Rögös út kezdetén

Egyelőre egy elmaradt meccs és egy csodálatos győzelem a mérlege ennek az évnek, de ha ránézek a naptárra kicsit elborzaszt milyen sorozat előtt állunk. Ennek az egyik következő állomása az Atalanta, akik ellen sose játszunk könnyű meccseket és ma se számítok erre.

Mindazonáltal az Atalantának nem volt egyszerű a tavalyi év vége, hiszen egy vereséggel és egy döntetlennél zártak, de azt gyorsan korrigálták múlt héten, mikor is szépen kitömték az Udineset. Egy tendencia mindenképp megfigyelhető náluk, a védelmük elég ingatag lábakon áll, elvétve lehet olyan mérkőzést találni, mikor ne kaptak volna gólt. Ebben szerepet játszhat az is, hogy egy ideje elég nagy a maródiak listája náluk, a mai este se lesz elérhető náluk Piccoli, Zapata, Zappacosta, Gosens, Tolói és Sportiello sem.

Bezzeg ránk már mindenki ujjal mutogat, amiért nem vagyunk képesek sérüléshullámokat produkálni, de úgy néz ki Pintus előző két évi munkája megtette a hatását és mindenki Gladiátor lett, csak remélni merem, hogy így is marad. Az Atalanta elég gyengén muzsikál hazai pályán ebben az idényben, ezt ki kell használni és tovább növelni az igen szépen gyarapodó győzelmi sorozatunkat. A hét közepén megmutatták a srácok, hogy a mentalitással, a győzelmi akarással továbbra sincsenek problémák, így ezzel az elszánt játékkal kell ringbe szállni. Ami pedig a kezdőt illeti két változást jósoltak a hét közepéhez képest. Az elmúlt hetekben rendre jól teljesítő Dumfries helyére visszatér Darmian, De Vrij pihenőt kap, akit D’Ambrosio vált a védelembe, Lautaro helyett pedig Sanchez érkezik, aki remélem ma se marad adós a briliáns megoldásaival.

A kezdő (3-5-2): Handanovic; D’Ambrosio, Skriniar, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Sanchez, Dzeko.

Élőben a Sport 2-őn 20:45-től.