Nincs harag, ugye?

A ma esti ellenfél az Empoli, akiket két és fél évvel ezelőtt még Spalletti Intere küldött a Serie B-be egy gyilkos szezonzáró meccsen, ezzel kivívva a BL indulást.

A fentebb említett meccsről Blazious kolléga Szívinfarktus címmel írt még a régi blogon, aminél jobban nem tudnám összefoglalni az ott történteket, így ha kedvetek van egy kis Halloween-közeli nosztalgiához, hát íme:  https://nerazzurriblog.blog.hu/2019/05/27/szivinfarktus_907

Azóta persze nincs se Spalletti, se Keita vagy Nainggolan, és az ellenfél kapuját sem az ellenünk mindig brillírozó Dragowski védi majd, Szakállgyepál ugyanis joggal lépett szintet és ment át a szomszédos Fiorentina csapatába. Az Inter kezdője azóta is Handanoviccal kezdődik, mégis az lehet az ember érzése, hogy a kimaradt két év során nálunk is kapuscsere történt. Mondanám, hogy cáfoljon rám, de azért remélem ma nem kell tizesre védenie, mint aznap este.

Az Empoli teljesítménye láthatóan kiemelkedik a három feljutó közül, egyébként egy bravúros Juve-verést leszámítva egyszerű logikát követnek, az alsóházi ellenfeleket ütik, ha viszont egy erős csapat, vagy Candreva jön szembe, akkor kapitulálnak – ez maradhatna is így ma estére. Dragowskihoz hasonlóan a ’19-es garnitúrából Bennacer, Krunic, Di Lorenzo, Caputo és Traoré is komolyabb kluboknál játszik azóta, kicsit meg is lep, hogy ez a névsor nem tudta benn tartani a toszkánokat. Fel is merülne bennem az edző felelőssége, de a padon ugyanaz az Aurelio Andreazzoli ül majd, akivel 19-ben kizúgtak. Ezúttal viszont egy olasz bajnok támadó áll majd rendelkezésére: Andrea Pinamonti. Ő mostanában egész jól termel, megnézzük, mennyire megy majd neki volt csapata ellen – Dimarco óta tudjuk, hogy ez nem mindig jó ómen ránk nézve.

Az Internél pedig a rotáció lehet a kulcsszó: a várható kezdőben Dumfries, Dimarco, Vecino és Sanchez neve is ott figyel. Van egy olyan érzésem, hogy ha Alexis most tényleg kap egy egész meccset, most (de az is lehet, hogy utoljára) nagyon meg akarja majd mutatni, mit tud. Azt nem látom, hogy Vecino miért játszana jól, legfeljebb azért, mert Dimarcohoz hasonlóan ő is exnek számít Empoliban, Dumfries pedig talán túlteszi magát az elmúlt hetek személyes kudarcain. A három pont kötelező, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű meccs lesz.

INTER (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Vecino, Brozovic, Barella, Dimarco; Sanchez, Lautaro.

A meccs élőben 20.45-kor a Sport 2-n lesz látható.

(kép: sempreinter.com)