Milánói derbi 172. rész, avagy szeretünk Pazzo!

Egy javuló formában lévő, de még mindig sebezhető Milant kellene ma legyőzni, amivel pontszámban beérhetnénk a juventust. Ma este az Interen lesz a győzelmi kényszer terhe, de ha Conte csapata komolyan gondolja a bajnoki címet, ezt az gátat át kell ugrani.

Közel tíz év telt azóta, hogy Pazzini összetörte a római álmokat és esélyt adott Mourinho Interének a bajnoki címvédésre és ezáltal a történelmi triplázásra. Il Pazzo tegnap újra besegített és könnyen lehet, hogy a szezon végeztével majd úgy tekintünk vissza ezekre a hetekre, ahol akár el is mehetett volna a bajnoki cím, de végül mégsem így lett, többek között az ex-játékosunknak köszönhetően.

köszi tesó, jövünk neked egy Peronival

A feladat adott, ki kell használni a rabruhások újabb botlását és beérni őket pontban. Igen, ez egy városi derbi, bármi megtörténhet, meg a labda is gömbölyű, meg Ibra is visszatért, de ez a mai egy kötelező győzelem. És nem a kettő, ne adj Isten a három pontos hátrány ami szaul hangzana, mintsem inkább az, hogy már megint nem használtuk ki a rivális botlását. Egy olyan Interre van szükség ma este, amely nem szarja össze magát ha előzni lehet, amely nem ijed meg a lehetőségtől és tokostul ront be az ajtón. Az utóbbi hetekben pont ez a mentalitás hiányzott a csapatból, nem volt sebesség, átütő erő, ehelyett egy fásult, ötlettel és ki merem jelenteni, többször is motiválatlan Intert láttam.

Ma este ez nem fog beleférni. Ez egy Derby, még ha egy megtépázott tekintélyű rangadó is ez, mégiscsak a kontinens, sőt a világfutball történetének egyik legjelentősebb városi rangadója. És akármilyen gyenge is ez a Milan, ma este nem fog beleférni az utóbbi hetek lézengése, mert akkor bajba kerülhetünk.

3-6-1? Wtf?!

A hét közben arról cikkeztek az olasz sajtóban miszerint Conte hat középpályással akar felállni, látva azt, hogy Esposito még, Alexis pedig már nem áll készen egy ilyen feladatra. Az eltiltott Lautaro helyét kvázi Eriksen venné át, mögötte meg a Barella, Vecino, Brozovic trió darálna és alkotna.

Persze kezeljük helyén a híreket,  a Gazzetta legutóbb már arról írt, hogy mégis a chilei fog kezdeni és személy szerint remélem is, hogy így lesz. Egyrészt azon a pár meccsen, amikor egészséges volt és a posztján játszhatott -tehát nem trequartistaként, mint a Calgiari ellen- teljesen korrekt teljesítményt nyújtott, múlt héten Udinében is lendületet hozott a játékba csereként. Másrészt nem gondolnám, hogy ez ellen a Milan  4-4-2-je ellen szükség lenne egy ennyire túlbiztosított felállásra.

Ez a 3-6-1 még működhetne is, ha a két wing back támadásban extra lenne, de Candrevával a jobbon és Younggal a baloldalon nem ez a helyzet, szóval remélem a Mister nem variál -szerintem feleslegesen- és nem cseszi el még jobban Alexis önbizalmát, azzal, hogy inkább bedob egy extra középpályást, mintsem, hogy őt rakja be kezdőként.

A védelemben Bastoni eltiltott, így szinte biztos, hogy Godín fog kezdeni, de csak szinte, arról is lehetett olvasni, hogy esetleg D’Ambrosio fog kezdeni De Vrij és Skriniar mellett, de nem gondolom, hogy Conte egy városi derbin dobná be, úgy, hogy kb. november óta nem játszott.

Ez még mindig egy gyenge Milan

Az utóbbi hetekben szépen gyűjtögette a pontokat Pioli csapata, de ez senkit se csapjon be, ez a Milan ugyanolyan rossz csapat, mint korábban, csak most többet ad a gép, mint korábban. A múlt heti Verona elleni iksz nem néz ki jól, bár Juric csapata szenzációs, előtte pedig úgy sikerült nyerniük az Udine és a Brescia ellen is, hogy Donnarumma 100%-os ziccerek sokaságát védte ki, illetve az a Rebic mentette meg őket, aki pár hete már fél lábbal ismét Frankfurtban volt.

Ez még mindig egy sebezhető, taktikailag buta és gyenge képességű Milan, amelyet úgy kontráznak szét a kisebb csapatok is, ahogy akarnak. Talán adott némi tartást Zlatan érkezése, de korántsem váltotta meg a világot. Persze nem is ezért hozták, mintsem inkább azért, hogy seggbe rúgja azokat, akik arra méltóak és hát lássuk be, tele van ilyen játékosokkal ez a mai Milan, de ez már legyen az ő bajuk.

Ma este egy domináns, erős és agresszív Interre lesz szükség, amely tudja, hogy ennek a győzelemnek üzenet értéke lesz: nem csak egy újabb siker egy derbin, hanem üzenet a riválisoknak, ha hibáztok, mi itt vagyunk. A Milan nyilván úgy fogja majd fel ezt a meccset, hogy egy esetleges győzelem akár fordulópontot is jelenthetne a szezonjukat illetően,  hiszen látva az utóbbi hetek Rómáját, még az ötödik hely sem elérhetetlen. A motivációból tehát egyik oldalon sem lesz hiány, amely  ezúttal nem csak a Derby jellegéből fakad, hanem a két csapat jelenlegi helyzetéből  is.

Várható felállás:

Tipp: 4-0 Motta, Milito, Maicon, Stankovic

Egy szép emlék: