Calciomercato II

Nézzük a legaktuálisabb fejleményeket, történéseket.

Kezdjük egy ténnyel. Lucio új szerződést kapott, 2013 helyett 2014-ig szól a brazil védő kontraktusa. Egy ideig dadogott az ügy, mivel az Inter nem akart hosszabbítani, mivel Lucio 2013-ban már 35 éves lesz, viszont voltak kérői és félő volt, hogy ha esetleg a klub nem megy bele, akár el is igazolhat. Végül úgy sikerült a megállapodni, hogy 2013 után kevesebb lesz a fizetése, viszont a bónuszokat megemelik. Nyilván ez teljesítmény és pályára lépés függő lesz. Ez mindenképp egy jó hír.

Szinte nyílt titok, hogy Muntari és Mariga távozni fog. Gasperini nem a tipikus labdaszerzőket preferálja, hanem a támadásokat segíteni tudó embereket a középpálya közepére. Muntari felől most a Real Sociedad érdeklődik komolyabban, a Galatasaray megszerezte Felipe Melót, így oda már nem megy, pedig nemrég nagyon közel állt ehhez. Marigát a West Brom és az Aston Villa vinné, valószínűleg utóbbi lesz a befutó. Az ő helyükre mér régóta Banegát és Casemirót beszélik a sajtóban. Banega ügye bonyolódik, ugyanis a játékos maradni szeretne, viszont a klub értékesíteni próbálja a fiatal argentint. Ezért is került a képbe Fredy Guarin a Porto középpályása. Az ő ára 8-10 millió euró körül lenne, akárcsak Banegáé. Fredy Guarinnak nincs EU-s útlevele, ettől függetlenül komolyan szerepel Moratti tervei között.

Az eladások értelemszerűen az augusztus 5.-ei szuperkupa meccs után fognak élesedni. Viviano iránt a Bayer Leverkusen érdeklődik, jó eséllyel itt fog kikötni kölcsönben az olasz portás, míg a fiatal Francesco Bardi a Gubbio csapatához megy, szintén kölcsönbe. Denis Alibec és Felice Natalino pedig minden bizonnyal a Verona csapatához kerül kölcsönben, hogy rendszeres játéklehetőséghez jussanak. Egy újabb fiatal érkezett a Primavera csapathoz, Gianmarco Falasca a Romától került az Interhez, 1993-ban született, középpályás.

Branca vajon teljesen vétlenül tartózkodik egy strandon a Manchester City-től elvágyódó Tevezzel?