Megint csak jövőre?

Az elmúlt 10 évben elég sokszor volt részünk a „megint csak jövőre” érzésben. Az évtized második felében év végén a „talán meglesz a Bajnokok Ligája indulást érő helyezésért” izgulhattunk. Mostanában ez már legalább biztosnak tűnik, úgyhogy áttértünk a „talán végre meglesz a Scudettora„, meg a „végre talán továbbjutunk a Bl-csoportkörből” szólamokra.

A sorsoláskor viszonylag megkönnyebbülten vehettük tudomásul, hogy végre reális esélyünk van a továbbjutásra, nyilván így volt ezzel a Reál is. Elvégre a Shaktar és a Mönchengladbach papíron 6 pont lett volna az első két fordulóban, a csoport első helyét lemeccseljük a Madridiakkal, aztán tavasszal a legjobbak között izgulhatjuk végig a meccseket. Szép dolog volt a tavalyi EL-menetelés, de idén inkább kihagytuk volna a Ludogorets elleni rangadókat. Az egész helyzetről nekem a 30Y Öltöztetéd megint című száma jutott eszembe:

„Öltöztetnéd megint a szíved ünneplőbe
Betűrsz fehér inget, ahogy nyakad nyakkendőbe
A szívedben nyár lesz vagy legyen inkább tavasz
Megtelik virággal olyankor minden terasz”

Aztán a sima 6 pontból lett 2, a szintén botladozó Reál ellen meg nem a csoportelsőségért megyünk, hanem a továbbjutásért. Ha ma nem nyerünk:

„Zászlók is lobognak könnyes szemmel nézel körbe
Hogy itt kell hagynod mindent
Hogy megint csak jövőre…
és sötét lesz megint 360 napra”

Nálunk Brozovicot vélhetően Gagliardini helyettesíti, ami önmagában sokkal aggasztóbb Ramos, Benzema és Valverde hiányánál a túloldalon. Sajnos ezeken a döntő fontosságú meccseken nem vagyunk valami jók, se a Tottenhamet, sem a Barcelona B csapatát, sem a Sevillát nem sikerült megverni az előző két évben. Contét az ilyen meccsekért hoztuk, ő meg állítólag az ilyen meccsekre hozta a tapasztalt játékosait, szóval nem bánnánk, ha sikerülne a tisztes helytálláson kívül végre egy győzelmet is összehozni egy európai topcsapat ellen.

„Aztán egyszer megint tavasz lesz és reggel és
Együtt örültök a csajoddal meg a gyerekkel
Hogy ugye jó az élet mégis jól lett kitalálva
Zászlók villanypóznán, a teraszok virágba
és ünnep van a szívben,”

A kérdés csak az, hogy idén, vagy megint csak jövőre.

Várható kezdők:
Inter: Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Hakimi, Gagliardini, Barella, Young; Vidal; Lukaku, Lautaro
Real: Courtois; Carvajal, Varane, Nacho, Mendy; Modric, Casemiro, Kroos; Asensio, Mariano Diaz, Hazard