Inter 2-2 Olympiakos – Alakulunk

Sokáig 0-2 volt, ettől függetlenül nem történt tragédia a pályán. Mondhatni végig jobbak voltunk, elöl és hátul is látszik még, hogy a szezon hajnalán járunk. Még mindenkinek átvitt értelemben csipás és karikás a szeme. Az mindenesetre remek dolog, hogy egyre inkább úgy néz ki, hogy az ifiből jövő játékosok jobbak, mint a régóta kifigyeltek és komoly pénzekért leigazoltak.

Az első 15-20 perc tapogatózása után azért rendre az Inter tűnt fel a görögök kapuja előtt. Milito jól lépegetett vissza labdákért, hogy a szélen induló Castaignos-Alvarez duónak kidobja a őket. A holland szörnyű gyenge volt végig, Alvareznek azért voltak már jó megoldásai, de még mindig sokkal több kell ennél. A középpálya jobb szélén Jonathan játszott megint biztatóan, semmi extrát nem csinált, de látszik rajta, hogy jó kis játékos, jól lép fel, jó ütemben érkezik, meg tudja húzni az emberét, labdát szerez, becsúszva szerel, stb. A Motta-Cambiasso duó jól szűrt, előbbi pedig egész jól is osztogatott emellett. Obi a bal oldalon megint remek volt, labdákat szerzett és most már láttunk remek kiugratásokat is tőle, mi több, még egy kiállítást is összehozott. A védelemben jó hír, hogy Zanetti másodszor is helyett kapott, ugyanis ebben a felállásban igazából itt lehet hasznosítani. A szélekhez nem elég gyors és technikás, középen pedig nem passzol elég jól és nem kombinatív. Chivu megint fele-fele arányban hozta a jó és rossz megoldásokat, Samuel pedig most is megbízható volt.

Visszatérve a kiállításra, Obi agilitásának és szemfülességének köszönhetően meglepte Mellberget, elvette tőle a labdát majd egyedül indulhatott volna kapura, de a svéd szabálytalankodott vele és megkapta érte a második sárgáját(a svéd előtte Militot hentelte le). A felkészülés szempontjából ez nem jött jól, ugyanis a rendszer megint nem volt kellően arányosan próbára téve. A félidő végéig volt pár ígéretes lehetősége a csapatnak, de maradt a 0-0. A második félidőre eléggé álmosan jött ki a csapat, egy tizenhatos mellől elvégzett szabadrúgás után egy perc után hátrányba is kerültünk. Ekkor már pályán volt az egyébként nagyon indiszponált Pandev (Alvarez helyett) is, aki egyenlített ugyan, de a bíró nem adta meg a gólt, tévesen. Pazzini (Jonathan helyett) is pályára lépett, a második félidőben a 4-4-2, 4-2-4 és a 2-4-4 eléggé fura verzióját játszotta a csapat, Castaignos – Pazzini – Milito – Pandev támadószekcióval, sokszor egy sorba helyezkedve.

Az Olympiakos kontrákra játszott itt már, meg is lett az eredménye, az egyik kósza akciójukból és a védelem szokásos bizonytalanságából meg is szerezték a második góljukat, nagyjából a semmiből. Egyébként ez most azért nem volt annyira zavaró, mert működött a játéka a csapatnak, csak szörnyű pontatlanok voltak az utolsó passzok, ennek ellenére(vagy inkább ezzel együtt) a reális állás kb. 4:1 lett volna a javunkra. Majd jött Faraoni és Santon, és a teljesen beszorult görög csapat ellen végre sikerült érvényre juttatni a fölényt. Faraoni adott egy kiváló passzt Pazzininek, csak hozzá kellett érnie, hogy gól legyen. Majd egy szöglet utáni keveredés közben megint Pazzini passzolt kb. 7 méterről a kapuba.  A végén Pazzo még kihagyott egy ziccert, maradt a 2-2.

Az eredmény ellenére bíztató volt a játék, Castaignos és Alvarez sajnos nem kezdőcsapatba valók, Obi és Faraoni pedig annál inkább, és elgondolkodtató az is, hogy 5,5 millás Jonathan gyakorlatilag semmivel sem tűnik jobbnak mint a most már évek óta mellőzött Santon. Motta remekül osztogatott, végre egy jó teljesítmény, és Cambiassóval sokkal stabilabbak vagyunk, ez egyértelműen érződik. Nehéz megint mit mondani, mert a görögök majdnem egy órát emberhátrányban játszottak, nyerhettünk volna jobb helyzetkihasználással akár simán is, viszont nagyon jó lett volna látni, hogy egy Olympiakos szintű erős középcsapat ellen, hogyan jönnek a rendszer erősségei.

Milito és Pazzini jól megértették egymást, Milito amúgy képes egy árnyékék szerepre, aféle Raul stílusban. Sneijderrel, Maiconnal és Eto’o helyére érkező remélhetőleg klasszis-szintű emberrel (esetleg még egy igazi és veszélyes szélsővel) kiegészülve nincsenek rossz kilátásaink, bár kétségtelen, hogy van még hova fejlődni, de ebben a meccsben bőven voltak pozitívumok.