Lazio 3-1 Inter – A lator

Mit lehet írni egy újabb kilátástalan játékkal, símán elvesztett meccs után? Már rengetegszer megénekeltük, hogy Benítezt hiba volt kinevezni. Ez most már tény kérdés. Most már nem a  bajnoki cím van veszélyben, hanem maga a BL-indulás! Ami szégyen, gyalázat és elfogadhatatlan egy a bajnokságot lassan fél évtizede uraló csapattól. Mert nem az ellenfelek lettek hihetetleül jók, hanem Benítez szakszerűen dönti romba az Intert. Olyan mélységekig jutottunk, hogy már nincs kockázat a spanyol menesztésében mert erre kivétel nélkül bárki képes lenne.

 

Hogy mégis mire? Arra, hogy a keretet totálisan tönkretegye, mindenki sérült. A kulcsjátékosok vért izzadva halálosan formán kívül agonizálnak a pályán. Semmi elképzelés nincs a játékban. Már most több veresége van a gárdának mint az elmúlt 5 évben bármelyik szezon egészében. Mourinho de még Mancini idején is esemény volt, ha csapat két gólnál többet kapott egy meccsen. Még az elmúlt 4-5 szezonban a BL-ben szégyen szemre 16 közötti kiesések alkalmával sem kapott ki annyira símán az Inter, ahogy Benítez alatt lassan szokásossá válik.

De ezt mind – mind leírtuk már. Szájtépés, és tejesen felesleges. Igazából semmi értelme ezt elemzi és okoskodni efölött. Ez a dolog egyszerűen nem müködik. Decembert írunk. Benítez együtt készült a csapattal a kezdetektől fogva. De nem nagyon látjuk a bemutatkozó Európai Szuperkupa és a pénteki Lazio meccs közötti megtett utat. Mostanra ott kellene tartani, hogy van egy kialakúlt játék, letisztúlt koncepcióval, ami esetleg egy két helyen sáníthat, az adott posztra megfelelő játékosok hiánya miatt vagy más egyéb korrigálható probléma okán.

Adjunk annyit Beníteznek, hogy a csapat valószínüleg tényleg fáradt, egy-egy játékos mindentől függetlenül van rossz formában és a sérülés hullámot sem lehet teljes egészében a nyakába varrni. De mindenhol vannak problémák megkell oldani ezeket. Arról nem beszélve, hogy felsorolt problémáknak nem lenne szabad ennyire negatívan determinálnia a csapatot. A mutatott illetve nem mutatott játékot viszont nincs mire fogni, az csak és kizárólag Benitez műve és a legfőbb probléma ez.

Egy szó mint száz.: Benítez mellett kitartani innentől kezdve naiv illúzió, pazarlás, pocsékolás és teljesen felesleges. Mindenképpen bizonyított nagy nevű edző kellett. Benítez nem jött be ezt már nincs hova szépíteni. Ahogy írtam nagy kockázat nincs az Ő menesztésében, erre rengetegen képesek lennének amit eddig a spanyol tréner produkált. A várva várt európai áttörést nemhogy nem sikerült meglovagolni és egy kicsit az elitben ragadni, hanem a csapat visszazuhant az elmúlt 20 év kilátástalanságába és középszerűségébe. Ezt támogatni  bármilyen szín alatt és mértékben önpusztítás. Ne tegyük.