Teszt az elit ellen

Mert hogy ez bizony egy teszt, valós elvárásaink aligha lehetnek a sikert illetően. Ezzel persze nem azt mondjuk, hogy elképzelhetetlen a továbbjutás, inkább csak azt, hogy élénk fantázia kell hozzá. Azt pedig tudomásul kell venni, hogy az Inter jelenleg csak kapaszkodni szeretne arra a szintre, amit a Liverpool az elmúlt 5 évben képvisel.

Mert hát minden tényező a Poolt igazolja. Ők a csillogó, dúskáló, a Szuperligát végül a nemzetköziség igénye nélkül megvalósító Premier League egyik élcsapata, mi a fénykorához képest elszegényedett Serie A címvédői. Övék a BL-csúcsmeccsek rutinja, nekünk ez az első nyolcaddöntőnk 10 éve, és a legtöbb fontos rangadón azért simán seggberúgjuk magunkat. Alissonnál legfeljebb fénykorában védett jobban Handanovic, de az meg nem tegnap volt. Van Dijk valószínűleg röhögve blokkolná Giroud lövéseit, De Vrijel ellentétben. A középpályán náluk Thiago képviseli a rutint, nálunk Vidal, a csatársoruk pedig aligha kerül ingadozó formába egy egyhónapos afrikai kaland után sem.

Mit lehet az Inter keresnivalója ebben a párosításban? Nos, elsősorban megmutathatja milyen fából faragták. Ha pedig ezt elég hatékonyan tudja demonstrálni, a tisztes helytállás már adott, a részletek meg majd eldöntik a többit. Ehhez azonban pár dolognak nagyon is klappolnia kell:

  • A védelem vissza kell, hogy térjen a decemberi szintre, rossz helyezkedések, buta tizenegyesek ma nem férnek bele, mint ahogy durva kapusbakik sem.
  • Barella eltiltása óriási veszteség, így bárki is helyettesíti őt ma, biztos, hogy a szezon meccsét kell hoznia. Ez azért nem kis nyomás.
  • Helyzetkihasználás. A Venezia ellen 24 lövésből jött össze két gól, ma erre körülbelül 6-7 próbálkozás kellene, hogy elég legyen.

Tény, ami tény: a bajnoksággal ellentétben győzelmi kényszerről itt aligha lehet beszélni, arról beszéljen inkább a másik oldal. Teher nem nyomhatja senki vállát, kellő elszántsággal, de görcsösség nélkül kell kifutni a Meazza gyepére. Inter szurkolóként az elmúlt tíz évben százszor megtanultunk underdognak lenni, míg végül révbe értünk. Ma egy kicsit újra az előbbit fogjuk megtapasztalni, a játékosok pedig ennek megfelelő alázatot kell, hogy tanúsítsanak.

Akkor már nagy baj nem lehet.

 

Forza Inter !