Werder Bremen – Inter: Magába harap a kígyó

Szerintem egy ország (kontinens) nevében mondhatom: Minél elöbb szeretnénk megszabadúlni Beníteztől! Már azt sem bánnánk, ha az Inter ezt a találkozóját is elveszítené csakhogy teljen be a pohár végre a vezetőségnél és legyen vége ennek a nem hivatalos szabotázsnak. A hiányzók listája(tessék leülni).: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Chivu, Stankovic, Obi, Sneijder, Coutinho, Mancini, Suazo, Milito.  Ismét megcsodálhatjuk Biabiany generációkat megihlető dribble-jeit, Pandev agyatlan túrását. A védelemben összeáll a (mindkét csapat számára) félelmetes Matrix és Córdoba tengely a jobb oldalról megtámogatva vagy Santon vagy Natalino klasszis védő munkájával. A középpályán Motta, Mariga és Muntari is készen áll egy-egy jóképű kiállításra. Egyetlen reményünk Eto’o és Cambiasso duóhoz fűződik, hogy Ők valahogy a hátukra veszik a csapatot. Illetve bízunk benne, hogy kevesek lesznek ma este és Benítez csak azért utazik majd el a Klub VB-re, hogy a vezetőség nyugodtan és feltünés mentesen tudjon tárgyalni a potenciális utódokkal.

(Benítez szokás szerint mosolygós és oldott a sajtó tájékoztatón, miközben a szurkolókat az idény nagy részében a sírás kerülgeti.)

Nem akarunk már semmit ettől a szezontól, nem hiszünk már ebben a szezonban. Illetve dehogynem, Benítez szeretnék látni szomorú fejjel civilként nyilatkozni az Interről. Szinte bármilyen részmegoldásba belemenne már az ember csak valami történjen. Édes mindegy, hogy első vagy második helyen jut tovább a csapat. Csoportelsőként csak minimálisan nő az esély arra, hogy olyan ellenféllel fusson össze az Inter akivel szemben van esélye. A klub VB megint csak arra lesz jó, hogy lesz mire fogni az újabb sérülteket és a szar játékot, akkor majd a fáradtság lesz az adú. De erre már a kutya sem kiváncsi leginkább Benítez szájából nem. Sokkal szívesebben adna már az ember 5 meccset egy új edzőnek mint egyet Beníteznek.

Sajnos csak a síránkozás maradt, ami lehet kissé unalmas, de nem igazán lehet sehol sem kapaszkodni az Interbe. Elemezni nincs mit. A csapat kimegy, mindenki a saját posztján csinálja a személyre szabott feladatát, mégis egy átláthatatlan, széteső, erőtlen és kaotikus szerencsétlenkedés lesz belőle. Mourinho és Mancini idejében is voltak szenvedős, nézhetetlen meccsek, de legalább volt egy alap stabilitása, masszívitása a csapatnak. Nem húztuk a strigulákat, hogy egy meccsen belül hanyadszorra verik meg megalázó módon ugyanolyan játékszítuációban az adott játékost, oldalt vagy csapatrészt.

A mai meccsről szakmailag nehéz mit nyilatkozni. Két katasztrofális játékszínvonalat nyújtó csapat találkozik. A muzsikusok a BuLi-ban a második legtöbb gólt kapták 2,06-os(!) mutatójuk van a meccs/kapott gól tekintetben. A BL-ben csak a Zsolna és  Bursaspor kapott több gólt náluk. Mindkét csapat rottyon van, sok jóra nem is számítunk. Az Inter annyira tartalékos, hogy kimondott esélyese sincs a mérkőzésnek.

Szentimentalizmus nélkül nehéz hinni innentől kezdve abban, hogy jóra fordúunak a dolgok. Nem hisszük, hogy egy esetleges csoport győzelemmel megoldódik bármi is. Persze a kiesési szakasz csak Márciusban kezdődik, addig rengeteg idő van, de azt sem hisszük, hogy addigra a csapat jobb lenne, mintsem inkább rosszabb. Mikor összel elkezdett botladozni a csapat, akkor is a jövőbe menekültünk, ahhoz képest csak rosszabb lett a helyzet, hatványozottan. Egyértelműen várható volt a visszaesés a tavalyi szezonhoz képest, de úgy gondoljuk van átmenet egy triplázás és, hogy a 15 forduló után 4 csapattal holtversenyben 5ik a csapat, a kilátástalanság és fogalmatlanság hígfos-tengerében fuldokolva