Receptklub

Pazzo kicsit felbosszantotta a kuzinokat a 95. percben megeresztett bombafejesével, így a Milan hívei kénytelenek lesznek szombaton otthonuktól több száz kilométerre megünnepelni 18. scudettójukat (amivel egyébként papíron beérik az Intert). A módfelett tartalékos címvédő több hiányzója miatt (ellenére?) ismét egy félidőt átszundizva, egyéni villanás(ok)nak köszönhetően távozhatott három ponttal a lelkes kiscsapat hangos arénájából.

Mintha a benítezi éra nyűglődését láttuk volna remasterelve a mérkőzés első félidejében, ráadásul Sneijder hiányában nem volt egy legalább low budget-nyi kreativitással megáldott ember, aki a nagyon kevés értékelhető támadásnak fazont szabjon. A minden labdára vérben forgó szemekkel ráúszó csikóhalak az Inter-kötődésű játékosok (Jimenez és Ceccarelli, mint exek és Giaccherini, mint bevallottan kék-fekete fan) vezetésével kezdetben a levegőt is elszívták az ötlet fazonszabász nélkül három csatárral induló Leonardo-nebulók elöl. A hazaiak a kezdeti lendületükből visszavéve úgy a félidő felétől meggondolták magukat és a kapujuk elé beásva vártak, hogy Lucio folyosót hagyva meginduljon és a szabadon hagyott területekre gyors embereikre építve lecsapjanak. Erre lehetőségük viszonylag kevés volt, hiszen Maiconék majd’ kétszer annyit birtokolták a labdát, igaz, semmire sem mentek vele.

Fordulás után egy rossz váltás miatt a szabadon maradt balszélnek (Nagatomo…) köszönhetően az olasz kiscsapatok legnagyobb kurvája, Budan meglőtte első bajnoki gólját – mikor, ha nem most? Leo a Mancio-féle receptkönyv második oldalát fellapozva („Hátrányban végy a padon ülő összes csatárodból annyit, amennyit tudsz”) Eto’o-t a bal-, Militot a jobb oldalra vezényelve, a csereként bezavart Pazzinit meg középre leszúrva várt. Várt, hogy Maicon talán képes lesz a védelem mögé kerülni, hogy a mikrofonba csúnyákat kiabáló a közepes képességű Ceccarellit megveri és passzol, hogy Cambiasso talán felér egy kipattanóra. Ilyenkor jött volna jól a Coutinho gyerek. Ha már a göndörbárány szóba került, érdekes, hogy egy-egy komolyabb hiba vagy gyengébb meccs után mennyire látványosan képes Leonardo elfelejteni embereket. Hardzsa idekerülése és pozitívnak mondható debütálása után visszaesett – meccsek óta alig látjuk. Chivu esetében nincs vita: a szezon két legfontosabb mérkőzésén zajos sikerrel bemutatott szuicid performanszai joggal juttatták régóta előmelegített helyére – a padra. Coutinho a harmadik elfeledett jóbarát, pedig az edző honfitársa lévén némileg megalapozva hihettük, hogy majd kivételezik vele – ehhez képest kéthavonta kap perceket. Ekkor teszi fel a kérdést a pro licences fotelszurkoló: Pandev mégis miért?

Hogy a találkozó végül viszonylag kellemes hétvégét okozott az Inter szurkolóinak, azt Pazzininek köszönhetjük, aki a bevezetőben említett egyéni extráknak (Eto’o csele és beadása, illetve Maicon kanyarítása) hála két, rá jellemző pompás gólt szerzett. Egyébként a győztes találatnak úgy örültek, mintha átment volna rajtuk egy boldogságvonat. Pedig csak a bajnokavatást tolták el egy héttel.

Castellazzi – Bear Grylls alteregója a gólnál kiszolgáltatott helyzetbe került, amúgy talán egyszer kellett komolyabbat mentenie. (6)

Maicon – Az ellenfél szélre kitölt középső védője mögé alig-alig sikerült bejutnia, viszont a győztes gól a két évvel ezelőtti Maicont idézte. Na majd szeptembertől a Santander ellen gyakrabban láthatjuk a 2009-es Douglast. (6)
Lucio – Fura, amikor a fegyelmezettségét és főleg határozottságát kell dicsérni. Egy alkalommal lőtt ki komolyan a rajtgépből, akkor viszont volt értelme. (6.5)
Ranocchia – A fiatal csere Malonga több gondot okozott neki, mint Giaccherini, Budan gólja inkább jezsuita társa nyakába varrandó, ha már. (6)
Nagatomo – Próbált visszafogott lenni egykori cimborái otthonában, hálául Caserta szépen felkúrta. (5.5)

Zanetti – Sokan próbálják megfejteni a titkát, hogy 38 felé közeledve hogy a pékbe bírja a tempót: tudja, mikor lehet alibizni. (5.5)
Cambiasso – ZöldségParoloval és Sammarcoval kellett harcolnia, mivel műolasz haverja erre nem volt hajlandó. (6)
Thiago Motta – Galascheknyi futómennyiséggel is le lehet hozni egy olasz bajnokit, ő a két lábon sétáló élő bizonyíték. (5)

Eto’o – Fáradtnak tűnsz, mintha nem a régi volnál. Hol van a tűz, hol van az a mindig sóvár régi láz. Az a régi égi láz, amivel beléptél, s megszerettelek. (6)
Milito – Ha nincs a 94. percben bemutatott labdatartása és lekészítése, már a Mallorca mezében láttam volna. (5)
Pandev – Takarodj. (4)
____________________________________

Mariga – Meki szintén a száműzöttek közé tartozik, holott szombaton bizonyította, hogy érdemtelenül. (6)
Pazzini – Harminc perc alatt többet csinált, mint Milito egész tavasszal. (8)