Transzfer-vindó

Ide lehet ontani a híreket, pletykákat. Ki mit hallott, mit szeretne, mit hisz. Azért már mocorog a piac – bár nem általunk – ezt-azt szinte biztosra lehet venni velünk kapcsolatban, illetve szinte biztos, hogy aktiváljuk majd magunkat. Nézzük, kinek áll a szénája kifelé, kiknek vagy milyen típusú játékosoknak az érkezése várható.

 

 

Laikus fotel-szakértő egyből a támadósort és a védelmet szúrja ki az Inter keretének vizslatása közben. Hátul öregek vagyunk, elöl meg kevesek. Lucio, Samuel duó jövőre még ütőképesnek hat, viszont mögöttük a Córdoba, Matrix, Chivu, Rano négyes korántsem életbiztosítás. Előbbi kettő legjobb lenne, ha visszavonulna, Chivút igazság szerint most kellene még eladni, de Moratti meg kívánja hosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését. Ranót még ne írjuk le, bár vannak bőven aggodalomra okot adó jelek vele kapcsolatban is. Egy középhátvédnek mindenképp jönnie kell, lehetőség szerint fiatalabb. Ide nem nagyon van pletykánk, Andreolli tér vissza, ha minden igaz, aki idén kezdő volt a második legkevesebb gólt (40) kapó Chiveoban, nájsz. Mi is többet kaptunk egyébként (42). Nem hangzik rosszul. Szívem szerint ötödik hátvédnek felhoznám Faraonit a nagycsapatba és talán meg is volnánk.

Clichy érkezése volt egy pár hete biztosra vehető, egyelőre abból sincs semmi. Egy balszélső elférne, a kis francia leigazolása jó húzás lehetne. Nagatomo végleges érkezése a napokban válhat hivatalossá. Santonról nem tudni jön-e vissza, vagy sem, Coutinho pedig úgy néz ki, a Csikóhalaknál lesz kölcsönben jövőre, ami megint remek, csak játsszon is a lelkem, ugyanis azért menne. Maicon eltűnt, mint az aranyóra, sanszos, hogy idén már tényleg elmegy, egy Kaká cserét emlegetnek az újságírók, ami jól hangzik, csak a ex milanos személye és beállítottsága miatt kicsit nehezen kivitelezhetőnek tűnik.

Középpályán hallani mindent. Sneijdert az MU vinné, most a Hiddinkkel úgy néz ki, megállapodásra jutó Chelseavel boronálták össze, de lenyilatkozta, hogy marad. Motta egy fiktív De Rossi buliba lett papíron bevonva egyszer, most a Zenit vinné 15 millióért. Mariga nagyon úgy néz ki, elmegy, Udinese vele pótolná a távozóban lévő Inlert, és az Aston Villa is bejelentkezett érte. Ezért is került szóba Lassana Diarra, akiről Mou megint  lemond, de a francia srác lenyilatkozta, hogy a Brit-szigetek felé veszi az irányt. Nagyon elcsendesedett a Banega deal, Fernandóval kapcsolatban sincs semmi fejlemény, pedig Branca állítólag már az EL-döntőre is tárgyalni ment. A középpályán jól állunk, egy szervezőbb típusú játékost kajtat a stáb, eleinte Montolivo tűnt érkezőnek, majd Banega, és még Fabregasért is olvastunk egy egészen elképesztő és egyben irreális 55 milliós ajánlatot Moratti papától. Lehetséges Hardzsa megl esz véve végleg, ami nem túl jó hír, Muntariről semmit sem tudni, de jó eséllyel lép a könyvmoly srác.

 

Csatársorban szarul állunk, Suazo szerződése idén nyáron lejár, megszabadulunk évi 2,5 millió kidobott pénztől. Castaignos már Milánóban van, de vele nehéz elképzelni, hogy ki lennénk segítve. Neki a Feyenoordban még kellene alsó hangon 2 év. Pandev áll nagyon távozásra, a biztosnak vett Bayern transzferből egyelőre semmi nem jött össze, pedig a hasonszőrű Altintop már elment. Most egy Palacio cseréről lehet olvasni, ami jó húzás lenne. A copfos argentin egész ügyes játékos, támadónk kevés van, ilyen előkészítő típusú szinte alig. Ebből megint mi lesz, nehéz megmondani. Milito úgy néz ki marad, előre mindenképp kellene még valaki, mert a 4-2-3-1 -es felálláshoz számszerűen is kevesek vagyunk, nemhogy minőségre. A Sánchez-ügy teljesen megdöglött, a Barca már a favorit a chilei megszerzésében, mi nem bonyolódunk horribilis árakkal való licitálásokba, ami jelenesetben az érintett játékos miatt, igencsak bölcs dolog.  Kb eddig ennyi történt, analóg a semmivel.