Ilyen tényleg nincs

Nem akarnak sikerülni a rangadók az Inzaghi-féle Internek, pedig a teljesítménnyel kapcsolatban ezúttal sem lehetett panaszunk. Hiába viszont az előzményekhez képest stabilabb játék, hiába az ellenfél megfojtása, a három pont megint kicsúszik Simone kezéből, az okokat pedig az korábbi meccshez hasonlóan ezúttal sem a várható gólokban, hanem a várható balszerencsében kereshetjük.

I. AZ ELSŐ 89 PERC

Sikerült kontroll alatt tartani a mérkőzés nagy részét, Inzaghi változtatott az eddig látottakon, és egy labdabirtoklásra épülő, stabilabb játékfelfogással állt elő, bizonyára a Juventus kontráitól tartva, és némileg a Lazio elleni vereségből okulva. Az első félidőben így nem kockáztatott nagyot az Inter, a vezetés egy kapufa után így viszonylag hamar meglett Dzekonak hála, a Dybala- és Chiesa-mentes vendégek pedig csak átlövésekkel próbálkozhattak.

A második félidőben annyiban megfordult a játék képe, hogy a Juventus vált kezdeményezőbbé, az Inter pedig lendület nélkül, sikertelenül kontrázott, ami nem is csoda a rosszul játszó Lautaro helyére beálló Alexis és a még nála is lassabb Dzeko sebességét figyelembe véve. Perisic ugyan egyszer elfutott a bal oldalon, de valószínűleg óriási gólt akart lőni, így a kiváló befelé-csel után két kapuval fölé lőtte a labdát. Allegri ezután már behozta az üdvöskéit, de egyikük sem játszott nagyot, így egyik kapu sem forgott veszélyben. Inzaghi az isten-módban focizó Darmiant akarta Chiesára állítani, ami be is jött, viszont ehhez úgy látta jónak, ha Dumfriest teszi a jobb szélre Perisic helyett. Ez végülis döntőnek bizonyult, de akkor beszéljünk a tizenegyesről egy kicsit.

II. CSALÓZÁS NÉLKÜLI ELMÉLKEDÉS EGY TIZENEGYESRŐL

A szomorú igazság az, hogy szabálytalanság történt. Mindkét játékos emelte a lábát, de (a meccsen egyedüli jónak nevezhető megoldásaként) Alex Sandro érte azt el előbb. Jogos tehát az ítélet? Az. Van-e tizenegyes-értéke egy ilyen szituációnak? Hát, ebben nem vagyok biztos. Mert mi lett volna, ha Alex Sandro lába nem találkozik Dumfriesével? Semmi, a labda ugyanúgy De Vrijhez kerül. Hol történt a szabálytalanság, nos a vonalon, a támadó játékos pedig fél lábbal egyértelműen a tizenhatos vonalán kívül tartózkodik, és csak bőven magasra emelt, kinyújtott lábát súrolja Dumfries cipője. Sandro konkrétan a tizenhatoson kívül ér földet, majd prométheuszi kínoktól sújtva bebukfencezik a tizenhatoson belülre, mintegy jelezvén, hogy a lábfeje bizony már benn volt. Mariani bíró egy igazán pedáns ítéletet hozott egy olyan szituációban, ahol valószínűleg sok bíró relativizált volna, paradox módon azonban az utóbbi vezetett volna egy reálisabb végeredményhez.

III. TANULSÁG

A sorminta folytatódott: agyonnyert meccs elvesztése a Reallal szemben, felsőlécre lőtt tizenegyesen elúszó 2 pont az Atalanta ellen, random kezezés utáni tizenegyes majd fairplay-díjas Lazio fordítás múlt héten, most pedig ez. Minden körülménytől eltekintve elkeserítő a rangadók mérlege, és bosszantó, hogy egyelőre nem tudunk úgy ráülni a vezetésre mint Conte alatt, de az irány jó, a csapat a maga nemében fejlődik, a mázlifaktor pedig majdcsak visszaszolgáltat egy pár pontot ezek közül. A következő 4 meccsből mindenesetre mindent ki kellene hozni ahhoz, hogy a riválisok ne húzhassanak el. Nézzük a pontozást:

Handanovic: 6 – Jól védett, de mennyivel megnyugtatóbb lenne, ha nem pattogna ki a kezéből a legtöbb középre lőtt labda.

Skriniar: 7 – Remek munka a védelemben, és a gólból is kivette a részét, majdnem övé lett a gólpassz. Azért felírhatunk neki egy gyönyörű kiflit, amivel Cuadradot kínálta meg a saját térfelén.

De Vrij: 7 – Stabil, magabiztos.

Bastoni: 6 – Stabilabb mint az előző pár hét Bastoja.

Darmian: 7 – Minden labdaérintése aranyat ért, kivéve mikor egy felszabadítással fejberúgta Brozot. Tényleg csak ámultunk, hogy milyen hasznosan játszik.

Barella: 8 – A másik isten-módba kapcsoló játékosunk, vért ivott a meccs előtt, kicsit túl is pörgött.

Brozovic: 6.5 – Igyekeztek kivenni őt a játékból, de jól állta a nyomást.

Calhanoglu: 7 – 4 kulcspassz, 3 szerelés, ha jól indul a meccse, úgy néz ki megjön a kedve focizni.

Perisic: 7 – Óriási mezőnymunka. Nagy kár azért a helyzetért.

Dzeko: 6 – A gólnál jókor volt jó helyen, de valljuk be, azért ez egy egyfélidős meccs volt neki, mint ahogy ő maga is egy kicsit egyfélidős játékos már.

Lautaro: 5– Érthetetlenül harmatos teljesítmény.

Gagliardini: 5 – Passzív.

Alexis: 5 – Túl sok impaktot nem hozott, bár szépen kavargatta a védőket.

Dumfries: 4.5 – Lassan eljutunk oda, hogy begörcsöl a gyomrom ha meglátom, pedig nem olyan rossz ő, de valahogy többet árt, mint használ.

Folytatás szerdán!

 

(kép: cvbj.biz)