Hogyan tovább?

Ma este Antonio Conte legénysége a Fiorentinát fogadja 21:45-kor és mivel az előző fordulóban a lényegi kérdések tulajdonképpen mindkét csapat számára eldőltek, felmerül a kérdés, hogy mennyire lesz ez a találkozó komolyan véve. A firenzeiek már fix, hogy nem fognak kiesni, nálunk pedig ugyebár biztossá vált a jövő évi BL indulás. De vajon fontos-e a játékosoknak, hogy meglegyen a dobogó, sőt, akár az ezüstérem is? Vagy fejben már a Getafe elleni EL csörtére készülnek? Ma este talán választ kapunk erre.

Conte maximalizmusát ismerve egyébként kevés esélyt látok arra, hogy a fiúk csak úgy ellébecolják a mai kilencven percet, ugyanakkor azt a Mister is elismerte, hogy a sűrű menetrend miatt muszáj lesz néhány helyen változtatnia. Apropó, naptár:

Az újraindulás óta az Inter nyolc ellenfele közül ötnek is legalább egy nappal több állt rendelkezésére a regenerálódásra. Ezzel szemben a Juventus soha nem játszott olyan csapattal, amelyik az aktuális meccs előtt többet pihenhetett, sőt, két alkalommal a zebrák várhatták frissebben az összecsapást. Az Internek 25 nap alatt kellett lejátszania nyolc meccset, miközben a Juvénál erre 28 napjuk volt. 

Ez alapján talán érthető Conte kifakadása a Róma elleni 2-2 után, ugyanakkor épp ideje volt, hogy megtapasztalja, milyen az, ha az ő csapata játszik széllel szemben.

Visszatérve a ma estére, nyilvánvalóan szükség lesz néhány változtatásra. Gagliardininek például már novemberre megvolt az a meccsszáma, amit bőven elég lett volna az utolsó fordulóban elérnie, ráadásul a kényszerszünetet követően is szinte mindig pályán volt. Jó lenne értékelni az erőfeszítéseit és megajándékozni néhány fordulónyi pihenővel.  

Ami a támadó szekciót illeti, Lukaku immáron teljesen felépült sérüléséből és több, mint valószínű, hogy Conte ezúttal már kezdőként fog számolni vele. A legtöbb helyen Alexist olvasni, mint a lehetséges társát – végre eljutottunk odáig, hogy a chilei zsinórban játssza a meccseket!

 

Sánchez az elmúlt egy hónapban 2 gólt és 8 gólpasszt jegyzett, ez összességében négy kanadai ponttal kevesebb annál, mint amennyit másfél év alatt összehozott a Unitedben.

 

Nagyon jó lenne egy jól működő középpályát is látni, lehetőleg Eriksennel, aki nyugodtan átengedhetné a pontrúgásokat Alexisnek, cserébe viszont jobban koncentrálhatna arra, amit a mezőnyben várnak el tőle – utoljára nagyjából egy hónapja volt jó meccse, június 21-én, a Sampdoria ellen.

A Fiornál Benassi kivételével mindenkire számíthat a kiesés elkerülésére specializálódott Iachini mester, így amellett, hogy újfent megcsodálhatjuk Dalbert játékát, érdemes lesz odafigyelni a még mindig klasszis Ribery-re, vagy épp Chiesára. 

Csodás érzésekkel töltene el, ha nyerni tudnánk ma és visszavennénk a második helyet a tabellán. Nekem sajnos valamiért rossz előérzetem van és félek, hogy Vlahovic megint kiegyenlít majd, ezúttal a kilencvennyolcadik percben. Ne legyen így. 

Kezdés tehát 21:45-kor, forza!

TV: Digi Sport 1

Stream:sport247.live, német nyelven nekem maximálisan bejött – ezúton is köszönet annak az illetőnek, aki pár fordulóval ezelőtt kommentben fedte fel az oldal létezését 🙂