Az év meccse jön – Milan-Inter előzetes

2011 óta nem rendeztek ilyen fontos városi rangadót, mint a ma délutáni lesz. Akkor a Milan ízekre szedte a Leonardo-féle Inter bajnoki álmait, végül Allegriék be is húzták a Scudettót. Fájó kudarc volt az, de egy évvel ezelőtt a hasonlóan rossz emlékű, kétgólos előnyről elveszített 2004-es derbi sebeit gyógyították be a srácok, amikor 0-2-ről fordítva nyertünk 4-2-re. Jó lenne, ha ma este azért a bizonyos tíz évvel ezelőtti vereségért is benyújtanánk a számlát. Nagy meccshez közös poszt dukál. Négy kérdés hat blogger, huszonnégy válasz.

Kezdjük a lehető legunalmasabb, de legkézenfekvőbb kérdéssel. Mit vársz a meccstől?

@Salabobo

Csakis a győzelem lehet elfogadható eredmény. A kapusposztot kivéve minden csapatrészben jobbak vagyunk a kuzinoknál. NAGYON FONTOS (ezt mostanában sokat halljuk), hogy mi szerezzük az első gólt, akkor a Milan nem tudja játszani a bekkelő fociját, kontrákból meg szépen lezárhatjuk a meccset. Egy tizenegyest biztos befújnak ellenünk, így 3-1-es Inter győzelmet érzek.

@csabinter

Nagyjából az utolsó húszban lehetek az országban a sikeres meccstippelők rangsorában, úgyhogy eredményt nem jósolok. De inkább kimenetelt sem. Nagy küzdelmet várok, kapura lövésekre és szögletekre mindenképp számítok. Szerintem szabálytalanságot is lefúj majd a játékvezető, és jó eséllyel lesz legalább három bedobás.

@Rolko

Egyértelműen győzelmet várok, sőt, tovább megyek, mivel a körülmények optimálisak Lukakuék szempontjából – talán nem kell sorolnom, mikről beszélek -, még inkább egy ‘statement wint’ szeretnék, olyat, amivel jelzi a csapat a valódi bajnokesélyes mivoltát.

Nem szeretnék persze átesni a ló túloldalára a magabiztossággal, és ez az, amit a fiúknak is észben kell tartani. Ettől függetlenül tartom, amit pár héttel ezelőtt írtam: a masszívan felülteljesítő Milannál egyértelműen jobb csapat az Inter, ennek pedig a pályán is ki kell jönnie.

@ninogoffredo

Magabiztos győzelmet várok mind a pályán, mint a kispadon. Annyira jó lenne, ha végre 20-30 perc után nem hátrányból kellene visszakapaszkodnunk, hanem már rögtön az elején éreztetnénk, hogy ki is itt a főnök. Bastoni jelenléte kulcsfontosságú lehet; a Milan támadói az ő segítségével remélhetőleg megtapasztalják, hogy milyen az, ha a három védőből nem csak kettő jó, a harmadik pedig Mr. Tapasztalat (Kolarov), hanem mindannyian magas színvonalúan látják el feladatukat.

@touristique

Mivel ezúttal nem lesz nyolc hiányzója az Internek, és talán összességében jobb formát mutatnak, mint a Milan, az esélyek is sokkal jobbak, mint az előző bajnokin. Ettől függetlenül óvatosan kell hozzáállnunk ehhez a meccshez, könnyű ugyanis semmilyen esetben sem lesz, a Milan harcolni fog, hogy visszakapaszkodjon az első helyre. Ibrahimovic ráadásul mindig veszélyes, és sajnos a visszatérése óta mindig beveszi Handa vagy Padelli kapuját. Egyáltalán nem lepne meg egy döntetlen sem, mint végeredmény, a játék képét illetően pedig Inter fölényt tippelek.

@PaulPierce

Szerintem nyerni fogunk, méghozzá magabiztosan. Nem akarok jinxelni és a Milan idei teljesítménye előtt is le a kalappal, de egy kategóriával erősebb csapatnak gondolom az Intert a riválisnál, a kapusposzt kivételével nagyjából minden területen, legyen az védelem, középpályás vagy támadópotenciál, Zlatan ide, vagy oda. Nagyjából hasonló forgatókönyvet és eredményt várok, mint a Juventus elleni bajnokin.

Ha te lennél Antonio Conte – és jó nagy szerencséd, hogy nem vagy- kit tennél a kezdőcsapatba? A vérengző chilei fenevadot, aki talán még nem is teljesen egészséges, vagy a hűvös dánt, aki az utóbbi hetekben életjelet adott magáról?

@salabobo

Eriksen. Nem bírom Vidalt, kábé ennyi. Eriksen kezdi érteni az olasz nyelvet, így az utóbbi meccseken már nagyjából azt játssza amit Conte kér tőle. Aztán hátha lesz egy szabadrúgásunk a tizenhatos környékéről, abban meg egy hangyányit jobb a Krisztiánunk, mint Artúrunk.

@csabinter

Sose gondoltam volna, hogy ezt írom le egyszer, de ha tényleg felépült, akkor most egy harcos, és védekezésben erősebb Vidalra van szükség, nem egy nebántsvirág művészre. Zlatan második tizenegyese után majd jöhet a dán.

@Rolko

Nehéz kérdés, de mivel elkezdtem bízni Eriksen védekezésbeli hatékonyságában is, a hosszabb távú hatások miatt mindenképp a dánra szavazok.

@ninogoffredo

Eriksen ugyan a csúcsformájától még nagyon messze van, de az már kezd egyértelműnek tűnni, hogy ha pályán van, már abszolút hasznos tud lenni. Ugyanakkor én Vidal mellett voksolnék, aki előbb egy-két ütközéssel éreztethetné Kessié ,,elnök úrral”, hogy ki is az igazi nagyfiú; a dán pedig érkezhet az utolsó harminc percre, hogy végérvényesen elhozza a gálát.

