Elhisszük? Szombaton Parma-Inter

Lehetett volna hozzánk kegyesebb a sors annál, hogy a Parma ellen játszunk a kínos BL kiesés után?

Az ellen a Parma ellen, amely az elmúlt tíz fordulóban mindössze egy győzelmet tudott felmutatni, azt is az ellen a Sampdoria ellen, akik csak akkor nem kaptak ki a számukra oly kimagaslóan sikerült mercato óta, ha épp nem volt meccsük. Természetesen már rá is vágtuk a kérdésre, hogy nem. Vagy mégis? Sajnos nagy kockázat egy ilyen kudarcot követően, vélhetően az optimálistól igen messzi lelkiállapotban levő csapatunkkal az egyik kiesőjelölt otthonába látogatni. Nekik élet-halál minden pont (ahogy számunkra is, szerencsére fordított előjellel), ugyanakkor egy nívós ellenfél ellen könnyebben szívja fel magát egy gárda. A kérdésre alighanem csak az idő adja majd meg a választ. Egész pontosan holnap este.

Leonardo egy kissé hiányos keretet vezényelhet ki melegíteni a Tardini gyepére, hiszen sem Maicon, sem Motta, sem pedig Samuel nem szerepel a meccsre jelölt 21 játékos között (utóbbiról igen bíztató hírek érkeznek, még ebben a szezonban újból a pályán köszönthetjük a Falat), ahogyan Cordoba és Suazo sem. Kettejük távolléte aligha okoz majd álmatlan éjszakákat Milánó (tavalyi?) sikercsapatának drukkerei körében. Mind a kolumbiai, mind pedig a hondurasi Combi doktor vendégszeretetét élvezik. Suazóról nem felejti el megemlíteni a klub hivatalos honlapja, hogy egyéni rehabilitációs edzést végez. Még szép! Illik is az ilyen értékeket jó állapotban átadni a következő tulajdonosnak.

Tehát a „maradékból” kellene Leónak ütőképes csapatot formálnia holnapra. A tifosik körében csak rózsaszín klozetpapírként ismert olasz sportlap a megszokott támadóhármas mögé egy Sztankovics-Cambiasso-Hardzsa tengelyt prognosztizál, míg mögöttük a Zanetti-Ranocchia-Lucio-Nagatomo négyesnek kellene megfékezni a topklubokból kiebrudalt kisvárosi világsztárok alkotta parmai támadósor rohamait. Alighanem Nagatomo vélhető kezdetése is főként annak szól, hogy ismerve Giovinco sebességét és cselezőkészségét, nem jelenthetjük ki jó szívvel azt, hogy kedvenc román középhátvédünket az Isten is erre a feladatra teremtette. És akkor arról ne beszéljünk, hogy mit eredményez, ha az átlag védősebességünk Ranocchia cammogásával is meg lesz terhelve. Bár Crespóval legalább mulattató versenyfutásokra van kilátás.

A fő kérdés tehát elsősorban az, hogy a csapat el tudja-e hinni mindazt, amit a stáb tagjai sulykolnak beléjük, és amit Leonardo is szüntelen hangoztat (mi mást is tehetne) minden egyes sajtómegjelenésén, azaz hogy még igenis van beleszólásunk a bajnokság végkimenetelébe. Azt hiszem, a nyitó kérdésnél is érdekesebb, hogy vajon a játékosok elhiszik-e mindezt. A választ mindenesetre erre is megkapjuk holnap este.