Eto’o nem tud úszni

Lodi városában pihente ki a kimerítő szezon fáradalmait a csapat legeredményesebb játékosa. Samuel Eto’o nyugalmát néha megzavarta pár szurkoló, akik felismerve az Inter kameruni oroszlánját, énekelni kezdtek, hogy közös fotót és aláírást kérjenek a csatártól. Ha már a civileknek sikerült őt kiszakítaniuk a nyaralás meghitt pillanataiból, válaszolt néhány vakációzással kapcsolatos kérdésre egy kanapén elnyúlva friss szilva és szőlő társaságában. Kellemes kis nyári csevely következik az Afrikát idéző dögmelegben.

– Mit jelent neked, ha nyaralni mehetsz?
– Lehetőséget, hogy mindentől elszakadjak.

– Vagyis?
– Félreteszem azokat a dolgokat, amelyek egész évben lekötötték a figyelmem és kizárólag a családommal foglalkozom.

– Hogyan választod ki az úticélt?
– Fontos, hogy távol legyen Kameruntól és attól, ahol épp futballozom. Ebben az évben először Görögországot szemeltem ki, illetve a szokásos évi New York-i kirándulás sem maradt el.

– Miért olyan különleges számodra a Nagy Alma?
– Akárhányszor arra járok, mindig szabadnak érzem magam. Úgy sétálhatok a gyermekeimmel az utcán, hogy senki sem állít meg autogrammot vagy fotót kérni. Próbálok olyan helyet választani, ahol ugyan felismernek az emberek, de békén hagynak. New York ilyen, tudod, tele celebekkel. (nevet)

 

– Általában a tengerpartot vagy a hegyeket preferálod?
– Mindkettőt. A parton csak elnyúlok és nézem ahogy gyermekeim játszanak a vízben. Illetve ha az uszodában pancsolnak, akkor annyit tehetek, hogy a medence szélén ülve figyelek rájuk, úszni ugyanis nem tudok. Ha a hegyekben vagyok, minden reggel 7 órakor felkelek és kirándulni indulok. Semmi hegymászás, vagy ilyesmi. Sétálgatok, élvezem a csendet és a friss levegőt.

– Mire gondolsz ilyenkor?
– Magamra figyelek és a természet szépségeire. Relaxálok. Teleszippantom a tüdőmet oxigénnel és kellemes dolgokra gondolok.

– Minden igényt kielégítő szálloda, luxusüdülő vagy egy hely, ahol elbújhatsz a kíváncsi szemek elől?
– Ez is attól függ, hol tartózkodom. Miami-ban például a hotelt választom, mert nincsenek a vendégek közt lesifotósok.

– Tévézel?
– Nyaralás alatt nem, egyedül a mobiljaimat hagyom bekapcsolva.

 Egyáltalán nem sportolsz semmit?
– Nem, ha csak nem vesszük annak, amikor a gyerekek után rohangálok.

– A tengerparton felkérnek néha, hogy állj be strandfocizni?
– Á, nem. Kizárólag a srácaimmal játszom. A 8 éves Etienne fiam például 48 gólt szerzett idén a csapatában. Már most jobb nálam. (A kölyök közben nevetve helyesel.)

– Azok közé tartozol, akik kivesznek még pár napot, mielőtt visszatérnek a régi kerékvágásba?
– Nem, olyan vagyok, aki ha egy nap hazajön, a következőn már munkába is áll. Például, ha a nyaralásnak 7 órakor vége, 8-kor már az új feladatra hangolom magam.