Inter – Chievo: felmondási idő

A történtek után még az ágyból is nehéz kikelni, nemhogy a következő bagatel meccshez komolyan odaállni. Ettől függetlenül erre a pár fordulóra össze kell szednie magát a csapatnak, minimális esély még van a bajnoki címre is, meg kell próbálni szétesés nélkül befejezni a szezont, hogy utána jöhessen a merőben új szezon, új korszak.

Leonardo korrekt volt, felajánlotta a felmondását, de hát most már édes mindegy erre a pár meccsre változtatni, a lehetőségek szerint a legjobb finisht kellene produkálni, ami jelen körülmények között elég nehéz. Az Inter mint klub, mint szimpatizánsok, mint csapat erre a szezonra hitét vesztette, ezt talán bevallhatjuk.  A baj csak az, hogy nincs idő és hely a letargiára, ugyanis még ettől is nagyobb szarban találhatja magát a csapat. A Napoli nem akar kipukkadni (így mondjuk nem is nehéz), az Udinese pedig a pofátlan kismalac szerepében, mindenkinek belezabál a tányérjába, jön felfele a mint a szennyvíz.

A Milan sorsolását nézve van még esély a Scudettora, de a már említett jelenlegi lelki állapotban ez elég távoli, de hát a fociban pillanatok alatt fordul a szélirány, ahogy velünk is történt.

A Nord óriási szimpátia tüntetést szervez a csapat mellett,  nagyon helyes. Rájuk fér, mert itt a csapat majdnem annyira áldozat, mint a szurkolótábor. Képzeljük el jövőre a Barcelonát Steve McClarennel, a Manchester Unitedet Donadonival a padon, mégse hinnénk a csúfos eredmények ellenére, hogy Vidic egy jóllakott és szar játékos, ahogy Messire sem, hogy elfelejtett focizni és így tovább.

Felmerültek ilyen hangok, hogy Benitezzel nem jártunk volna így. Benitezzel kínszenvedés volt minden egyes meccs. Lehet, hogy nem kaptunk volna ki 5-2 -re hazai pályán meg 3-0-ra egymás után, de, hogy még mindig a 6.-7. hely között iszapbirkóznánk, az tuti. A kinti Spurs és Werder meccsek fényében pedig még sem az biztos, hogy nem jártunk volna hasonlóan. Leonardo szerzett nekünk nem egy kellemes percet és egy bravúros szezon illúzióját, köszönet neki érte. Mi pedig egy kicsit elhittük, hogy sokszor a szerencsétől is függő eredmények felett volt kontroll, pedig nem igazán volt és ezt tudtuk is valahol, csak nem akartuk be ismerni.

A mai meccset be kell húzni szinte mindegy, hogy hogyan. Kicsit megnyugodni és Gelschenkirchenben egy vállalható meccset játszani.

A nevezettek listája. Pozitív volt Milito formája a bányászok ellen, nagy szükség lenne rá a szezon hátralevő részében. Samuel éledezik, Lucio felépült.

Forza Inter!