Tükröm, tükröm

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, melyik 3-5-2 a legszebb a vidéken?

Miután kifújták magukat a srácok a hétközi, különösebben jól nem alakuló kupaelődöntő után, ma este már egy igazi téttel  bíró 90 perc vár ránk. Sok okunk nincs a szomorkodásra, bőven meg lehet ezt még fordítani, a Napolitól kitelt az is, hogy a Lecce beverjen nekik egy hármast, miután egy héttel korábban leemberkedték a Juvét.

Most viszont igazi szuperderbi következik, amit nyugodtan lehetne hívni I. Aranyrangadóknak is, de én ennyire még nem szaladnék előre, maradjunk mondjuk az Első Számú Kihívó címmeccsnél. Mazzola azt nyilatkozta, hogy ez a derbi nem dönti a bajnoki címről, amiben igaza is van, de pozíciószerzés, helyezkedés szempontjából igen fontos lesz a végeredmény, illetve nem utolsó sorban a győztes egy fokkal nyugodtabban tekinthet előre, míg a vesztesnek – néhány hétig biztosan – ott lesz a vállán az a plusz teher, hogy szinte nem hibázhat.

A két csapaton végignézve elmondhatjuk, hogy amott csak Lulic nem bevethető, míg nálunk Sensi újra megsérült és valószínűleg még a Juve ellen sem lesz bevethető (…..), valamint Gagliardini, Asamoah és Esposito sem utazott el Rómába. Handanovic ujja továbbra sincs rendben, így csak reménykedni lehet, hogy 180 perc elég bemelegítés volt Padellinek erre az igazán fontos estére.

A fenti két úriember ugyanúgy 3-5-2-ben fogja felküldeni a csapatát a pályára, a felállások egymás tükörképei, így viszonylag egyértelmű, hogy annak a csapatnak a játéka lesz domináns, amelynek játékosai a párharcokat nagyobb arányban nyerik – ez persze mindig, minden meccsre igaz, de itt most még szembetűnőbb lehet.

Ami viszont nagyon nem egyértelmű, hogy melyik edző milyen taktikát választ kezdésként. Inzaghi az Inter elleni meccsein akkor volt sikeres, amikor zárt védekezésből, középpályán szerzett labdákból indított kontrákra alapozott, ugyanakkor múlt héten Pioli megmutatta, hogy mennyire sebezhető a játékunk magasra tolt védelem és intenzív letámadás ellen. Brozovic minden bizonnyal komoly nyomás alatt lesz, meg fogja próbálni ellehetetleníteni a Lazio, erre kell választ találni Conténak, mert alapjaiban fogja meghatározni a támadójátékunkat. Kérdés, hogy a Barcelonában, illetve Dortmundban látott Intert akarja pályára rakni Conte, vagy az elejétől kezdve dominálni akarja a labdát. A Madonninához hasonlóan simán benne van egy sokgólos meccs, így nem annyira a kezdőstratégia, inkább az arra adott reagálás lesz a győzelem kulcsa.

A hírek arról szólnak, hogy Eriksen újra csak a padon kezd, ami egyáltalán nem probléma, hiszen alig érkezett meg, ráadásul Vecino a nagy meccsek ember, plusz kicsit sem mindegy, hogy kit lehet behozni a padról, ha váltani kell.

Ebben a párharcban egyébként a 2014-2015-ös szezon kezdete óta 13 meccset játszott a két csapat, ebből pedig mindössze háromszor nyert a hazai pályán játszó, így nem kifejezetten aggasztó azért a helyzet pusztán ebből a szempontból. Halkan érdemes azt is hozzátenni, hogy egy döntetlen inkább nekünk jó, és nem csak az 1 pont előnyünk miatt, hanem mert a szeptemberi, hazai győzelem után egy döntetlennel az egymás elleni a mi javunkra dönt, vagyis kvázi 2 pontra nőne az előnyünk.

Ugyan még mindig csak február van és nagyon sok forduló van továbbra is hátra, azt kijelenhetjük, hogy 2011 tavasza, a Milan elleni Madonnina óta nem játszottunk ilyen komoly meccset, ahol mindkét csapatnak ugyanaz volt a tét: tapadni az elsőre és harcban maradni a bajnoki címért.

Lazio-Internazionale, Stadio Olimpico, 20:45, TV: Digisport 1

Probabili formazioni