A nehéz hetek végén

Nos igen, véget ér a január-februári őrület, amelynek minden hete legalább egy rangadót hozott, de jellemzően inkább kettőt. Bár ezzel nem állítjuk, hogy a naptár sokkal kevésbé lesz sűrű, a csapat a szezon legneccesebb időszakát maga mögött tudhatja, úgy, hogy egyik meccsen sem vallott szégyent, bár a sokszor megérdemeltnek tűnő győzelmek sajnos több ízben elmaradtak. Így aztán kialakult némi győzelmi kényszer, ma este hatkor a Meazzában pedig résen kell lenni a jelenleg alsóházban tanyázó, de mégis ígéretes Sassuolo ellen.

A Sassuolo formája nem túl meggyőző, leginkább ingadozónak mondanánk. Többször arattak már szép győzelmeket komoly együttesek ellen, viszont újabban előszeretettel rohannak bele sokgólos vereségekbe, amit az orrnehéz keretnek tudhatunk be: Hátul vékonyak (ezt ma tetézi Ferrari eltiltása, illetve Toljan is sérülésekkel bajlódik) elöl pedig tele vannak ígéretes játékosokkal, akik közül többre az Inter is kivetné a hálóját.

A támadások építésében komoly szerepe van annak a Davide Frattesinek, aki sokak szerint állítólag Marotta egyik legkonkrétabb célpontja nyárra. Frattesi idén robbant be a köztudatba. Jellemzően a Sass duplaszűrőjének egyik tagjaként játszik, azonban mégsem védekező statjaival emelkedik ki, inkább a labdával való mozgása és passzjátéka érdekes, mellesleg már van négy gólja idén.

Aztán ott a több poszton bevethető Giacomo Raspadori, akit nyáron Mancini már az EB-keretbe is behívott, bár érthető módon sok lehetőség ott még nem jutott neki. Az idő azonban mindenképpen a még mindig csak 22 éves, alacsony súlypontú csatárnak dolgozik, aki újabban inkább irányítót szokott játszani, és nem mindennapi lövésekkel hívta fel magára a figyelmet.

Nagyot lőni Gianluca Scamacca is tud, aki szintén ott van Marotta bevásárlólistáján. Testfelépítése és játékstílusa miatt potenciális Dzeko-utódnak tartják, bár még van mit tanulnia, ha a bosnyák intelligens játékát akarja challengelni. Az ő neve már ott van a köztudatban egy ideje, mégis úgy tűnik, ez a szezon jelenti számára az áttörtést, hiszen már most kilenc gólnál jár.

Impozáns tetkó

És bár az Interrel nem szokták őket szóba hozni, a két szélsőt, Hamed Traorét és Domenico Berardit is muszáj megemlítenünk. Előbbi még Empoli játékosként hozta ránk a frászt egy emlékezetes meccsen, mostanában pedig sikerrel pótolja az Atalantába távozó Bogát. Berardi pedig, bár óriási tehetségnek indult, évekre a radar alá került, hogy így harminchoz közelítve valódi local herová váljon. Lehet, hogy nem kell már BL-ért versenyző csapatoknak, de őt ez már aligha zavarja, és elég jól elvan ebben az „olasz Robben” szerepkörben.

Na és mizu nálunk? A Pool elleni vereség után Inzaghi leszögezte, hogy a játékosai többet érdemeltek, és büszkék lehetnek magukra a szerda esti teljesítményükért. Ez reméljük tényleg erővel és önbizalommal tölti el őket, viszont ezúttal a jó játékot nem ártana jó eredmény formájába önteni. A magát alaposan kifutó hétközi kezdőben adja magát néhány változtatás, némelyik ráadásul kényszerű is, hiszen Brozovic és Bastoni eltiltása Gagliardininek és Dimarconak biztosíthat lehetőséget. Barella visszatér a kezdőbe, viszont állítólag ő veszi át Brozo szerepkörét registaként. A jobbszélre Darmian kerülhet be, Dzeko helyén pedig Sanchezt nézhetjük meg.

Nem lesz könnyű, de a hiányzók ellenére itt most csak a győzelem tűnik elfogadhatónak. A Sassuolonak is megvan a maga baja, így azt gondolom, kell, hogy legyen annyi tartalék az Interben, hogy ma felülmúlja alacsony átlagéletkorú ellenfelét.

Várható kezdő: Handanovic; Skriniar, De Vrij, Dimarco; Darmian, Gagliardini, Barella, Calhanoglu, Perisic; Lautaro, Sanchez.

Kezdő sípszó pedig ezúttal 18.00-kor, a Sport 2-n. Forza! 

 

(képek: https://www.theswitzerlandtimes.com/ ; sempreinter.com)