Remontada reloaded

Bajnokok Ligája, negyedik forduló, és máris válaszút elé kerülhet az Inter. Míg vereség esetén a papírforma alapján valószínűleg az EL felé vennénk az irányt, döntetlennel vagy esetleg egy győzelemmel tulajdonképpen elképzelhetetlen lenne, hogy ne jusson tovább Inzaghi együttese.

A múlt heti siker sokakban gerjesztett nosztalgiát bizonyos 12 évvel ezelőtti események iránt. A katalán szurkolók remontadáról beszélnek, na meg persze teljesen nyilvánvaló bírói csalásról. Volt róla szó, hogy a Barcelona maga is panaszt tesz az UEFA-nál a játékvezetés miatt, akik valószínűleg ezen nevetnek egy jót, tetszettek volna nem szuperligázni, ugye. A Real fan twitter userek ideiglenes Inter profilképekkel akcióznak, természetesen a legrosszabbakat kívánva ősi riválisuknak, akikkel épp most hétvégén találkoznak majd – 2010-ben ugyanezek a szurkolók valószínűleg ezerrel küldték az energiát, hogy a Barcelona ne döntőzhessen a Bernabéuban. Már tényleg csak egy vulkánkitörés hiányzik, meg egy kis színészkedés Busquetstől.

A hype óriási, az Internek pedig el kell kerülnie, hogy bármennyi energiát is ezekre az elmejátékokra fordítson. A nyomás, a kényszer nem a mieinken van, így a játékosoknak nincs más dolga, mint tiszta fejjel egy olyan produkciót letenni, mint a múlt héten, és remélni a legjobbakat. Sőt, ezúttal lehetne valamelyik csatárunknak jó napja is akár, és mutathatnának valami olyasmit, amit a milánói meccsen hiányoltunk. Sajnos továbbra is csak két támadónk egészséges, mivel Lukaku és Correa most épp a Salernitanát lőtték be mint lehetséges alkalmat a visszatérésre. Vélhetően ha Dzeko vagy Lautaro elfárad, Inzaghi készen áll majd, hogy egy még sündisznóbb alakzatra váltson Gagliardini vagy Asllani behozatalával. A csatárok mellett Inzaghi Brozovicra sem számíthat ma, így megint Calhanoglura marad a regista szerep.

A másik oldalon is van pár hiányzó, ami leginkább a védelmi opcióikat korlátozza le Eric Garciára és egy régi ismerősünkre Piquére. Ezen kívül Depay és a kedden csereként beszálló Kessié is kihagyja a meccset. Ha nem is a legerősebb Barca lesz az ellenfelünk, ne legyenek kétségeink, az elérhető játékosok a teltházas stadionjukban mindent meg fognak tenni a győzelemért, sőt még annál is többet. Csak át ne essenek a ló túloldalára, mert nem akarom megnézni Dzekot balhátvédként. 🙂

Ennyit a tingli tangli csoportmeccsekről, ez az este az egyenes kiesésről szól.

Várható kezdő:

Onana; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Dzeko, Lautaro.

Mikor, hol: 21.00, M4

FORZA NERAZZURRI!

(kép: forbes.com, sports.rediff.com)