Gasp bécsi, eszednél vagy?

Úgy ért véget a szezon, hogy a kulcsjátékosok arcába 70 mikrofont, telefont, magnetofont toltak és megkérdezték, hogy elhagyja-e a csapatot. Mindenki kategorikusan kijelentette, hogy nem. Aztán a fejünkhöz kaptunk, mert a srácok lehet, hogy csak hivatalból mondták ezt, mert a nyaralás közben finoman szólva kicsit mást mondtak a kedvencek. Nyilván ennek nem kell nagy feneket keríteni, viszont ami egy ideje megy a klub hivatalos kommunikációjában, az nem feltétlen aratott osztatlan sikert. Álljunk meg egy ásónyomra, egy hangyafasznyit.

 

 

Még ki sem nevezték Gasperinit, már azt keresgéltünk, hogy Sneijder hol is fog játszani az ő rendszerében. Különösebb ügyet senki nem csinált abból, hogy papíron igazi helye nincs Sneijdernek, a klub talán legfontosabb játékosa, majd találnak neki. Az, hogy elhagyja a klubot, azt csak is olyan formában tudtuk elképzelni, hogy nagyon elvágyódna valamiért és ezzel egy időben kapunk érte egy Ibra-féle visszautasíthatatlan ajánlatot és abból valahogy majd pótoljuk.

Majd megérkezett Gasperini és nem apró-szarral gurított nyitásnak. Kerek-perec nem mondta ki, de egyértelműen arra célzott, hogy Sneijderhez nem ragaszkodik mindenáron és nem biztos, hogy lesz neki helye az ő csapatában. Erről egy mezei focikedvelőnek a jó öreg Delneri jut eszébe, aki tavaly kb. ugyanilyenkor lenyilatkozta, hogy a csapat legtechnikásabb és egyetlen kreatív embere nem fér bele az ósdi, divatjamúlt, beszűkült taktikai hadrendjébe, ezáltal az elképzeléseibe. Ugyanez történik most nálunk, csak pepitában. Ez kb. olyan, hogy jövő nyáron érkezik valaki – tegyük fel – a Barca élére és azzal nyitna, hogy „Xavi helyét nem feltétlen látom a kezdő tizenegyben”. Nonszensz.

Nincs az a rendszer, nincs az a taktikai felállás, nincs az a csapategység, ami Sneijder helyét megkérdőjelezi. Wes a posztján perpillanat top3 játékos, egyedül talán Iniestát nem tudná kiszorítani a Barcelonából, egyébként nem igazán van ellenfele. Arról nem beszélve, hogy az egyetlen jó korban lévő klasszisa a csapatnak, slusszpoén, hogy talán a legdrágább poszton is játszik. Gasperinivel nem tervezünk hosszútávra, persze Benitezzel szemetek voltunk, mert magasról telibe szarta mindenki mit akart, nyilván Gasp elképzeléseit támogatni kívánják, ahogy az igazolások eddig alakulása is ezt mutatja. Na de nem ilyen áron, könyörgöm.

Gasperini ezzel bizonytalanságot generált maga körül. Ő lenne a nagy taktikus, az innovatív olasz szaktudor? Egy Wesley Sneijder, bármilyen szintű problémát okozhat? Ezek a hírek nem lehetnek semmilyen szinten komolyak és megalapozottak, más különben jó eséllyel egy újabb gigászi, és überelhetetlen igazolási debilség elkövetésére készül a vezetőség. Nem ezt várná az ember attól, aki azért érkezett, hogy az Intert újra a közelebb hozza világ elithez. Már önmagában az is óriási csalódás, hogy egyáltalán erről szó eshet.