@touristique

Én egy hajszállal Eriksen felé húzok, de egyetértek azokkal is, akik egy ilyen meccsen egy extra ütköző középpályást néznének szívesebben.

@PaulPierce

Alapesetben a chileit mondanám, de most Eriksenre szavazok. Szerintem nincs sok értelme játszatni egy félig sérült és egyébként is időzített bomba Vidalt.

Lesz-e barátságos kézfogás Lukaku és Ibrahimovic között, vagy Icardi és Maxi Lopez szellem visszatér a San Siróba?

@Salabobo

Szkander lesz itt nem kézfogás.

@csabinter

Lesz, de a svéd pofákat fog vágni hozzá.

@Rolko

Nehezen tudom elképzelni, és ezzel pedig gyorsan meg is adják az alaphangot – nem mintha alapból sem lenne feszültség a tét miatt.

@ninogoffredo

Megértem, hogy Lukaku kiakadt Zlatan bunkó odaszólogatásán és nem is a célom, hogy elmarasztaljam, de ha valaki, akkor ő tudhatná, milyen a svéd. Ibrahimovic még Messinek és Ronaldónak is meg tudná magyarázni, hogy kettejük 11 aranylabdája igazából őt illette volna, annyira profi a szájkaratéban. Kicsit visszakanyarodva; Lukaku annak idején egyértelműen mentoraként tekintett Ibrára, ezért is eshetett rosszul neki a provokáció, de bízom benne, hogy ezt a témát sikerült elengednie. A svéd pedig sokszor hangoztatta már, hogy számára ezek a konfliktusok csak a pályán töltött ideig tartanak, azt követően minden mehet tovább a régiben. Nem gondolnám, hogy bármelyikőjüknek is komolyabb problémája lenne a másikkal. Amennyiben mégis elmaradna a kézfogás, ne adj’ Isten újabb kakaskodásra kerülne sor, bízom benne, hogy Lukaku a ,,szétlövöm a fejed a g***be” és a ,,megb***tam a feleséged, te kurva” féle visszavágásainál ezúttal komolyabb, lelki-sebeket ejtő megjegyzéskre lesz képes. Például megemlíthetné, hogy ő egy Világbajnokság alatt több gólt lőtt, mint Zlatan három Vb alatt összesen. Mondjuk egy Lukaku-szintű csatárnak a nullánál nem nehéz többet.

MILAN, ITALY – FEBRUARY 09: Romelu Lukaku of FC Internazionale competes for the ball with Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A match between FC Internazionale and AC Milan at Stadio Giuseppe Meazza on February 9, 2020 in Milan, Italy. (Photo by Claudio Villa – Inter/Inter via Getty Images)

@touristique

Lesz kézfogás, de előtte a kezdőkörben Maxi Lopez és Icardi egymást átkarolva, egy mikrofonba énekelve előadják a Jóbarátok vagyunk című LGT slágert.

@PaulPierce

Lukaku és Zlatan biztosan kezet fognak, de ami fontosabb: előbbinek legyen legalább 5 jó labdaátvétele, mert akkor a svéd 250 fontot fizethet a részére, utóbbi pedig ezúttal ne szomorítson minket. Se a góljaival, se a meccsek utáni egoista megnyilvánulásaival.

Melyik a legemlékezetesebb derbi számotokra az utóbbi évekből?

@salabobo

2009 őszi 4-0. Ha rossz kedvem van, mindig arra Motta gólra gondolok. Egyből elmúlik.

@csabinter

Az összes megnyert a kedvencek között van, nem nagyon tudnék választani. Talán a 4-2-es, amin Maicon elsütötte azt a rakétát. No meg persze életem első, Meazzában látott Inter-meccse, ami történetesen egy derbi volt 2002 tavaszán (Vieri gólja győzelmet ért).

@Rolko

Talán a Sneijder-debütálással egybekötött 4:0-t a szívemben már nem fogja egyik Madonnina sem felülmúlni.

@ninogoffredo

Számomra a legszebb emlék a derbik történetéből örökké az lesz, amelyiken személyesen ott lehettem: 2018 ősz, 1-0, Icardi a 90. percben.

@touristique

A 2009-es 4-0 nagy kedvenc, de hogy egy kevésbé egyértelműt mondjak, mondok egy nagyon eseménydúsat: egy 2006-os 4-3-mas győzelem, melyen Crespo egy gyönyörű fejessel nyitotta a gólgyártást. Ezután Stankovic meglőtte élete talán legszebb gólját, Dida vetődni sem tudott, csak szökkent egyet. A harmadik találat az ekkor még rövid frizurát hordó, és mellesleg Inter mezben játszó Ibrahimovic nevéhez fűződik, melyet a svéd parádés labdaátvétele tett emlékezetessé. Seedorf egy mázlis lövéssel szépíteni tudott (a gólt ugyan a labdába belevetődő Materazzinak adták), ám mielőtt erőre kapott volna a Milan, természetesen nem más, mint Materazzi fejelt a hálóba, majd túlzott gólörömért a bíró kiállította. Emberelőnyben a Milan megpróbált visszajönni a meccsbe, Gilardino és Kaká is betaláltak, ám többre már nem maradt sem erő, sem idő. Legendás győzelem a Mancini-féle, győzelmi rekordot döntő, bajnok Intertől.

@PaulPierce

Egyértelműen a 4-2-es győzelem tavalyról, az utolsó, nézők előtt lejátszott rangadónk.

Várható kezdőcsapatok: