A visszapattanás derbije

Az októberi és novemberi válogatott „szünet” között elhelyezkedő pokoljárásunk utolsó állomásához érkezünk,  Bergamóban fogja megpróbálni mindkét fekete-kék csapat visszahelyezni magát az élők sorába. A cím magyarul nem hangzik annyira jól, mint például angolul a bounce back derby, de azt gondolom, mindenki tudja és pontosan érti, hogy miről van szó.Az ősi dakota közmondás szerint azért érdemes néha meccseket nyerni, mert akkor a rangadók nem a „must win” kategóriába sorolandók. Nos, nekünk ez nem megy, mindegy, hogy Serie A vagy BL, nyerni nem tudunk, a kérdés általában annyi, hogy sikerül-e a végén visszahozni legalább egy pontot. Statisztikailag alátámasztva mindezt, íme az elmúlt hónap meccseinek summázata: 1 győzés, 3 iksz, 2 pofon. Hervasztó, akárhonnan nézzük.

Sokakkal ellentétben én nem gondolom, hogy ez a meccs dönthet Conte sorsáról. Szerintem egyelőre még csak olyan langyoska a széke, természetesen egy vereséggel melegedne a helyzet, de nem látom magam előtt, hogy kirúgnák. Legalábbis nem most, rengeteg van még hátra a bajnokságból, a BL-ből sem estünk még ki, szóval nem ma dől el a sorsa. Én inkább azt mondom, hogy karácsony környékén fog a helyzet kristályosodni, ha folytatjuk a bukovári szériánkat, na akkor jönni fog a váltás.

A mai meccsel kapcsolatban az a helyzet, hogy Lukakut a padra már odaképzelik Olaszországban, valamit a Sky és Gazzetta tökéletesen egyetért abban, hogy Hakimi kap egy kis pihenőt. Ráfér, főként fejben, az eszelős kezdés után visszaesett a teljesítménye. Mindezek mellett végre összeállhat a legerősebbnek tűnő Skriniar, De Vrij, Bastoni hármas hátul, persze az Atalanta képes lehet arra, hogy megfirkálja ezeket az arcokat is.

Egy dolgot emelnék ki, mint a kulcsot a győzelemhez (minden más ezek után): ki kell szállni az öntökönlövési versenyből (mivel már réges-rég megnyertük). Nem lehet hátul eladott labda, nem lehet idióta módon embereket agyonrugdosni a tizenhatoson belül, nem lehet 1000 százalékos ziccereket elrontani. Már azzal brutálisan megugranának a győzelmi esélyeink, ha csak simán nem osztogatnánk ajándékokat minden szembejövő ellenfélnek.

Forza!

Atalanta-Inter, 15.00, TV: Digisport 1

Probabili formazioni:

 

Képek forrása: Fedenerazzurra twitter, scorum.com