Chievo – Inter: a milánói dögvész és a veronai vadlovak

Szokás mondani: A baj csőstűl jön! Ez jelen esetben sincs másképp, Benitez jött, látott, és egyelőre romba dönt mindent ahová a keze elér. Ha akarná sem tudná ennél eredményesebben csinálni és egyelőre a szándékának negatív inditatását is tökéletesen leplezi. Emlékszünk  a Juventus a katasztrofális tavalyi szezonja után megkereste Benitezt mint potenciális ezdőj előltet. Ugye ez már történelem, a megegyezés elmaradt. Mi ezt kezdjük kétségbe vonni… http://sportgeza.hu/futball/2010/04/23/a_juventus_mindenben_megegyezett_benitezzel/

Vagy legalább is már ilyen konspirációkat ideologizálunk, hogy valami választ kapjunk arra Benitez, hogy a viharba képes ilyen csapnivalóan bűn rossz munkát végezni. Kezdődött azzal, hogy mostmár hónapok óta rettenetesen góliszonyos a csapat, a támadójáték kis túlzással a liga leggyengébbjei közé süllyedt. Most már az eredmények sem jönnek, a netovább pedig az Inter sérült listája ami már most nagyobb számot mutatnak mint tavaly egész évben. 2010.November.1.: Benitez a tavalyi szezonra, és a válogatott meccsekre keni, az addig még elviselhető de nem csekély számú sérültet (Motta, Mariga, Cambiasso, Julio Cesar, Suazo). Azóta megsérült Samuel -de Őt ebből a felsorolásból kiemelhetjük- Muntari, Maicon, Obi, Milito. A legfrissebb sérültjei a csapatnak pedig Chivu és Coutinho. Ha nem lenne eléggé egyedülálló ez a sorozat, a tetejébe szinte mindegyik esetben ugyanolyan izomsérülést diagnosztizáltak. November 19.-e van, nem telt 3 hét további 6 sérült minden héten kettő. Véletlen? -Az. Mindig van oka a történéseknek. Egy gondosan felépített  hierarchiai rendszerben valakinek mindig felelnie kell a fejleményekért. Sajnos mi nem a takarító személyzet piramisának a legalján lévő alkalmazottakra tippelünk, hanem az első számú csapat első számú emberére Rafael Benitezre. Mint az aktuális helyzet kizárólagos előídézéjre, okozójára.

Nézzük kik maradtak. Keret hírdetés még nem volt így a megérzésre és a Gazzetta nem túl megbízható előrejelzéseire hagyatkozunk. Akik biztosan egészségesek: Castelazzi, Orlandoni, Santon, Zanetti, Lucio, Córdoba, Stankovic, Cambiasso, Biabiany, Sneijder, Pandev, Eto’o, Mancini, Materazzi, Suazo és Nwanwko. Lényegében egy egész pofás kezdőt összelehet hozni. De eddig sem a kezdő tizenegyek voltak vállalhatatlanok hanem az általuk letett produktumok. Nem tartunk attól, hogy ez vasárnapra drasztikusan megváltozik.

Chievo

A Chievo egy belevaló kis csapat. A maguk szintjén szép, lendületes, látványos focit játszanak, kicsit a „rúgjunk többet mint ahányat kapunk” attitűddel. Viszont nem csalás nem ámítás a Chievo az utolsó 4(!) meccsén nem szerzett gólt. Kicsit csalóka mert pont úgy jött ki a lépés, hogy 3 idegenbeli meccs, de hát akkor is. Lényegében jól kezdtek ezért is vannak középtájt, de már sokkal vérszegényebb meccseket játszanak és otthon egyáltalán nem félelmetesek ellentétben a 4 gólos Pellissierrel (akiért a fél támadószekcióját odaadná az Inter perpillanat). 11 szerzett góljukból csak 4 darabot szereztek a Bentegodiban ami az ott fellépő ellenfelekből kiindúlva (Catania, Brescia, Lazio, Cagliari, Cesena, Bari) és amúgy is több mint meglepő. Mivel eléggé negatív tendenciát kezdenek produkálni alapesetben egy mindenkori Internek ez a meccs sima-liba kellene, hogy legyen attól tartunk nem lesz az. Két élű a fegyver, mert akár ki is jöhet  lépés az Internek a veronaiak formáját nézve ami Benitez malmára hajtaná a vízet amit nem szeretnénk. A kétcsapat nem kicsit óckodik a góllövést az elmúlt  egy/másfél hónapban így egy vérgőzös alacsony színvonalú nézhetetlen meccsre számítok hangosan nyögő Interrel és 1 maximum 2 gólocskával a 90 perc alatt.

Tipp: 0-1.

 

Benitez állítólag 2 meccses ultimátumot kapott a következő bajnokit és BL-meccset nyerni kell vagy kalap, kabát. (Állítólag az utolsó nem-kétes értékü Inter Scudettót szállító Giovanni Trappattoni érkezhet a helyére.) A csapaton végig nézve, ez egyáltalán nem testhez álló feladat, viszont ennél minimálisabb elvárás nincs lássuk be. Kerek – perec nem bízunk már Benitezben és nem sok esélyt látunk rá, hogy mindkét meccset behúzza a csapat. Ha mégis abban szinte tuti, hogy félmázsás malacok fognak közre működni. Alea iacta est, nincs visszaút. (A kommentek között szívesen látjuk a megmondó tippeket, ki, kit látna szívesen, nem szivesen Benitez helyén jövő héten ilyenkor.)