Nyerjünk csoportot!

Tét nélkülinek semmiképp nem neveznénk a Bajnokok ligája D csoportjának utolsó mérkőzését, a második helyre tippelt csapatok ugyanis mindegyik négyesben valamivel gyengébbnek tűnnek a várható győzteseknél. Csoportelsőnek lenni azonban csak győzelemmel lehet, a Realnak elég egy döntetlen is. Óriási kihívás előtt áll tehát, azonban a biztos továbbjutás tudatában mégis viszonylag nyugodtan készülhet a ma estére az Inter.

Ahogy blogos Facebook csoportunk egyik kulcsembere, Roberto fogalmazott, ma estére csak egy kívánságunk van: nyerjünk a 90. percben, hogy végre a Madrid is megtudja, milyen érzés. Na jó, el tudunk képzelni talán nyugodtabb kimenetelt is, ám ehhez az kéne, hogy a hónapok óta veretlen, de mindenképpen agyonhajtott Real egy kicsit kevésbé pörögjön fel a találkozóra. Vagy mondjuk csak annyira, mint a milánóira, ami azért sokáig egyértelműen az Internek állt, és kicsit több segítségével Inzaghi egyik első nagy skalpja lehetett volna új munkahelyén.

Az Intert segítheti Benzema hiánya, és hátráltathatja De Vrijé, aki ugyan meggyógyult, egy egész meccset még biztosan nem kap. Picit rémisztően hat D’Ambrosio a védelem jobb oldalán, aki egyébként az elmúlt két alkalommal nagyon szépen muzsikált ott, de ez most más kávéház. Vinicius Jr. megfogása Skriniarért kiáltó feladat, aki viszont holland csapattársát fogja pótolni középen. Nem lennénk meglepve, ha végül mégis Dimarcot találnánk a kezdőben, aki ezzel középre engedné Bastonit, Szekrény pedig mehetne Vinire vadászni.

A többi poszton nagyjából 0 meglepetést tartogat a kezdő, Darmian hiányában Mr. Csukafejes helye nagyjából megkérdőjelezhetetlen, a középpályán pedig bár Barella formája kicsit megingott, ő ma biztosan nem fog padozni. Perisic és Calhanoglu az előző négy meccs kulcsemberei, Brozo pedig Brozo. A csatársorban Correa hosszabb kiesésével szintén nem maradt kérdés, Sanchez pedig az egyetlen bevethető cserecsatár.

Kimondhatatlanul örülünk, hogy így december elején nem egy újabb PSV/Barca/Sahtar rémálom vár ránk, viszont nagyon-nagyjon jól esne már egy, a menetrendszerűen mellénk sorsolt spanyol csapatnak odasózni egyet, neadjisten végignézni, hogy Rodrygo kihagy egy sorsdöntő helyzetet. Így vagy úgy, remek meccset várunk, kezdés 21.00-kor az M4 csatornán. 

INTER (3-5-2) : Handanovic; D’Ambrosio, Skriniar, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Dzeko, Lautaro Martinez

(képek: Football-italia.net, acefootball.com)