Kibírni karácsonyig

A játékosok fáradnak, a sérülések egyre gyakrabban jelentkeznek, és Conte sincs mindig a helyzet magaslatán. Valahogy így kellene kihúzni még az ünnepekig, egyben a legtöbbet kihozni a következő két meccsből.

Papíron most egy könnyebbnek ígérkező ellenfél érkezik Milánóba, mégpedig az újonc Spezia. Ők olyannyira újoncok, hogy ez az első Serie A szezonjuk történelmük során, és bár szinte mindenki biztos kiesőnek könyvelte el őket, nem tartják magukat rosszul: előzik például a jóval értékesebb kerettel rendelkező Fiorentinát és Torinót is. Eddig amolyan szimpatikusan, vesztenivaló nélkül küzdő kiscsapat befolyását keltik, sok meccset X-re mentve, főleg hatgólos francia csatáruk, Nzola hozzájárulásával. Edzőjük az a Vincenzo Italiano, aki edzőként szintén először vet lábat a Serie A-ban, játékosként azonban már megjárta az első osztályt. Mellesleg az egyik legjobb távolról lövő középpályás volt a Championship Manager játék 03-04-es verziójában. Személy szerint én olykor leigazoltam őt az Interbe is, tegyük hozzá, az akkor még hivatalosan a nerazzurri fiókcsapataként bejegyzett Speziával is nyertem Scudettot a harmadik osztályból fellépegetve, nagyrészt Zaccheroni Interébe nem kellő ifistákra támaszkodva. Reméljük, ma nem rontják el nekem ezeket a szép emlékeket, és nem okoznak galibát.

Conte némileg szerencsésnek érezheti magát, hiszen az előző fordulóban cserét kérő Brozovic ma akár újra kezdhet, sőt Vidal is felépült. Másfelől a támadósorban továbbra sem tud váltani, hátul pedig a cserepad színvonala miatt nem engedhet meg magának rotációt. Ezen okokból, és vélhetően az európai kupaszereplés alól való mentesülés (hívjuk így…!) miatt a mester vélhetően ragaszkodik majd a „győztes csapaton ne változtass”-elvhez: az előzetes hírek szerint a Napolit legyőző tizenegy futhat ki a pályára, egyedüli módosításként talán Hakimi kerülhet be Darmian helyére. Azt azért megkérdeznénk tőle, hogy bal oldali mezzalaként Sensi mivel tud kevesebbet mint Gagliardini, vagy legalábbis miért kockázatosabb őt játszatni. Mindegy, maradjunk az axiómáknál: Roberto játszik, ha baj van majd cserélünk a 80. percben. Ez persze azzal jár, hogy a legtöbb játékos hosszú idő óta szinte szünet nélkül játszik heti két meccset, és a main kívül még szerdán, a Verona otthonában is produkálni kéne valamit. Csak azután jön majd a megérdemelt pihenő.

A ma délutáni tulajdonképpen egy kötelező, kipipálandó feladat, de tudjuk, az ilyenek a túlzott magabiztosság veszélyét rejtik. Hibázni tilos, annál is inkább, hogy ez az Inter fordulója is lehet: a Serie A felsőházából hat csapat egymás ellen játszik ma, szóval jó eséllyel lehetne pontokat verni néhányukra.

INTER (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Hakimi, Barella, Brozovic, Gagliardini, Young; Lukaku, Lautaro.  

A meccset a Digi Sport 2 adja élőben 15.00-tól.