Kalkulált pontvesztés

A világért sem szeretném, hogy a cím nagyképűséget sugalljon, de a tény tény marad: minden körülményt pro és kontra megvizsgálva nem dőltünk kardunkba a tegnapi végeredmény láttán. 

Gondolatok a tegnapi vendégjátékról:

– Egy hét alatt a harmadik rangadót játszotta a csapat, néhány napja ráadásul egy 120 perces csata is becsúszott. Nem túl ideális helyzet a bergamói vendégjátékhoz, főleg azt is figyelembe véve, hogy oda alapvetően nem győzni jár az Inter. Bármennyire is tartalékosak voltak Gasperiniék, ezek a tényezők akkor is elegendőek arra, hogy elmondhassuk: semmiképp sem volt szégyen az egy pont ezen a derbin.

– Az Atalanta adott egy kis ízelítőt abból, ami az Interre várni fog a Liverpool ellen. Bizonyos időszakokban nagyon komoly presszinget fejtettek ki, és igencsak észnél kellett lenni mindenkinek, hogy ne sorjázzanak a hazai helyzetek. Egy-egy hiba persze így is becsúszott, ezek a Szalah vezette Vörösök ellen egészen biztosan nem fognak beleférni. Ebből a szempontból nagyon nagy baj lesz Barella hiánya, ugyanis ő komoly nyomással szemben is „ellenálló” tud lenni.

– A Sánchez-Dzeko idősödő csatársor akár lehetett is volna jó ötlet, de nem sült el a tervek szerint: a chilei továbbra is inkább csereként, vagy Martínezzel párban hatékony, a bosnyák pedig egyszerűen hullámvölgybe került. Utóbbinál nem is csodálkozhatunk, ősszel igen komolyan felülteljesített, főleg ahhoz képest, amit az utolsó romás időszakában láthattunk.

– A védekezéssel kapcsolatban viszont továbbra is elégedettek lehetünk: simán lehet keverni a kártyákat hátul és a középpályán, nem sínyli meg a szerkezet, egyedül az olyan „blackoutoktól” lehet tartanunk, amiket Bastonitól vagy Brozotól láttunk.

– Az első „rangadócsokron” ezzel túl van a csapat, a következő február 6-ával kezdődik, mikor is egymás után következik a Milan, Napoli, Liverpool hármas. Ha hasonló eredményeket sikerül produkálni, mint az előbbi három meccsen, egész biztos, hogy elégedetten fogunk csettinteni.

 

Összefoglaló:

 

Pontozás:

Handanovic – Használtam már a szezonban ezt a kifejezést, de ez aztán abszolút „vintage Handa” volt… A szezonbeli legjobb teljesítményével, óriási ziccervédésekkel mentett meg egy pontot a csapatának  (8) 

 

 

Bastoni – Rengeteg dolga akadt úgy támadásban (főleg labdakihozataloknál), mint védekezésben. Egy ideig a jobbak közé tartozott, de végül kissé kifulladt, és az egyetlen, ám annál nagyobb hibája majdnem vereséget eredményezett. (6) 

Skriniar – Érzi ezt a pozíciót is, annak ellenére, hogy pár kisebb helyezkedési hibája azért akadt. A vezér szerepet azért magára öltötte, és egy az egyben nem lehetett mellette elmenni – neki is sok köze volt ahhoz, hogy végül nem csúszott be kapott gól. (6,5) 

D’Ambrosio – Nagyon jó meccse volt minden tekintetben, a hab viszont sajnos nem került a tortára: mindkét helyzetét elhibázta. Panaszunk csupán ennyi lehet rá, ismét bizonyította, hogy lehet még rá kezdőként számítani(6,5) 

Perisic – Nagy erőket kellett mozgósítania a hátsó régiókban, és ez némiképp a támadójátékának rovására ment. Sem lövésig, sem kulcspasszig vagy jó beadásig nem jutott, de a másik oldalon ezt bőven ellensúlyozta(6)

Calhanoglu – Néhány ügyes megoldástól (és egy Sáncheznek adott ziccerlabdától) eltekintve most nem húzott hasznot csapata a játékából, cserébe a pontrúgásai is kissé cserben hagyták. Sárga lapja után cseréje borítékolható volt. (6) 

Brozovic – Minden meccsre jut most már egy butaság tőle?! Nyilván nem, de kicsit vakarjuk a fejünket, bármilyen ok is húzódik meg a kevés, de annál nagyobb kihagyásai mögött. Azt a felelőtlen labdavesztést leszámítva egyébként a megszokott színvonalat hozta: az első félidőben nem egy látványos labdaszerzést mutatott be például, de a négy kulcspassza is jól mutat a statisztikában. (6,5)

Barella – Hosszú idő után végre újra rangadón bújt elő a klasszis Nicoló. Élmény volt nézni a megmozdulásait, rajta nem múlt, hogy végül egy gól sem esett a 90 perc alatt. Az a labda D’Ambronak, mamma mia! A későbbiekben is ezt az énjét szeretnénk látni. (7)

Darmian – Az ő támadási lehetőségeit is limitálta Gasperini taktikája, sajnos a védekezésen kívül sok hasznosat nem tudott nyújtani. Mondjuk egyszer így is közel járt a gólhoz, illetve Dzeko megkínálhatta volna labdával kecsegtető helyzetben… (5,5)

Sánchez – Elveszett volt, nagyon nem ízlett neki az Atalanta-védők ultraagresszív letámadása. Egy ízben persze lehetősége lett volna feliratkozni az eredményjelzőre… (5)

 

 

Dzeko – Most már azért sorakoznak az elbaltázott helyzetei szép számmal, az Atalantát is kivégezhette volna könnyűszerrel. Játékban ugyan nem volt annyira rossz, de egy centertől azért várjuk a mindent eldöntő gólokat is. (5,5)

Correa – Biztatóbb beszállás volt, mint legutóbb – kíváncsian várjuk a továbbiakat. (6)

Dumfries – Szintén jó csere volt, kis híján mindent eldöntő gólpasszt osztott ki. (6)

Vidal – Oda a „hasznos csere” státusz, most már nem a szezon elején látott Arturo szaladgál a pályán. Az egyik labdaeladása majdnem végzetes lett. (5,5)

De Vrij – Stabilizált. (-)

Martínez – Lövésig sem jutott csekélyke ideje alatt. (-)

Inzaghi – A meccsterv rendben volt, a cserék is, egyszerűen nem sikerült feltenni az i-re a pontot valamelyik ziccer kihasználásával. (6,5)

 

Képek forrása: marca.com, startlap.hu, today.i-n24.com