A mi Ricky-nk

Évekig irigyeltük a piros-feketéktől Ricardo Izecson Santos Leitét, aki a futballvilágnak és Mourinho szerinti idei produkciója olyan, mint a Kaká, a Milan szurkolóinak csak Ricky. Javier Pastorét ugyanúgy szerettük volna elcsatlizni néhányan a Palermótól, pláne, hogy az önzetlenség fogalmát egyelőre dezinformációként kezelő ifjú argentin stílusa kicsit emlékeztet a rossonerik egykori 22-ésre. Nos, úgy néz ki, hamarosan megkapjuk a kettő ötvözetét: lesz egy Ricky-nk, akinek a játéka, mozgása, stílusa tiszta Pastore.

Ricardo Gabriel Alvarez szerződésének részleteit és történetét Reiko már ismertette az alábbi friss posztban, itt a Maravilla (Csoda) becenévre hallgató középpályást más aspektusból vizsgáljuk meg. Nézzük, mit tud.

Kicsit későn robbant be a focistapalántákat már gimnazista korukban élvonalbeli pályára zavaró argentin ligába, „mindössze” 20 évesen debütált a Velez Sarsfield színeiben. Ennek örömére rögtön lesérült majd’ egy évre, de az Inter továbbra is rajta tartotta a szemét, pláne, hogy Ricarditónak – eredeti… – olasz útlevele lapul otthon a fiókjában.

Trequartisa, de használható a szélen – vagyis Gasperini várható non playmaker rendszerébe multifunkcionális képességének köszönhetően könnyedén illeszkedhet. Született ballábas, viszont a középpálya valamennyi posztján használható. Ricardo Gareca, a Velez edzője szerint nincs egyértelműen meghatározott posztja, mindig ott vetette be, ahol kellett. Milánóban Gasperini új Interében valószínűleg a széleken kap helyet annak ellenére, hogy lassú nem gyors, ellenben brutális fizikai adottságaira és csillogó technikájára építve remekül fedezi labdát. Statisztikái nem túl meggyőzőek. A félelmetes gaucho bajnokságban 49 mérkőzésen 5 gólja és ugyanennyi gólpassza van – ennyit hozna ott az univerzális Máris szomszéd is. Ellenben legalább szeret sárga lapokat gyűjtögetni. „Egyike azon kevés játékosoknak, akik ha megkapják a labdát, felkészülhetünk rá, hogy valami különleges és váratlan dolog fog történni” – így jellemzik a fiatalurat.

„Milyen lenne Maicon előtt futballozni, aki szinte üldözne a pályán? Erről álmodom.” Ezek már az ő szavai, amivel várjunk picit, nehogy Jonathannak hívják azt a Maicont.