hozni akar a vezetőség, az elmúlt napok slágere Ezequiel Lavezzi volt. A Napoli kicsit túlköltekezte magát, és azt csiripelik a madarak, hogy Lavezzi eladásával tudnák helyre tenni a boltot. El Pocho kivásárlási ára 31 millió euró, Laurentiis az alatt nem igazán adná. Pandev 15-öt jó eséllyel kinevették, viszont így, hogy ahhoz a 15-höz érkezett 27, lehet más lesz a leányzó fekvése. Arról nem beszélve, hogy megdobott pénzköteghez simán hozzá lehet csapni szintén Pandevet, vagy a vártnál kevesebbet mutató, de azért ígéretes fiatal Alvarez kölcsönadásán elgondolkodna a dél-amerikaiakat előszeretettel foglalkoztató nápolyi filmmogul. Mindenesetre jó lenne, ha belehúzna a vezetőség, mert Eto’o-val elvacakolták a nyarat, Gasperini, ahogy tavaly Benitez sem, nem kapott eddig senkit. Az eddig érkezőket nehéz lenne azonnali erősítésként titulálni, eléggé szűkösen, de inkább sehogy sem vagyunk meg GG kedvenc felállásához. Úgyhogy hajrá fiúk!