Gasperini olyan, mint Mourinho

A Copa Americáról Stuttgartba repült, közbeiktatva egy kínai kiruccanást – erre mindössze két ember képes: Superman és Julio Cesar. Clark Kent rajongóinak sajnos rossz hírem van, nem vele készült interjú olvasható az alábbiakban, hanem Ronaldo egykori csajának jelenlegi férjével.

– Szóval, kikaptatok Pekingben…
– Nagy csalódás volt, mivel senki sem szeret veszíteni. Vezettünk, aztán a Milan váltani tudott és megfordította az eredményt. Két olyan csapat játszott, amelyik ismeri és tiszteli egymást, ám a vereséget magunknak köszönhettük.

– Nem egy emlékezetes előszezon ez eddig, mi a probléma?
– Nem mondhatok semmit, Gasperinit kérdezzék. A meccs után elmagyarázta nekünk, mit csináltunk jól és mit rosszul.

– Milyen ő az első benyomások alapján?

– Alig beszéltem még vele, keveset tudok róla. Néhány hónap múlva többet mondhatok majd, viszont előttem vannak Mourinho szavai, amikor a Genoával játszottunk.

– Lehetséges, hogy az egyik gond a háromvédős rendszere?
– Csak részletkérdés. Talán kétszer vagy háromszor játszott ebben a felállásban az Inter korábban. Megvannak hozzá a játékosaink, dolgoznunk kell még rajta, de minden rendben lesz.

– Az mondják, hogy az Inter még mindig Mourinho emlékének fogságában él…
– Ugyan már. José érkezése előtt is nyertünk bajnoki címeket és egyéb trófeákat. Persze a legkiemelkedőbb eredmények hozzá köthetők: a sorozatban aratott öt győzelem felejthetetlen. Történelmet írt a klubbal.

– Mi volt nehezebb: Benítez után elfogadni Leonardót, vagy most Gasperinit?
– A legfontosabb, hogy újrakezdhetünk mindent. Gasperini jó edző, ráadásul éhes a sikerre és szeretne nagyot alkotni az Interrel.

– Nehéz lesz, ha Eto’o és Sneijder távozik…
– Két olyan játékosról van szó, akik mérkőzéseket tudnak eldönteni. Remélem, maradnak.

 Mit szólsz Alvarezhez?
– Remek bal lába van, erős, technikás.

– Mit választanál: Scudetto vagy BL?
– Nem tudnék, mindkettőt akarom.

– A bajnokság után a Szuperkupa is a Milané. Esélyesebbek?
– Nem. Egyike azon két csapatnak, amelyek nyerhetnek. A másik az Inter. Ott van még az átalakult Juventus, az új Roma és a Bajnokok Ligájára felpumpált Napoli.

– Pastore és Sanchez elhagyták a ligát: rossz fényt vet ez a Serie A-ra?
– Az biztos, hogy a Palermo és az Udinese gyengült, hiszen két fenomenális játékosról beszélünk. Gyakran megesik az ilyesmi: két nagyszerű focista távozik, ugyanakkor kettő jön a helyükre. Nem vagyok ennyire pesszimista. Lehet, hogy Olaszországba igazol Tevez és Ganso, talán Neymar is, bár szerintem ő inkább Spanyolország felé tendál, ahogy olvastam.

– Ganso felkészült már a Serie A-ra?
– Technikailag kiemelkedő és még nagyon fiatal. Mindannyian különbözőek vagyunk. Emlékszem, nekem is voltak gondjaim az első évben.

– Sajnálod a Copa-szereplést?
– Igen, mert elég szerencsétlenek voltunk. 120 percig a legjobb teljesítményünket nyújtottuk, aztán mégis az ellenfél nyert nem épp megérdemelten.

– Nehéz idők járnak Brazíliára.
– Jelenleg újjáépítünk és keressük az identitásunkat, ami nem könnyű.  A 2014-es hazai rendezésű világbajnokság segíteni fog, hiszen nem kell selejtezőket játszanunk. Rövid az idő, például ha együtt vagyünk két napot, abból csak egyet tudunk felkészüléssel tölteni.

– A Flamengóban Ronaldinho régi önmagát idézve parádézik, egyesek visszakövetelik a válogatottba.
– Nekem ő mindig egy csodálatos játékos marad.