Milan 3-0 Inter – Tömegsport

A felkészültség legyőzte a motivációt. Egy kategória volt tegnap este a Milan és az Inter között, ami a játék elméleti oldalát illeti. Akár még a hasznukra is válhat ez a vereség, ha a páholyban sikerült összerakni 3 darabból álló puzzlet.

Valljuk be, elhittük, hogy parasztlengőkkel ki lehet ütni mindenkit, mert az időzítés és a helyezés nem fontos egy ütésnél, lényeg az erőbedobás. Hát nem. Az nem taktika és felkészülés, hogy „gyerekek ma este nyerni kell.”

Leo felállt a 4-2-3-1 -el, hogy majd támadunk. Oké, de mondjuk nem kellene az első percben gólt kapni, hogy a Milan az egyetlen kártyáját be tudja dobni: kontrázhasson ész nélkül.

Mourinho 4-2-3-1-e nem azért volt fasza,mert papíron 4 támadószellemű játékos volt a pályán, hanem mert Pandev és Eto’o gyakorlatilag középpályást játszott, de a támadásoknál jelen voltak, mint használható elemek. Ezzel szemben Seedorf tegnap akár egy fűnyírógépen is ülhetett volna egész meccsen, mert Pandev kb. annyira fogta őt, mint én 1000 kilométerre egy világító doboz előtt ülve.

Másik: Leo megint megbolygatta a védelem előtt állókat, „Te Thiago és Cuchu, lépjetek fel felváltva a középpályára a támadásokhoz, hogy meglepjük vele a Milant és a létszámfölényeket tudjunk kialakítani.” Az kit érdekel, hogy Pato, Robika, Boateng és Seedorf hullára ember nélkül van és lendületből hozza a labdát, a védelem előtt álló egy ember meg szakadjon háromfelé, védje a területet, zárja a passzsávokat, meg szerelje a veszélyes zónába lépő embert? Oké, Leó.

Más kérdés, hogy még így is nyerhetett volna a csapat, ha Eto’o három méterről eltalálja a kaput. De sajnos itt tartunk, hogy vagy leadja a cseresznyét a gép, vagy nem, ez a jelenlegi taktika. Összességében, ha ez a meccs a megfelelő konzekvenciát váltja ki, nagyot nyertünk rajta, mert Leonardo nincs egy szinten a csapatban és a keretben rejlő potenciállal.

Igazából nem is a scudetto a lényeg, hanem, hogy a vezetőség az elmúlt 5-6 év munkáját csinálja tovább, felismerje a problémát és orvosolja. Ahogy Mancini el lett küldve 2 bajnoki cím után, úgy Leót is el kell küldeni, mert egész egyszerűen az Inter nem ott tart ahol ő van.

Villas Boas száma úgy is megvan, Guardiola meg a távozását tervezgeti. Csúnya pofon volt a tegnapi és gyakorlatilag 100%-ban Leonardóé.