Ha LIBA akkor legyen drága?

Általános jelenség, hogy a fiatal tehetségeket megelőzik a hírnevük. Főleg Dél-Amerikában van ez így, ahol minden egyes tehetséget és ez által a lehetőséget meg ragadják, hogy az új Pelét, Maradonát esetleg Rivaldót vagy Ronaldinhót vizionálják az ifjú titánokban. Ugye szinte minden évben van kettő új Maradona és kettő új Pelé.  Ezzel szinte egy időben megjelennek a pletykák is a potenciális kérők személyéről és természetesen az óriási árakkal való dobálódzás is. Ez most sincs másként.

Természetesen a tengernyi potenciális Maradonából és Peléből töredéke lesz jó futballista, világklasszis szinte alig,  ikon pedig kis túlzással egyik sem.

A téma már említésre méltó nagyságúra hízott, ugyanis eleinte csak a szokásos találgatás ment, most már minden második a témával foglalkozó oldal ugyanazt írja, továbbá nem találgat, hanem kijelent.

A szóban forgó személy nem más Paulo Henrique Chagas De Lima vagy is Ganso (liba) a tipikus brazil művészneve, így ismeri az aki ismeri. Egyelőre. Gansót eleinte a Milánnal hozták szóba rendszerint, majd felbukkant az Inter is és most már utóbbival kapcsolatban írják egyre több helyen (Nemzeti SportTuttomercatowebO Globo) hogy a fiatal brazil Milánó kék-fekete felén köt ki ősszel.

Konkrétumokba bocsátkozva az Inter 35 millió eurót adna a Gansoért, ami első blikkre horribilis, viszont az ár nem önmagában a játékosért szól, hanem a Chelsea-t kívánkozik túllicitálni, ami a brazil források szerint sikerült is. Ennyi még egy sztárjátékosért is rengeteg pénz, nemhogy egy fiatal tehetségért aki alsó hangon is csak az ígéret kategóriája, még. Több kérdést is fel vet a dolog, viszont a srác tehetsége megkérdőjelezhetetlen.

Mindenesetre fényévekkel szimpatikusabb mint  a 19 évesen és 40 kilósan az Oasis tagjait idéző arcot növesztő, edző buktató, egyébiránt (már csak testalkata miatt is) jó eséllyel az egyik új Pelének kikiáltott, Robinho című illuzionista sorsára jutó Neymar. Pontosítva Ganso szimpatikus a kis csávó meg nem.

Költői a kérdés. Megér-e ennyi pénzt ez a fiatal avagy sem? Ha egyáltalán igaz ebből bármi is. Mert olvastunk már nem egy, kész tényként közölt igazolást, amiből csúnyán nem lett semmi.