Radu, könyörülj rajtunk!

Szörnyű hétvégén vagyunk túl, és ez a hét sem lesz egyszerű, szóval készítsük az idegeinket. A következő megálló tökéletes felhozómeccs lehet, de csak ha minden a terv szerint alakul.

A sors könyvében megírták viszont, hogy ezen a mérkőzésen Radunak, akit tavaly volt lehetőségünk közelről megismerni, az élete meccsét kell játszania, pontot mentve ezzel az amúgy erősen kiesésre ítélt csapatának. Más érv nem nagyon van az Inter sikere ellen, bár az, amit a Lazio ellen láthattunk a mieinktől valószínűleg semelyik csapattal szemben sem jelentene diadalmenetet. A Cremonese eddig elég bátor focit játszó, de pont emiatt kiegyensúlyozatlan együttesnek tűnik, akik ráadásul túl sok ismert Serie A veteránt, vagy ígéretes fiatalt sem tudtak a nyáron magukhoz csábítani, így Chirichest és Okerekét leszámítva az egésznek elég Serie B íze van. Azért nem lepne meg, ha Inzaghi stílusát ismervén Alvini edző és fiai megpróbálkoznának egy mélyebb blokkal és kontrákkal, mert a Spezia ellen látott Inter féltucat góllal szórná meg őket.

Inzaghi legnagyobb fejtörője ezúttal szerencsére nem Milinkovic-Savic megfogása lesz, hanem az, hogy mennyi rotációt engedhet meg a Milan+Bayern csörte előtt. Lukaku sérülése bonyolítja a helyzetet, így 90%, hogy LuLa helyett visszatér a DzeLa, hát nem véletlen, hogy ezt a rövidítést senki nem használja, na. A védelmet megbontani sok oka nincs a mesternek, bizonyos forrásoknál felmerült Onana kezdetése, de mára már a legtöbben Handát jelzik a kapuba, pedig mikor lenne ennél jobb alkalma a kameruni hálóőrnek a debütálásra? Asllaniról is esett némi szó, Onanával ellentétben felerősödtek az őt kezdőbe jósló hangok az utóbbi pár órában. Gosens és Calhanoglu szintén kezdhetnek, előbbinek tényleg kellenek az értelmes játékpercek, mert még a Lazio ellen is elég katasztrofálisan szállt be, utóbbi pedig legalább biztos kipihente magát.

Vihar előtti csend ez a mai, csak nehogy előbb jöjjön a vihar, mint azt az OMSZ megjósolta.

Várható kezdő: 

Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Asllani, Calhanoglu, Gosens; Dzeko, Lautaro.

Közvetítés: Sport1, 20.45

(kép: Sempreinter.com)